fbpx

#StiatiCa – Suveica.Eu #6

Home  >>  Cărți  >>  #StiatiCa – Suveica.Eu #6

#StiatiCa – Suveica.Eu #6

9
nov.,2015

0

Dacă tot stai toată ziua la calculator, ar fi bine să mai şi înveţi câte ceva. De aceea îți recomand să treci cu ochii peste următoarele 25 de curiozități interesante.
Pentru cei care vor să citească și primele articole cu curiozități, puteți să le deschideți chiar acum – utilizând hastagul ȘtiațiCă direct pe blog, iar pentru a vedea și alte curiozității noi și la momentul potrivit, nu ezitați să dați like și să vă abonați la pagina de Facebook Suveica.Eu! ?

Lectură plăcută!

126. #ȘtiațiCă – În perioada interbelică, Moldova, era unul din cei mai importanți exportatori de vinuri din regiune, ulterior fiind în componența Uniunii Sovietice, RSSM (Republica Sovietică Socialistă Moldovenească) a fost Republica cu cea mai mare producție de vin din întreaga uniune. Fiecare a 2 sticlă de vin, și fiecare a 3 sticlă de spumant erau produse din vinurile sau materia primă din Moldova.
[Dar voi întrebați de ce Rusia, se bagă peste noi!?]
127. #ȘtiațiCă – Astăzi 21 iunie la Moldexpo va fi sărbătorită Ziua Iei. Evenimentul şi are menirea de a promova ia, cămaşa, care face parte din portul naţional – un adevărat patrimoniu al culturii naţionale.
[Cine azi a fost?]
128. #ȘtiațiCă – În fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova se sărbătoreşte Ziua lucrătorului medical și a farmacistului.
[Ooo, alt motiv de sărbătorit!]
129. #ȘtiațiCă – În 1842 a fost fondată școala de holticultură din Basarabia, fiind cel mai vechi atelier de formare a viticultorilor.
[La sfârșit de săptămână tot despre vin…]
130. #ȘtiațiCă – Ieri 21 iunie a fost și cea mai scurtă noapte din an, de 8 ore și 28 de minute. Tot ieri a fost și cea mai lungă zi din an, de 15 ore și 32 de minute.
[Mă uitam eu de ce am dormit aproape până la ora 1 ziua! :D]
131. #ȘtiațiCă – În fiecare zi milioane de oameni folosesc droguri și sute de mii mor din cauza lor.
[Ca de obicei la subiect, de Ziua Internațională Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri!]
132. #ȘtiațiCă – Sulina este singurul oraş din Delta Dunării cu port la Marea Neagră şi la Dunăre.
[Cu Ziua Internațională a Dunării! :)]
133. #ȘtiațiCă – Titlu de cel mai longiviv bărbat din lume îl deține japonezul Yasutaro Koide în vârstă de 112 ani. Acesta este noul decan de vârstă al omenirii după ce acum 2 zile compatriotul său, japonezul Sakari Momoi, a decedat la Tokyo, la vârsta de 112 ani. Potrivit reprezentanţilor Guinness World Records, diferenţa de vârstă dintre cei doi era de o singură lună, ambii fiind născuţi în 1903.
[Mai avem puțin și îi ajungem din urmă! :D]
134. #ȘtiațiCă – Titlu de cea mai longivivă femeie din lume îl deține americanca Susannah Mushatt Jones, în vârstă de 116 ani. Potrivit reprezentanţilor Guinness World Records, aceasta este cea mai longivivă femeie din lume, după ce în luna aprilie, Misao Okawa din Japonia, a murit la vârsta de 117 ani.
[Și când te gândești că sa născut în anul 1899! :D]
135. #ȘtiațiCă – La data de 8 iulie 1392 au fost menţionate pentru prima dată monedele emise în Ţara Românească.
[Voila – Mihai!]
136. #ȘtiațiCă – Azi 11 Iulie este Ziua Mondială a Ciocolatei. Desertul delicios, care are numeroase efecte asupra organismului, de la combaterea depresiei, până la a învinge oboseala şi stresul. Mai nou, ciocolata nu poate fi acuzată că ar creşte colesterolul din sânge! S-a demonstrat ştiinţific!
[Neagră sau albă, amăruie, cu lapte, sau cappuccino, cu fructe sau biscuiți, cu substanţe farmocologice care provoacă dependenţă sau fără ele, ciocolata rămâne desertul preferat al oamenilor.
PS: Nu uitați de cantitățile moderate!!!]
137. #ȘtiațiCă – Cel mai ridicat nivel de testosteron este la 8:00 dimineața, asta chiar dacă cea mai populară ora pentru activităţi sexuale este ora 23:00.
