fbpx

#StiatiCa – Suveica.Eu

Home  >>  Cărți  >>  #StiatiCa – Suveica.Eu

#StiatiCa – Suveica.Eu

22
mart.,2015

3

Cei care citesc ce scriu eu aici de o perioadă de timp ştiu bine, că pe pagina de Facebook a blogului Suveica.Eu la începutul anului 2015, am creat hashtagul #ȘtiațiCă, unde public zilnic diverse curiozităţi pe care le găsesc pe internet sau chiar prin cărţi, pe ideea că dacă tot stai toată ziua la calculator, ar fi bine să mai şi înveţi câte ceva.

Pentru că la fiecare început și sfârșit de trimestru e bine să te gândeşti la ce-ai mai făcut bine, m-am gândit să strâng primele 25 pe care le-am publicat până acum și să le pun aici.

Lectură plăcută! Iar dacă ai vreo sugestie legată de hashtag sau curiozități, ştii unde mă găseşţi. 😀

 1. #ȘtiațiCă – WWW este singura abreviere a cărei pronunție este mai lungă decât descrierea sa – World Wide Web.
 2. #ȘtiațiCă – 30 la sută din datele transmise prin internet sunt pornografice.
 3. ‪#‎ȘtiațiCă‬ – Într-o secundă, pe Facebook se dau 52 mii de like-uri.
  Dacă ar fi să numărăm până la 52 mii, presupunând că ne o secundă să pronunțam fiecare număr, ne-ar trebuie 15 ore ca să terminăm numărătoarea.
  Per minut 3,125 milioane – 36 zile;
  Per oră 187,5 milioane – 6 ani;
  Iar pentru o zi 4,5 miliarde iar pentru asta ne-ar trebuie aproximativ 143 ani!
 4. #ȘtiațiCă – Utilizarea telefonului mobil în timp ce acesta se încarcă poate afecta negativ bateria. Iată de ce cablul încărcătoarelor este atât de scurt.
 5. #ȘtiațiCă – Toate combinațiile posibile din 3 caractere pentru domenul .com au fost deja înregistrate.
 6. #ȘtiațiCă – Primul computer electromecanic programabil, Z1, a fost creat în 1936 de către germanul Konrad Zuse, în camera de zi a casei părinților. Acesta este considerat a fi primul calculator electromecanic, programabil binar.
 7. #ȘtiațiCă – Primul mouse a fost inventat de Douglas Engelbart, ajutat de William Bill K English, în 1963 şi lansat în 1968. Era fabricat dintr-o carcasă cubică din lemn şi două roţi greoaie din metal.
 8. #ȘtiațiCă – Prima imprimantă electronică din lume a fost lansată în septembrie 1968. Creată de compania Shinshu Seiki, actuala Epson, imprimanta EP-101 era compactă și avea dimensiuni reduse, și cântărea aproximativ 2,2 kilograme
 9. #ȘtiațiCă – Primul telefon mobil complet automat, numit MTA (Mobile Telephone System A) a fost dezvoltat de compania Ericsson și fost lansat pe piață în Suedia în 1956. Avea un sistem care nu necesita control manual, și cântărea 40 kg.
 10. #ȘtiațiCă – Epson HX-20 este considerat primul laptop din lume, a fost anunțat pentru prima dată în noiembrie 1981, dar ajuns pe piață ceva mai târziu, în 1983. Avea dimensiunile 30×20 cm, un display LCD de 120×30 pixeli, tastatura full-transit cu 68 de taste, baterii reîncărcabile Ni-Cd și 16 KB memorie RAM (cu posibilitate de upgradare la 32 KB) și cântărea doar 1.6 kg.
 11. #ȘtiațiCă – Prima conexiune ARPANET (strămoșul Internetului de azi) a apărut pe 29 octombrie 1969.
  ARPANET era o rețea cu circuit închis, folosită de armata americană și proiectată în așa fel, încât să reziste, în cazul în care un atac nuclear asupra SUA ar fi întrerupt comunicațiile clasice (telefonie, radio, etc.).
 12. #ȘtiațiCă – 93% dintre studenți preferă să facă cercetări online decât la bibliotecă.
 13. #ȘtiațiCă – Un sărut pasional de 1 minut poate arde până la 12 calorii și pune în funcție minim, 36 de mușchi ale feței.
 14. #ȘtiațiCă – Masturbarea este pedepsită cu decapitarea în Indonezia.
 15. #ȘtiațiCă – Cerneala neagră pentru imprimantele HP este mai scumpă decât sângele uman.
 16. #ȘtiațiCă – În Filipine există 2 100 de insule.
 17. #ȘtiațiCă – Există doar 3 seturi de litere pe tastatură care sunt în ordine alfabetică – f g h, j k și o p.
 18. #ȘtiațiCă – 3 femei din 4 pun întrebări la care cunosc deja răspunsul.
 19. #ȘtiațiCă – Titanicul a fost construit în Belfast, capitala Irlandei de Nord.
 20. #ȘtiațiCă – Jumătate dintre adolescenți consideră că sexul oral nu este sex.
 21. #ȘtiațiCă – Potrivit statisticilor, 98% dintre studenţi au copiat cel puțin o dată la examene.
 22. #ȘtiațiCă – În medie, o femeie pe tot parcursul vieții își cumpără aproximativ 40 de perechi de pantofi, însă doar 15 îi poartă cu regularitate.
 23. #ȘtiațiCă – Studiile au arătat că aproximativ 75% dintre bărbați și 68% dintre femei au înșelat la un moment dat într-o relaţie.
 24. #ȘtiațiCă – 50% dintre utilizatorii de Internet renunță să mai aștepte dacă un clip video se încarcă mai mult de 10 secunde.
 25. #ȘtiațiCă – Aproximativ 153.000 de oameni mor în fiecare an de ziua ta de naștere.

Pentru cei care vor să citească și multe alte curiozități, nu ezitați să dați like și să vă abonați la pagina de Facebook Suveica.Eu pentru a le vedea! 😉

3 Comments so far:

 1. […] cei care vor să citească și primele 25, puteți să le deschideți chair acum – aici, pentru a vedea mai multe curiozității, nu ezitați să dați like și să vă abonați la pagina […]

 2. […] și prima și a doua parte de curiozități, puteți să le deschideți chair acum – aici sau aici, iar pentru a vedea și alte noi curiozității, nu ezitați să dați like și să vă […]

 3. […] să citească și primele articole cu curiozități, puteți să le deschideți chiar acum – aici, aici sau aici, iar pentru a vedea și alte curiozității noi și la momentul potrivit, nu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.