fbpx

#StiatiCa – Suveica.Eu #3

Home  >>  Cărți  >>  #StiatiCa – Suveica.Eu #3

#StiatiCa – Suveica.Eu #3

20
aug.,2015

1

Eram în criză de idei, dar vroiam foarte mult ca azi seară să scriu un articol, de aceea mi-am adus aminte că de mult timp nu v-am mai dat curiozități.
Iar pentru cei care încă nu știu, vreau să vă zic că eu de o perioadă de timp, pe pagina de Facebook a blogului Suveica.Eu, am creat hashtagul #ȘtiațiCă, unde public zilnic diverse curiozităţi.

Lectură plăcută! Sugestii legate de hashtag sau curiozități, le puneți în comentarii. ?

51. #ȘtiațiCă – Pentru cei care nu știu, numărul Pi (π) este un număr irational, a cărui valoare este egală, în varianta scurtă, cu 3,14.
52. #ȘtiațiCă – Lacul Baikal conține 10% din rezervele de apă potabilă ale lumii (cu excepția ghețarilor).
53. #ȘtiațiCă – ‪Inima pompează în organism cam 5 litri de sânge pe minut. În 70 de ani de viață, inima pompează cam 180 000 tone de sânge.
54. #ȘtiațiCă – Pe 20 Martie este Ziua Internațională a Fericirii. Aceasta a fost stabilită pe 28 iunie 2012, de către Adunarea Generală a ONU și coincide cu Ziua internațională a Francofoniei.
55. #ȘtiațiCă – Pe 21 Martie este Ziua mondială a Teatrului de Păpuși. Tot în această zi se sărbătorește și Ziua Internațională a Poeziei, Ziua Internațională a copiilor străzii, Ziua Internațională de luptă pentru eliminarea discriminării rasiale, Ziua internațională de combatere a insomniei dar și Ziua Internațională a Sindromului Down.
56. #ȘtiațiCă – Pământul este acoperit de apă în proporţie de 71%, această estimându-se la 535.092.250.000 m3. Dar din toată această imensă cantitate, mai puţin de 1% este apă dulce sau potabilă.
57. #ȘtiațiCă – Pe 23 Martie se marchează Ziua Mondială a Meteorologii.
58. #ȘtiațiCă – În lume există 50 de milioane bolnavi de epilepsie, iar incidenţa (cazurile nou-apărute în fiecare an) este de 44 cazuri la fiecare 100.000 de oameni.
59. #ȘtiațiCă – În Grecia Antică, numai bărbaţii puteau juca în piese de teatru. Tot ei jucau şi rolurile de femei dar se foloseau măşti pentru ca publicul să recunoască personajele jucate.
60. #ȘtiațiCă – Singura ţară din lume care are trei capitale este Africa de Sud. Astfel Cape Town este capitala legislativă, Pretoria este capitala executivă iar Bloemfontein este capitala juridică.
61. #ȘtiațiCă – Forţa de muncă din China se ridică la 707 milioane de oameni…Aproape de trei ori mai mult decât toate ţările din Europa şi de două ori mai mult decât America de Nord şi cea de Sud, luate împreună.
62. #ȘtiațiCă – Primul ceas a fost obeliscul. Acesta este un ceas solar inventat de vechii egiptenii. Obeliscul folosea lumina soarelui şi umbra pentru a putea arăta în ce moment al zilei se aflau.
63. #ȘtiațiCă – În Calama, un oraş din Deşertul Atacama din Chile, nu a plouat niciodată.
64. #ȘtiațiCă – Doar două dintre ţările lumii nu au acces pe apă la una dintre mările sau oceanele planetei: Liechtenstein şi Uzbekistan.
65. #ȘtiațiCă – Dacă aţi mânca fiind asezaţi în cap, mâncarea s-ar duce în sus, deoarece muşchii esofagului vor continua să împingă mâncarea către stomac.
66. #ȘtiațiCă – Astăzi 1 Aprilie 2015 dacă intri pe Google.com, veți avea o surpriză destul de mare și de amuzantă. Google vă păcălește cu pagina inversată https://com.google/.
67. #ȘtiațiCă – Autismul nu se vindecă, se înțelege.
68. #ȘtiațiCă – Majoritatea persoanelor cu Autism gândesc în imagini.
69. #ȘtiațiCă – O persoană se naște cu Autism.
70. #ȘtiațiCă – Pe 3 Aprilie 1966, stația sovietică „Luna 10” a devenit primul satelit artificial al Lunii.
71. #ȘtiațiCă – Ciocolata, cafeaua și aspirina sunt substanțe otrăvitoare pentru pisici.
72. #ȘtiațiCă – Pe 5 Aprilie 1722, exploratorul olandez Jacob Roggeveen descoperă o insulă în Oceanul Pacific, pe care băștinașii o numeau Rapa Nui sau Paasch Eyland (Insula Paștelui).
73. #ȘtiațiCă – Pescuitul este sportul cu numărul cel mai mare de participanți din întreaga lume.
74. #ȘtiațiCă – Mingea de tenis atinge în mod frecvent viteza de 200km/h.
75. #ȘtiațiCă – Fotbalul este sportul cel mai vizionat din întreaga lume.

Pentru cei care vor să citească și prima și a doua parte de curiozități, puteți să le deschideți chiar acum – aici sau aici, iar pentru a vedea și alte noi curiozității, nu ezitați să dați like și să vă abonați la pagina de Facebook Suveica.Eu! 😉

One Comment so far:

  1. […] primele articole cu curiozități, puteți să le deschideți chiar acum – aici, aici sau aici, iar pentru a vedea și alte curiozității noi și la momentul potrivit, nu ezitați să dați […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.