fbpx

O escapadă la Târgul de Crăciun din Orhei

Home  >>  Călătorii  >>  O escapadă la Târgul de Crăciun din Orhei

O escapadă la Târgul de Crăciun din Orhei

28
dec.,2018

0

Se pare că pentru mine personal, devine deja o tradiție ca în fiecare an să merg la deschiderea Târgului de Crăciun din Orhei. Aflat la a IV-a ediție în acest an, Târgul de Crăciun din Orhei de data aceasta este mult mai mare și mai spectaculos decât în anii precedenți, stați aproape să vedeți despre ce este vorba.

Despre

Începând cu anul 2015 la Orhei se organizează un Târgul de Crăciun, la I-a (scris aici) și a II-a ediție (scris aici) avut loc în Piața Vasile Lupu, din centrul Orheiului, și după cum vă dați bine seama că aceasta nu putea fi super mare și foarte încăpătoare, așa că ce-a de a III-a ediție (scris aici) a avut loc în Parcul Ivanos, restaurat de primăria Orașului Orhei, suficinet de mare dar totuși se pare că pentru un asemnea târg devenit popular atât rapid și care se află la doar 50km de capitală Chișinău, trebuia un loc mult mai mare și cu mai multe atracții pentru copii.
Ei bine la cea de a IV-a ediție despre care o să vă povesc mai mult în acest articol, și-a fost găsit și locul perfect, și anume la OheiLand (scris aici).

Târgul de Crăciun de la OrheiLand

Târgul de Crăciun din Orhei 2018 a fost inaugurat la OrheiLand, pe data de 22 decembrie, și este organizat de Primăria orașului Orhei, împreună cu fundaţia de caritate „Miron Shor”, și deschide sezonul de iarnă, printr-o serie de evenimente, spectacole artistice și atracții specifice sărbătorilor.

Pe perioa Târgului de Crăciun din Orhei 2018, vizitatorii se vor putea bucura de concerte şi spectacole ale celor mai apreciaţi artişti din R.Moldova dar și din afara ei, de un târg tradiţional format din:
– 20 de căsuţe cu decoraţiuni şi produse de sezon;
– 7 tobogane de iarnă inclusiv două spirale gigante și una pentru micuți cu săniuțe;
– un patinoar imens de peste 800m2 pentru întreaga familie;
– Căsuța lui Moș Crăciun, decorată cu cele mai frumoase iluminații și decorațiuni;
– trenuț pentru copii;
– carusele;
– o distracție de tip american, numită „Dracon”;
– un brad de Crăciun, înalt de peste 25 metri;
– și desigur, mai multe master-class-uri pentru copii și programe interactive pentru maturi;
Și multe alte decorațiuni frumoase care crează o atmosferei magică specială, pe lângă programul de divertisment și concerte fără precedent.

Toate atracțiile târgului sunt ABSOLUT GRATUITE și sunt pentru toate vârstele.

Casa magică a lui Moş Crăciun este un din destinaţia favorită a copiilor, fiind un loc de poveste unde Moşul şi elfii săi aşteaptă vizitele celor mici şi scrisorile cu dorinţe pentru cadourile de Crăciun.

La Târgul de Crăciun de la OrheiLand, orheienii şi turiştii care se află în căutarea unor cadouri inedite pentru cei dragi sau a unor produse tradiţionale vor fi întâmpinaţi zilnic, cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de îngrijire, până la produse şi preparate realizate după reţete tradiţionale moldoveşti: prăjituri de casă, cozonaci, dulceţuri, poale-n brâu, plăcinte, sarmale, mămăligă, cârnaţi, murături, vin fiert, și brânzeturi.

Despre celelalte atracţii în aer liber pentru întreaga familie, nici nu vreua să vă povestesc, pentru că trebuie să mergeți să vedeți și să simțiți singuri, mai ales că acesta v-a fi deschis ZILNIC până pe 21 Ianuarie 2019, între orele 10.00 și 22.00, iar accesul pentru toți este ABSOLUT GRATUIT.

Concerte la Târgul de Crăciun din Orhei

Scena Târgului de Crăciun 2018 din Orhei găzduieşte şi în acest an interpreți cunoscuți, coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreţi de muzică populară, ansambluri de datini şi obiceiuri, și alți cântăreţi cunoscuți din țară și de peste hotare: Adriana Ochișanu, Stas Mihailov, Aura, Lory și Bety, Stela Botez, Maria Iliuț, formația „Romanița”, BrioSonores, Ionel Istrate, Ro-mania, Mariana Șura, Doinița Gherman, şi mulţi alţii.

Un program artistic inedit a avut loc chiar în ziua deschiderii târgului, sâmbătă, când pe scena Târgului de Crăciun din Orhei a concertat vedeta de muzică populară Adriana Ochișanu, iar după aceasta a urcat și renumitul cântăreț și compozitor rus: Stas Mihailov (Стас Михайлов), artist emerit al Federației Ruse dar și laureat al premiului Gramofonul de Aur.

Pe lângă scenă, la inaugurarea patinuariului au fost prezenți cei mai buni dansatori de Patianj Artistic din Ucraina, multipli campioni și campioane la competiții internaționale, care, sub privire a sute de spectatori, au făcut un spectacol pe gheață de zile mari.

Mai mult ca atât, de Revelion la Târgul de Crăciun de la OrheiLand au pregătit un Mega Concert cu participarea legendarei trupe 3rei Sud Est, și irepetabila Verka Serdiucika dar și alți artiștii ai estradei naționale.

Dar până la concertul de Revelion, nu pierdeți spectacolul de Crăciun – Circus, care v-a avea loc pe 29 decembrie în 2 ture, la orele 16:00 și 18:00.

Vă recomand cu plăcere să faceți o promenadă la Trâgul de Crăciun din Orhei pentru a petrece timpul, frumos și plăcut, cu cei dragi, dar și în cele mai frumoase locuri și cu o atmosferă adevărată de sărbătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.