fbpx

Statul a vândut pachetul de acțiuni de 100% deținute la compania Aeroport Catering

Home  >>  Aeroport  >>  Statul a vândut pachetul de acțiuni de 100% deținute la compania Aeroport Catering

Statul a vândut pachetul de acțiuni de 100% deținute la compania Aeroport Catering

4
apr.,2016

0

Aeroport Catering – întreprinderea 100% de stat a fost vândută astăzi (04.04.2016) la licitația de la Bursa de Valori.

La prima licitație ”cu strigare” din acest an a fost vândut pachetul de acțiuni deținute de stat în compania Aeroport Catering (100%), iar prețul solicitat pentru aceasta este în jur 5-6 milioane de lei.

Despre

Fondată în anul 1994, Aeroport Catering oferă toată gama serviciilor de catering. Activitatea de bază a Companiei Aeroport Catering” SA constă în deservirea la sol şi la bordul aeronavelor. La ziua de astăzi Aeroport Catering” SA reprezintă un serviciu de catering aerian cu ciclul complet de producere și o vastă activitate.
Începând cu arhitectura gastronomică, asigurarea unei mese împărăteşti şi terminînd cu organizarea în cele mai mici detalii, la cele mai înalte standarde (întreprinderea procură materie primă, fabrică produse alimentare, le ambalează şi livrează la bordurile aeronavelor).

Apelând la serviciile Companiei, poți beneficia de cele mai diverse alternative, de flexibilitate și profesionalism, adăugând valoare evenimentului dvs. prin calitate și eleganță. Programul de catering pentru festivităţi asigură clienţilor un pachet de soluţii complete în cazul evenimentelor ce presupun servirea mesei în altă parte decât în spaţii special dotate şi destinate acestui scop, adică dacă ai o zi de naștere, nuntă, cumetrie sau alte ceremonii, sau chiar ai ieșit undeva cu prietenii la aer curat și nu ai reușit să pregătești niște mici la grătar, poți apela la serviciile Aeroport Catering.

Calitatea și gusturile rafinate sunt garantate de bucătarii şi cofetarilor companiei care au o experienţă acumulată în timp, deţinători ai diplomelor şi medaliilor unor concursuri naţionale şi internaţionale.

De serviciile sale beneficiază multe organizaţii din Moldova, precum şi cele internaţionale.

Istorie

Cea mai mare întreprindere de producere şi livrare a alimentaţiei la bord din Moldova, compania Aeroport Catering a fost înregistrată la data de 30 octombrie 2002 ca societate cu răspundere limitată (SRL).
Din 5 martie 2003 întreprinderea şi-a obţinut forma de organizare juridică actuală — societatea pe acţiuni Aeroport Catering cu capitalul statutar în mărime de 10 000 lei, divizat în următorii acţionari:

  1. Întreprinderea de stat „Aeroportul Internaţional Chişinău” SA – 60%,
  2. Întreprinderea de stat, compania aeriană „Air Moldova” – 40%

La 29 septembrie 2005 prin Decizia Guvernului RM nr. 998 pachetul de acţiuni al Aeroport Catering” SA a fost retras din gestiunea economică a SA „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a companiei aeriene „Air Moldova” şi drept deţinător al acţiunilor Aeroport Catering” SA din numele statului, a fost desemnat Ministerului Economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.