fbpx

Orhei – de la promisiuni la fapte

Home  >>  News & Cash  >>  Orhei – de la promisiuni la fapte

Orhei – de la promisiuni la fapte

15
nov.,2015

0

Orhei – oraş prosper care poate fi un subiect incitant pentru unui, noi obişnuiţi fiind, cum am apucat, să asociem orașul cu Capitala-Chișinău, asta deși unul, e capitală și are statut de municipiul iar altul un simplu oraș, aflat într- zonă favorizată de poziția geografică, în partea centrală a R.Moldova în imediata apropiere a Capitalei, şi de accesul la o importantă infrastructură rutieră.
Orhei – la această oră, un oraș ca o surpriză plăcută. Ne convingem, și nu odată, cu argumente economice şi sociale din realitatea de zi cu zi, a faptelor concrete a primarului – Ilan Shor.

După proiectul de iluminare stradală care a fost realizat cu câteva zile înainte de ziua orașului Orhei (8 noiembrie), uite că pe 13 noiembrie 2015, au fost deschise 4 magazine sociale, un nou proiect din programul de administrare a Orheiului a noului primar, ales din primul tur la alegerile locale din data de 14 iunie 2015, ales cu 8000 de voturi valabile exprimate (62%).

Magazinele sociale sunt destinate orășenilor care fac parte din categoriile social-vulnerabile: pensionari, invalizi de gr. I, II, III, și veterani ai conflictelor armate.

Magazinele sociale au fost deschise în diferite sectoare ale orașului:

Centru – str. Negruzzi 12/3
Slobozia Doamnei – str. 31 august 176
Bucuria – str. Unirii 144
Lupoaica – str. Cupcea 12/3

Ele vor fi deschise zilnic, inclusiv în weekend, de la orele 9.00 până la 18.00, cu pauză de masă între 13.00 -14.00.

Credit Foto: www.orhei.md

Aici vor fi deserviți pensionarii, invalizii și veteranii, care pot cumpăra produse alimentare și mărfuri de uz casnic la prețuri mai mici cu 7-20% decât în alte unități comerciale.
Cei peste 5500 de orheieni sunt deserviți în baza cardurilor sociale, care au fost eliberate anterior de către primărie.
Odată ce cumpărătorul a ales produsele, prezintă cardul social pentru a fi scanat, dacă i se confirmă validitatea, acesta își poate achita cumpărăturile.

Credit Foto: www.orhei.md

Cel mai important lucru este că în acest proiect banii nu vin de la Fundația sau din alte afaceri pe care le deține primarul așa cum se vehiculează în unele publicații, dar acest proiect social este realizat de către întreprinderea orășenească „Piață și comerț” și asta tot, datorită eficientizării managementului din ultimile luni, întreprinderea reușind să mărească considerabil beneficiul din activitatea sa. Fondurile obținute i-au permis Pieței Orhei să deschidă aceste 4 magazine sociale și să compenseze prețul unor produse vândute acolo.

În concluzie vreau să menționez că nu este suficient doar să te uiţi la ceea ce ţi-a dat Dumnezeu. Este foarte important să conștientizezi resursele pe care le ai, maximizând valorificarea acestora, indiferent de natura lor: umană, infrastructură sau cadru natural. De aceea, autorităţile locale joacă un rol important în promovarea localităţii ca destinaţie pentru investiţii, pentru dezvoltare economică. Astfel, pe teritoriul oraşului trebuie să funcţioneze un număr considerabil de agenți economici, atât cu capital autohton, cât şi cu capital străin, cu importante cifre de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.