fbpx

SEO pentru blog fără cheltuieli. Ghid de Optimizare

Home  >>  IT  >>  SEO pentru blog fără cheltuieli. Ghid de Optimizare

SEO pentru blog fără cheltuieli. Ghid de Optimizare

7
apr.,2017

1

Cum să-ți optimizezi blogul de unul singur, fără a apela la un expert SEO

Dacă ești blogger cu experiență, cu siguranță ai auzit, nu o singură dată, de cuvântul SEO. În 2017 se vehiculează cu atâtea teorii și tactici de a optimiza site-ul încât… mi se întâmplă să citesc articole care se cam bat cap în cap!

În acest articol am să încerc să mă țin departe de tehnicile care pot fi puse la îndoială și am să vă trimit rețeta succesului racordată la statutul de blogger, care, pur și simplu, funcționează.

Recunosc, acest articol este un Guest Posts de la cei care se pricep (mai bine decât mine chiar) în domeniul Optimizării SEO – echipa de la Seolitte.

Așadar, hai să vedem: cum îți transformi blogul astfel încât el să fie considerat valoros de către Google?

 • Alege bine temele pe care să scrii. Fă o analiză a cuvintelor cheie și decide care sunt cuvintele pe care ai vrea să fii găsit în Google și pe care concurența nu este atât de mare în rezultatele căutărilor. Fă tot posibilul ca să atragi trafic nou pe cuvinte relativ ușoare de cucerit – acestea pot fi teme despre care internetul încă nu abundă în informație, sau pe care nu s-a scris încă suficient de bine.

Pentru acest lucru îți va fi de folos chiar instrumentul venit de la Google: Keyword Planner.

Atenție! Pentru a putea folosi acest instrument, ai nevoie de un cont pe AdWords. Vestea bună că înregistrarea în AdWords este gratuită.

 • Scrie bine. Scrie interesant. Conținutul este rege – zice legea primordială a lui SEO. Aceasta este fraza pe care a spus-o Bill Gates în 1996, dar care devine tot mai adevărată pe an ce trece.
 • Ai grijă să nu scrii articole prea scurte. Google adoră să scoată în față articole foarte informative și foarte lungi.
 • Aranjează conținutul cât mai bine în pagină. Folosește headings, text îngroșat, liste – acestea sunt elementele care sunt urmărite în primul rând de către Google, ca să înțeleagă despre ce este pagina ta.
 • Adaugă titluri și meta descrieri pentru fiecare articol:
  – Construiește titluri de 50 – 60 caractere bine structurate și bine gândite.
  – Meta descrierea este textul scurt care apare lângă denumirea site-ului tău în rezultatele căutărilor. Descrierile trebuie să se încadreze în limitele de 150 – 160 de caractere. Deși se vehiculează cu idee că meta descrierea nu este folosită în algoritmii motoarelor de căutare, anume ea este aceea care instigă omul la acțiune – să dea sau să nu dea click pe site-ul tău când acesta îi apare în față în rezultate căutărilor.
 • Optimizează structura internă de adrese URL: unește-ți conținutul prin hyperlink-uri, adaugă sugestii de alte articole pe aceeași temă sau pe teme complementare. Fă tot posibilul să ții cât mai mult vizitatorul al tine pe site. Oferă-i informații multiple și lasă-l să aleagă ce să consume.
 • Optimizează viteza blogului. Folosește aici un alt instrument de la Google: Pagespeed Insights, el îți dă și indicații despre elementele la care ai de lucrat.

Atenție! Pagespeed Insights funcționează la nivel de pagină. Așadar, va trebui să treci cu fiecare template de pagină (dacă nu chiar cu fiecare pagină) prin acest instrument. Aici ai nevoie de un pic de abilități de programare, sau de folosirea intensive a sfaturilor online (internetul abundă în informații despre optimizarea vitezei).

Sfaturi pentru optimizare viteză:
– De obicei imaginile sunt marea problemă a blogurilor moderne. Treci imaginile prin instrumente de optimizare pentru a scădea din dimensiunile acestora și a ușura din greutatea pe care o ocupă acestea pe pagină.
– Nu încărca paginile cu video/plugin-uri de care nu ai nevoie și alte elemente care consumă foarte multe resurse.

 • Devină popular în nișa ta. În 2017 să faci SEO fără backlink-uri (recomandări cu hyperlink de pe alte pagini către tine) este ca și cum ar cădea o creangă într-o pădure virgină – dacă nimeni nu a auzit că a căzut creanga, putem considera că acea creangă n-a căzut, de fapt. Dacă ai publicat un articol pe care nimeni nu-l recomandă, înseamnă că articolul nu este foarte folositor celorlalți.
 • Scapă de erorile 404. Folosește orice instrument online care-ți scoate în față lista de erori 404 și purcede la corectarea lor. Către ele trebuie șterse linkurile dacă sunt site-uri externe, dacă-s imagini de pe site, trebuie înlocuite cu unele noi.
 • Asigură-te că ai un site responsive. Google taxează site-urile care nu dispun de o versiune mobilă.

Dacă ai să faci măcar jumătate din ce am scris mai sus, ai șanse foarte mari să ieși la un alt nivel în SEO.

Mult succes și spor la optimizări!

One Comment so far:

 1. Websistem spune:

  Excel articol !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.