fbpx

#StiatiCa – Suveica.Eu #2

Home  >>  Cărți  >>  #StiatiCa – Suveica.Eu #2

#StiatiCa – Suveica.Eu #2

3
iun.,2015

3

Chiar dacă suntem la mijloc de săptămână, iar în timpul liber stai tot mai mult la calculator, îți recomand să citești și câteva curiozități interesante, pe care poate încă nu le-ai auzit sau citit.
Iar pentru cei care încă nu știu, vreau să vă zic că eu de o perioadă de timp, pe pagina de Facebook a blogului Suveica.Eu, am creat hashtagul #ȘtiațiCă, unde public zilnic diverse curiozităţi.

Lectură plăcută! Pentru sugestii legate de hashtag sau curiozități, mă găseşţi în comentarii. 😀

26. #ȘtiațiCă – Fiecare embrion uman începe să se dezvolte în uter având sexul feminin. Abia după 60 de zile apare şi hormonul masculin testosteron.
27. #ȘtiațiCă – Doar 2% dintre femei se descriu ca fiind frumoase.
28. #ȘtiațiCă – „The” este cel mai popular cuvânt în limba engleză.
29. #ȘtiațiCă – Japonia are 70% din suprafață acoperită de munți.
30. #ȘtiațiCă – Un chinez care sa despărțit de prietena lui, a vrut neapărat ca de Ziua Îndrăgostiţilor să meargă la cinematograful din cartierul Xintiandi, Shanghai (o parte veche a oraşului, plină de magazine, restaurante şi baruri) ca să privească premiera filmul ‘’Beijing Love Story’’, dar nu vroia să vadă cuplurile să stea împreună, motiv pentru care a cumpărat bilete pe toate locurile impare din sală, pentru ai împiedica pe cei îndrăgostiți veniți la film ca să stea împreună. N-a avut suficienți bani să le cumpere pe toate, în schimb la asta a făcut o campanie pe internet de colectare de fonduri, la care au contribuit și alți îndrăgostiți dezamăgiți.
31. #ȘtiațiCă – Pe 13 februarie 1841, medicul şi ortopedul francez Charles Gabriel Pravaz a inventat seringa.
32. #ȘtiațiCă – 83 la suta dintre prostituate au cont de Facebook.
33. #StiatiCa – „Cincizeci de umbre ale lui Grey” este cel mai vizualizat trailer din 2014, cu peste 36 mln. de vizualizări la o săptămână după apariția pe Youtube.
34. #ȘtiațiCă – Pe 15 februarie 1564, s–a născut astronomul, filosoful, fizicianul italian, considerat „părintele” ştiinţei moderne – Galileo Galilei.
35. #ȘtiațiCă – Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru mâine 18.02.2015 un curs oficial de 24,01 lei pentru un Euro și 20,99 lei pentru un Dolar SUA.
36. #ȘtiațiCă – 88.8% dintre oameni se simt mai bine după ce plâng.
37. #ȘtiațiCă – În Franța, sărutul franțuzesc este numit „englezesc”.
38. #ȘtiațiCă – Dacă intri pe Google Images și căuți Atari Breakout, îți aduci aminte de copilărie.
39. #ȘtiațiCă – O zi pe Lună durează 29 de zile terestre.
40. #ȘtiațiCă – Inima balenei bate de 9 ori pe minut.
41. #ȘtiațiCă – Inima balenei albastre cântărește 600 kg și este cea mai mare inimă a vreunui animal.
42. #ȘtiațiCă – Pe 24 februarie se sărbătorește Dragobetele (sărbătoarea iubirii), o sărbătoare de origine dacică celebrată de români, echivalentul sărbătorii Valentine’s Day.
43. #ȘtiațiCă – Marea Roșie este cea mai caldă mare de pe Pământ.
44. #ȘtiațiCă – Pe 26 februarie, Iurie Leancă prim-vicepreședintele PLDM, părăsește partidul și anunță crearea unui nou partid, unul PRO și după un model EUROPEAN.
45. #ȘtiațiCă – 35 la sută dintre miliardarii lumii nu au studii superioare.
46. #ȘtiațiCă – Un pahar de şampanie conţine circa 1 milioan de bule.
47. #ȘtiațiCă – Medaliile de aur de la Jocurile Olimpice conțin argint în proporție de 93%.
48. #ȘtiațiCă – 70% dintre angajații Google sunt bărbați.
49. #ȘtiațiCă – Cea mai lungă perioadă fără somn înregistrată vreodată a fost de 18 zile, 21 de ore şi 40 de minute. La sfârşitul perioadei, deţinătorul recordului avea halucinaţii, nu mai vedea bine, era paranoic, şi a suferit pierderi de memorie încât nu mai putea pronunţa cuvintele corect.
50. #ȘtiațiCă – Pe 14 Martie este Ziua Mondială al numărului Pi (π).

Pentru cei care vor să citească și primele 25, puteți să le deschideți chair acum – aici, pentru a vedea mai multe curiozității, nu ezitați să dați like și să vă abonați la pagina de Facebook Suveica.Eu! 😉

3 Comments so far:

  1. […] și a doua parte de curiozități, puteți să le deschideți chair acum – aici sau aici, iar pentru a vedea și alte noi curiozității, nu ezitați să dați like și să vă abonați la […]

  2. […] și primele articole cu curiozități, puteți să le deschideți chiar acum – aici, aici sau aici, iar pentru a vedea și alte curiozității noi și la momentul potrivit, nu ezitați […]

  3. Mattie spune:

    Stellar work there evoereny. I’ll keep on reading.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.