fbpx

Transportul de baterii cu litiu-ion interzis din 1 Aprilie în cala aeronavelor

Home  >>  Călătorii  >>  Transportul de baterii cu litiu-ion interzis din 1 Aprilie în cala aeronavelor

Transportul de baterii cu litiu-ion interzis din 1 Aprilie în cala aeronavelor

24
feb.,2016

0

Transportul de baterii cu litiu-ion, interzis în cala avioanelor

Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI) a decis luni 22 februarie să interzică tuturor călătorilor care zboară cu avionul, să transporte în bagajul la cală baterii litiu-ion, utilizate de obicei pentru laptopuri sau telefoane mobile. Interdicția va intra în vigoare pe 1 aprilie.

Măsura nu vizează transportarea acestor tipuri de baterii în bagajele de mână ale pasagerilor.

Instituția a explicat că această interdicție a fost cerută de companiile aeriene și de asociațiile de piloți din motive de securitate. În 2013 au fost înregistrate două cazuri grave de supraîncălzire a unor baterii litiu-ion, apărute la bordul unui avion la Boston, apoi în Japonia, determinând o aeronavă să efectueze o aterizare de urgență.

Autoritatea de transport aerian din SUA (FAA) a atras atenția asupra riscurilor de explozie a bateriilor cu litiu transportate la cală de către avioane. Testele realizate de FAA au arătat că sistemele anti-incendii instalate la bordul avioanelor nu reușesc să stingă un foc provocat de explozia acestor baterii, folosite în special la telefoane și la laptopuri.

Interdicția va fi menținută cel puțin până în 2018. Până atunci, OACI va stabili noi norme privind împachetarea bateriilor cu litiu, aduse la bordul avioanelor.

„Această interdicție temporară va fi menținută atât timp cât în paralel continuă eforturile OACI de a stabili noi norme privind împachetarea bateriilor cu litiu, așteptate în 2018”, a declarat președintele Consiliului OACI, Olumuyiwa Benard Aliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.