fbpx

Orhei – capitala Moldovei de sărbători

Home  >>  Călătorii  >>  Orhei – capitala Moldovei de sărbători

Orhei – capitala Moldovei de sărbători

3
ian.,2018

0

Ce vă vine prima dată în gând când spuneți sărbătorile de iarnă sau Crăciunul?

Un brad cu mii de luminițe, mirosul de scorțișoară din vinul fiert sau de portocale, ori multă zăpadă dar și imaginea unui cadou frumos ambalat?

Ei bine, pentru a avea parte de această magie de sărbătoare și a Crăciunului nu mai este nevoie să mergeți la Viena, Bruxelles sau chiar Munchen, pentru că avem și noi în țară un oraș care poate concura în mod direct cu marele orașe europene, mai ales raportat la toate criteriile precum, timp, distanță și prețuri.

Sper că v-ați dat bine seama că este vorba de cel mai prosper oraș din R.Moldova și anume – Orhei, aflat într-o zonă favorizată de poziția geografică, în partea centrală dar și în imediata apropiere a Capitalei, şi de accesul la o importantă infrastructură rutieră.

Practic, Orheiul poate fi numit capitala de sărbători a Moldovei. Și la sigur o să mă întrebați, de ce? Vă recomand fiecărui dintre voi să mergeți acolo și să vă convingeți, dar pentru ca să vă fie mai ușor să faceți comparație, puteți merge mai întâi în alte orașe din țară, inclusiv și în centru Capitalei, și după să mergeți Orhei.

Cel mai înalt Pomul de Crăciun din țară instalat și împodobit în Piața Vasile Lupu, strada Mihai Eminescu, strada Vasile Lupu, Târgul de Crăciun din parcul Ivanos, patinuarul și cele 4 toboganele imense, gratuite și disponibile pentru fiecare, căsuțe de lemn cu suvenire și bucate tradiționale, și desigur Casa lui Moș Crăciun, atmosfera de poveste și multe altele sunt doar câteva din motivele pentru care orașul Orhei este capitala de sărbători a Moldovei.

Drept dovadă este și apariția Pomului de Crăciun din Orhei pe un portal fotografic din Ucraina [aici] alături de alți Pomi de Cărciun din Londra, Berlin, Budapesta, Rakvere, Roma, Vilnius, Vatican, Praga, Gouda, Atena, Hong Kong, Varșovia, Paris, și alte mari metropole.

Chiar zilele trecute am îndrumat câțiva prieteni din străinătate să meargă la Orhei și au rămas încântați de tot ce se întâmplă acolo, mai ales că sunt activități interactive pentru întreaga familie.

Dar tu ai fost la Orhei și la cel mai frumos Târg de Crăciun din Țară?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.