fbpx

Noua sala de asteptarea a Aeroportului Chisinau

Home  >>  Aeroport  >>  Noua sala de asteptarea a Aeroportului Chisinau

Noua sala de asteptarea a Aeroportului Chisinau

20
nov.,2015

1

Aeroportul Internaţional Chişinău îşi continuă dezvoltarea dinamică. Urmărind planul de modernizare a aeroportului şi cerinţele pasagerilor, compania administrator a aeroportului – SRL „AVIA INVEST”, a dat  în folosinţă primul segment al zonei plecări din terminal (sala de așteptare plecări). Astfel, după extindere a fost schimbat întregul design al acestei suprafeţe în conformitate cu cele mai moderne cerinţe pentru funcţionalitatea aeroportului într-un mod cât mai eficient. Acum noi, pasagerii ne putem bucura de un design modern dar în acelaşi timp putem beneficia de confort şi soluţii practice care ne asigură comoditate maximă înainte de zbor.
Vreau să vă zic că, deși încă nu l-am văzut în realitate, din poze se poate de apreciat la justa valoare, iar în concluzie vrea să vă zic că e foarte drăguț și frendly.

Concomitent sunt efectuate restul lucrărilor de interior conform proiectului nou de design, urmînd sa fie deschise și celelalte suprafeţe reutilate, cu un număr mărit al  ghişeelor de înregistrare a pasagerilor de la 12 până la 18 şi al  porţilor de îmbarcare de la 5 până la 9, precum și cu un număr dublat al ghişeelor de trecere a controlului de paşapoarte la plecare şi a căilor de acces pentru controlul de securitate. Astfel, conform proiectului de modernizare se reamenajează o suprafaţă totală de 15 000m2. Iar lărgirea şi reconstrucţia terminalului vor permite AIC să-şi mărească aproape de 2 ori capacitatea de deservire, până la 750 pasageri/oră.

O dovadă în acest sens este și creşterea fluxului de pasageri şi a operaţiunilor aeriene. Iar odată cu dezvoltarea dinamică a aeroportului, creşterea fluxului de pasageri şi a operaţiunilor aeriene, companiile aeriene locale dar și cele internaționale sunt cointeresate să încheie noi contracte dar și parteneriate cu AIC, pentru a lansa noi curse de zbor în tot mai multe destinații, atât europene cât și asiatice. Cu atât mai mult că compania investește n tehnologii şi echipamente de securitate care satisfac cerinţelor înaintate instituţiile internaţionale din domeniu (ICAO, ECAC) dar şi cerinţelor companiilor aeriene care operează şi cele care intenţionează să  lanseze noi.
Drept exemplu putem analiza: cursele Chișinău – Odesa, Chișinău – Kiev, operată de compania aeriană Air Moldovacursa Chișinău – Londra, operată de compania aeriană Wizz Aircursa Chișinău – Sankt- Petersburg, operată de compania aeriană Ural Airlines, sau chiar cursa Chișinău – Verona, operată de compania aeriană Volotea, care urmează a fi deschisă din 18 decembrie 2015.

Credit Foto: www.facebook.com/ChisinauInternationalAirport

One Comment so far:

  1. […] vă aduceți aminte, acum o lună vă anunțam [Noua sala de asteptarea a Aeroportului Chisinau] că a fost dat în folosință primul dar și noul segment al zonei plecări din terminal, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.