fbpx

Un nou hobby: Colectie de sticlute de alcool de mici dimensiuni

Home  >>  News & Cash  >>  Un nou hobby: Colectie de sticlute de alcool de mici dimensiuni

Un nou hobby: Colectie de sticlute de alcool de mici dimensiuni

21
iun.,2015

7

Salutare prieteni, colecționari sau simpli vizitatori!
Numele meu este Vadim Suveica, și am o mare pasiune – colecționez băuturi alcoolice. Multe băuturi în sticluţe de mici dimensiuni. Un hobby costisitor aș zice eu.

Dacă m-ați întreba acum: De unde am preluat această pasiune? Sau cum am început, și unde visez să ajung?
Răspunsul meu ar fi foarte simplu: – DIN ÎNTÂMPLARE!
În toamna anului 2014, mai exact de ziua mea de naștere, pe 6 noiembrie, am primit în dar un set de 5 miniaturi. Find o persoană care nu consumă în general alcool cu un grad mai mare de 12% din volum, nu le-am acordat foarte multă importanță și le-am lăsat-o undeva pe un raft. Nu a durat nici 2 luni după asta, când mă întorceam dintr-o călătorie dar nu reușisem să-mi cumpăr nimic precum o făceam de obicei, la vamă am făcut un popas la Duty Free, am intrat în magazinul de băuturi, unde am văzut o vitrină cu multe sticluțe de alcool de mici dimensiuni.
Şi cam ăsta a fost începutul. Acum pot să zic cu certitudine că mă aflu în perioada în care, oriunde n-aș merge, întreb dacă nu au asemenea miniaturi.
Nu pot spune că visez să ajung undeva anume. Știu doar că voi colecționa în continuare, însă nu voi cumpăra orice, voi fi mai selectiv. Și asta nu neapărat că nu-mi plac, ci din lipsă de spațiu. Pentru a avea cât mai multe, ai nevoie și de un spațiu destul de mare, pentru a le expune. Așa că prefer să îmi iau ceva, ce vine în completarea unui set, sau mă atrage prin formă sau conținut, și în special cele unice, calitative și desigur cele Fabricate în Moldova.

Pot să vă asigur că este o pasiune costisitoare. Mai ales datorită unei piețe de desfacere aproape inexistentă în Republica Moldova. Încercăm astfel să procurăm miniaturi din alte țări, sau să schimbăm cu alți colecționari.
Iar cel mai important este că prietenii și rudele știu deja cu ce trebuie să se întoarcă din călătorii. :)
La noi pe lângă obișnuitele sortimente pe care le poți găsi doar în unele magazine sau la distribuitorii oficiali, nu mai găsești nicăieri, nici măcar pe site-urile de anunțuri. Însă şi acolo, dacă găsești ceva nu este ceva absolut deosebit. Am întâlnit și „șmecheri” care aduc loturi de prin diverse ţări şi încearcă să le vândă cu prețuri exagerate. Au impresia că noi cei de aici, suntem încă în anii 90 şi nu am mai văzut banane.

Cu părere de rău, în Republica Moldova, personal, cunosc foarte puțini colecționari de acest gen, și de aceea nu putem avea un Club al nostru al Colecționarilor din Republica Moldova, cum le au cei din Rusia de exemplu, sau din alte țări. Acum aș putea spune că visez să ajungem, ca noi toți colecționarii din Republica Moldova, să avem și un club adevărat, asemănător cu celelalte țări, care au deja o tradiție, unele dintre ele, chiar internaționale, unde se organizează întâlniri anuale. Acolo se intermediază schimburi şi se organizează licitaţii pentru miniaturile extrem de rare. Sunt unele ce depășesc de multe ori și suma de 1.000 de euro.
Aici la noi, de cele mai multe ori vorbim pe internet, ne împărtășim cu noile achiziții, facem schimburi, după care ne văd și alți prieteni, și le place, se apucă și ei. Acum în sec. XXI pot să zic că este foarte ușor, discuți pe internet, postezi poze pe conturi sociale personale, plătești cu cardul și primești colete prin poștă. Nu pot afirma că am un mare succes în asta, și asta poate din motiv că nu prea investesc bani și timp, dar totuși cheia succesului este să faci ponturi și schimburi și îți mărești colecția.

Dacă aş alege o singură piesă preferată, mi-ar fi foarte greu, toate îmi plac pentru că de aceea și le păstrez. Dar totuși în mod special îmi place Whisky-ul – Chivas Regal, dar și setul de la Barza Albă. Încă nu am sticluțe de mici dimensiuni foarte deosebite, din ceramică sau cu diferite forme, dar pentru mine totul e înainte, pot să zic că sunt abia la început de cale, deși cum am mai menționat și mai sus, mă strădui să nu prea investesc foarte mulți bani în asta.
Dacă aș fi să enumăr și alte miniaturi pe care le-aș dori cu mare drag, ar fi: Kurant de Mold-Nord SA, un Firestarter, și bineînțeles setul de la Ialoveni – Heres. Iar din străinătate mi-aș dori setul de Jack Daniel’s ce vine într-o cutie de prezentare, împreună cu Gentelman Jack şi Single Barrel, dar și câteva miniaturi ale producătorilor, care fac seturi fabricate în ediție limitată, personalizate cu sigla celui mai recunoscut Club al Colecționarilor din Spania.
Nu uitați, să treceți și pe site-ul colecției mele, care se actualizează și se completează la fiecare achiziție nouă, iar dacă aveți acasă asemenea sticluțe de alcool de mici dimensiuni și nu aveți nevoie de ele, nu ezitați să mă contactați.

Inspirat de aici

7 Comments so far:

 1. Dan spune:

  Buna ziua!

  Detin o colectie de sticlute cu bauturi de peste 30 ani si doresc sa o vand. Daca sunteti interesat va pot trimite cateva poze.
  Pentru detalii 0733146887
  Cu stima,
  Dan Ivanof

  • Suveica.Eu spune:

   Bună ziua,
   Pot să vă rog mult să trimite-ți pozele, dar și prețul pentru fiecare în parte, și dacă voi fi interesat, revin eu cu un răspuns.
   Mersi!

 2. Macovei spune:

  Buna ziua; va salut cu respect; o idee pentru a le expune pe aceste bibelouri daca chiar esti pasionat este de a le pune intre perete si tavan in acel unghi unde se monteaza niste policioare !! Acolo le am expus eu !! Am in jur de 320 de sticlute ; sa zic ca maxim 30 de dubluri. Sincer sa fiu a ti adus vorba de un grup in care vreau sa intru si eu daca este posibil; ma chinui de 2 ani sa strang niste fonduri si sa formez si un targ sau o expozitie ; sper ca prin unirea mai multor forte sa am succes intr-o zi!! Numele meu este Macovei Radu si puteti sa ma gasiti cu accelasi nume si pe fb !! Astept sa vb sa punem la cale ceva frumos daca aveti buna vointa !! Multumesc frumos o zi minunata

 3. eugen spune:

  salut eu locuiesc in bucuresti sunt colectionar de miniaturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.