fbpx

Shor cointeresat în apărarea demnității de cetățean, angajează o companie internațională pentru cazul BEM

Home  >>  News & Cash  >>  Shor cointeresat în apărarea demnității de cetățean, angajează o companie internațională pentru cazul BEM

Shor cointeresat în apărarea demnității de cetățean, angajează o companie internațională pentru cazul BEM

25
mart.,2016

0

Cointeresat în apărarea demnității de cetățean Shor angajează o companie internațională pentru a găsi banii furați de la BEM

În curând, va fi un an (2 aprilie 2015) de la publicarea raportului Kroll. Deși l-am analizat foarte bine, așa și nu am mai aflat cine sunt beneficiarii finali a miliardului furat. Din câte se vede nici nu se dorește acest lucru.
Totuși se pare că sunt și persoane care sunt gata să ofere toate documentele necesare care să demonstreze și să confirme beneficiarii finali sau chiar să semneze în timpul apropiat un contract cu una dintre cele mai cunoscute companii în domeniul bancar pentru a investiga acest caz.
Un exemplu în acest sens este și Ilan Shor, actualul primar de Orhei, fost președinte al Consiliului Băncii de Economii.
În briefing-ul de presă susținut astăzi de către edilul din Orhei, acesta a dat careva detalii despre banii furați de la BEM.
Acesta a subliniat că suma banilor furați este de 625 milioane de dolari.

Potrivit lui Shor, banii au fost furați în două etape:
– 250 de milioane au fost acordate unor companii offshore, care ulterior au ajuns la companiile lui Vlad Filat, printre care Caravita (Rusu), iar o parte din bani i-a primit Filat personal;
– 375 de milioane au fost acordate sub formă de credite de către Grigore Gacikevici și banii au ajuns la oamenii care au stat în spatele acestor companii.

Ilan Shor a mai declarat că toate documentele care demonstrează acest lucru – corespondența, invoice-urile, swift-urile cu Vlad Filat, au fost transmise Procuraturii, iar el va colabora în continuare cu ancheta pentru a demonstra cine se face vinovat cu adevărat.
Tot în cadrul acestui briefing Ilan Shor, a spus că deține probe privind finanțarea PLDM, presei și a societății civile afiliate PLDM din banii furați de la BEM și că se declară nevinovat iar acuzațiile procurorilor sunt nefondate.

Unii jurnaliști mă învinovățesc, dar ei au uitat să spună că au primit bani de la Filat din cele 250 milioane. Unii membri ai PLDM, care anterior îmi cereau să le fiu prieten, acum mă atacă. Eu sunt interesat în căutarea banilor și voi face tot posibilul pentru ai găsi…
*****
Eu nu sunt de acord cu învinuirile aduse. Voi face totul posibil pentru a-mi demonstra nevinovăția. Deja am transmis toate documentele care vor ajuta la elucidarea acestui caz. Filat era acela care controla BEM în perioada lui Gacikevici. Când am fost numit în funcție de președinte al Consiliului de administrare, Filat a cerut cu insistență să-i ofer mai multe sume bănești, amenințându-mă că în caz contrar va suferi afacerea mea. Am confirmate toate transferurile către firmele afiliate lui Filat și Ion Rusu”, a declarat Ilan Shor.

În concluzie vreau să menționez că actualul primar de Orhei și fostul președinte al Consiliului Băncii de Economii este pregătit ca să facă tot posibilul ca bani furați de la BEM să fie reîntorși statului, pentru că acest lucru ține de imaginea și demnitate sa.

Pentru mai multe detalii priviți briefing-ul demai jos:

(P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.