[La sânguri cum?]
138. #ȘtiațiCă – Astăzi 19 iulie este a 200-a zi a anului 2015.
[Au mai rămas 165 de zile până la sfârșitul anului. :)]
139. #ȘtiațiCă – Futurologia este știința prevederii progresului științific, știința despre legile și metodele prognozării sociale, știința previziunii dar și a viitorului.
[Future – Viitor!!!]
140. #ȘtiațiCă – Odată la 5 minute în lume, are loc un viol. Asta ar însemna, 12 violuri pe oră, sau chiar 288 pe zi!
[Trist dar adevărat!]
141. #ȘtiațiCă – Primăria din Ador, un orăşel din Valencia, Spania, a stabilit prin lege ca pauza de prânz (siesta) să fie de 3 ore. Legea le impune localnicilor să nu facă nimic şi să păstreze liniştea în timpul orelor de siestă (14:00-17:00).
[Eu m-aș duce să muncesc în Ador! :D]
142. #ȘtiațiCă – Pe data de 29 iulie se marchează Ziua Constituției Republicii Moldova, adoptată în 1994.
[Care articole acolo trebuiau modificate?]
143. #ȘtiațiCă – În ultimile 24 de ore, principalul furnizor de domenii .XYZ a vândut aproximativ 250 de domenii pe minut. Și asta tot, după ce, cei de la Google au anunțat că aparțin acum unui nou brand, care se numește Alphabet, creat tot de cei care conduc Google, dar făcut în așa fel încât să le fie mai ușor să se extindă. Site-ul noului business este http://abc.xyz.
[Am verificat și eu domenul suveica.xyz, este disponibil și îl pot cumpăra la doar 11$!]
144. #ȘtiațiCă – Azi 12 august se sărbătrește Ziua Internațională a Tineretului.
[Propun să o sărbătorim în fiecare zi, dar și mai mult astăzi!]
145. #ȘtiațiCă – Pe 12 august 1981, la New York, International Business Machines (IBM) a prezentat primul computer personal, legendarul „IBM 5150 PC”.
[Tehnologie nu alta… :)]
146. #ȘtiațiCă – În lume, fiecare al zecelea născut este stângaci.
[Felicitări tuturor stângacilor cu Ziua voastră internațională…
Picasso, Michelangelo, Rafael, Leonardo da Vinci sau Einstein, Phil Collins, Charlie Chaplin, Tom Cruise, Marylin Monroe, Bruce Willis, Maradona, Pele sau chiar și Barack Obama, ei sunt sau au fost ca voi!]
147. #ȘtiațiCă – Un designer din Marea Britanie a inventat o perdea de duş cu ţepi gonflabili care scoate utilizatorul din cabină după 4 minute. Scopul acestei perdea este de a preveni irosirea apei şi a conştientiza acest consum inutil care se face doar pentru că se pierde timp în baie.
[Gata sa terminat cu băile de ore întregi, ajunge, cât se poate?!]
148. #ȘtiațiCă – Schimbul verighetelor la nuntă își are originea în Egipt. Pe vremuri se credea că există o legatură între degetul inelar al mâinii stângi și inima, iar obiceiul conform căruia mirii fac schimb de verighete la nuntă a rămas și astăzi. Inelele simbolizează prin forma lor rotundă iubirea fără sfârșit pe care un bărbat și o femeie și le poartă reciproc, din momentul în care sunt legați prin taina cununiei.
[Azi despre inele, nunți și всякие дела… 🙂
Acum îmi pun întrebarea de ce europenii poartă inelele de logodnă pe mâna dreaptă?
Apropo, voi pe care mână purtați sau vă gândiți să puneți inelele?]
149. #ȘtiațiCă – La 19 august celebrăm Ziua Mondială a Fotografiei.
[Cu această ocazie vă provoc să puneți în comentariu prima voastră fotografie (cu excepția celei de Profil) uploadată pe facebook!]
150. #ȘtiațiCă – Tradiția inelelor de logodnă datează încă din Evul Mediu când Papa Inocentiu al III-lea a declarat public că trebuie să existe o perioadă mai lungă de așteptare între momentul cererii în căsătorie și nuntă. Cu acest prilej a apărut logodna, legătura care se păstrează între doi îndrăgostiți până la nuntă și este pecetluită simbolic cu oferirea unui inel de logodnă.
[Așa cum v-am zis, săptămâna asta o mare parte din curiozități vor fi despre nuntă, inele și всякие дела… :)]

Nu uitați să dați like și să vă abonați la pagina de Facebook Suveica.Eu! ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.