fbpx

#ȘtiațiCă – Suveica.Eu #10

Home  >>  Cărți  >>  #ȘtiațiCă – Suveica.Eu #10

#ȘtiațiCă – Suveica.Eu #10

9
apr.,2016

0

Dacă tot stai toată ziua la calculator, ar fi bine să mai şi înveţi câte ceva. De aceea îți recomand să treci cu ochii peste următoarele 10 de curiozități interesante.

Pentru cei care vor să citească și primele articole cu curiozități, puteți să le deschideți chiar acum – utilizând hastagul ȘtiațiCă direct pe blog sau pe facebook, iar pentru a vedea și alte curiozității noi și la momentul potrivit, nu ezitați să dați like și să vă abonați la pagina de Facebook Suveica.Eu! ?

211. #ȘtiațiCă – Pe 19 octombrie 1865, se inaugurează prima gară din Bucureşti, Gara Filaret, cu ocazia deschiderii primei linii de cale ferată din Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești, Bucureşti-Giurgiu.
[În prezent în clădirea gării funcționează autogara Filaret.
Fost țși acolo! 😀
PS: Felicitări Juriștilor cu Ziua Profesională în Republica Moldova!]
212. #ȘtiațiCă – Pe 19 octombrie1813, armata franceză condusă de Napoleon Bonaparte a fost înfrântă de armatele Rusiei, Prusiei, Austriei şi Suediei în Bătălia de la Leipzig, supranumită Bătălia Naţiunilor.
[Și din nou istorie…
Pe lângă cei aproape 70,000 de morți, răniți, dispăruți și prizonieri, francezii l-au pierdut și pe prințul polonez Poniatowski, Mareșal al Franței.]
213. #ȘtiațiCă – Dacă rezervați astăzi și mâine 21 octombrie bilete de la Wizzair obții 20% reducere la toate zborurile și toate destinațiile. Oferta este valabilă doar pentru membrii Wizz Discount Club.
[Dacă ești membru Wizz Discount Club profită de 20% reducere!]
214. #ȘtiațiCă – Purcari Wines lansează pe 24 octombrie 2015, colecția Vinohora în Roșu.
Colecţia Vinohora în Roșu este o ediţie limitată a vinurilor Purcari în care se întâlnesc soiuri de struguri moldovenești și argentiniene, care se vor uni într-o horă pasională, pentru a reda o explozie catifelată și elegantă de arome. Tabloul, de o expresivitate emoţionantă, reprezentat pe eticheta Vinohorei în Roșu e pictat de mâna unei remarcabile pictoriţe argentiniene.
#‎WineofMoldova‬
[Vinohora în Roșu va fi disponibil la prețul exclusiv de 155 MDL. Livrare gratuită în raza orașului Chișinău.
5 lei din preţul fiecărei sticle vor fi donaţi pentru construcţia primei Case Comunitare pentru 12 copii din Chișinău.
Cine a făcut Pre-Comadă?]
215. #ȘtiațiCă – Pe 21 octombrie 2003, a fost descoperită Planeta pitică Eris din centura Kuiper, de către Michael E. Brown, Chad Trujillo şi David L. Rabinowitz.
Eris este cea mai mare planetă pitică cunoscută din sistemul nostru solar. După masă este al nouălea corp ceresc cunoscut din Sistemul Solar care se rotește direct în jurul Soarelui.
[Am avut 2 zile de pauză, dar reveinm în forță și recuperăm!
Cine își mai aduce aminte de Planeta X, planeta descoperită în 2003, cu diametrul mai mare decât cel al lui Pluton?]
216. #ȘtiațiCă – Pe 25 octombrie 1917, la Petrograd (Sankt Petersburg), bolșevicii în frunte cu Vladimir Ilici Lenin, au declanșat o insurecție și au lansat un asalt asupra palatului de iarnă, declanșând Revoluția din Octombrie.
[Cine își mai aduce aminte de Revoluția Bolșevică?!
Prin care bolșevicii sub conducerea lui Vladimir Ilici Lenin, au preluat puterea cu forța de la guvernul lui Kerenski. Considerată a fi prima revoluție comunistă din secolul al XX-lea, deși, strict cronologic vorbind, este a doua, având loc după revoluția bolșevică reușită de la Tallin.]
217. #ȘtiațiCă – Pe 26 octombrie 1673, sa născut Dimitrie Cantemir, domn al Moldovei, (martie – aprilie 1693 și 1710 – 1711) un mare cărturar al umanismul românesc, scriitor și om de știință de formație enciclopedică (d. 1723).
[Tot el a scris și cartea: Descriptio Moldaviae (Descrierea Moldovei), scrisă în latină (1714 – 1716), când trăia în Rusia, la cererea Academiei din Berlin.]
218. #ȘtiațiCă – Pe 27 octombrie 1938, la Târgu Jiu, este inaugurată „Coloana Infinutului”, celebra sculptură a lui Constantin Brâncuși. Coloana are o înălțime de 29,35 metri și este compusă din 15 moduli octaedrici suprapuși, respectiv având la extremitățile inferioară și superioară câte o jumătate de modul.
[Sculptura a fost dedicată soldaților români din Primul Război Mondial căzuți în 1916 în luptele de pe malul Jiului.]
219. #ȘtiațiCă – Pe 28 octombrie anul 306, Maxentius este proclamat împărat roman.
[Astăzi avem multe evenimente interesante pe care cred că trebuie să le cunoașteți. De aceea o să încerc să le plasez în ordine cronologică.
Maxentius a fost fiul împăratului Maximian și ginerele lui Galerius, de asemenea împărat, care s-a înecat în Tibru în bătălia de la Podul Milvian.]
220. #ȘtiațiCă – Pe 28 octombrie 1492, Cristofor Columb descoperă Cuba în primul său voiaj spre Lumea Nouă.
[După mine ea nici până acum nu este descoperită! :D]

Nu uitați să dați like și să vă abonați la pagina de Facebook Suveica.Eu! ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.