fbpx

Noua Bancnota de 20 EURO

Home  >>  News & Cash  >>  Noua Bancnota de 20 EURO

Noua Bancnota de 20 EURO

25
feb.,2015

0

Banca Centrală Europeană a prezentat marți 24 Februarie la Frankfurt noua bancnotă de 20 de euro, cu elemente sporite de securitate, care va intra în circulație în luna noiembrie.

Actuala bancnotă de 20 de euro este cea mai falsificată din Uniunea Europeană, iar noua versiune ar trebui să corecteze această situație, conform oficialilor BCE.

Alături de bancnotele de cinci şi zece euro, lansate în 2013, respectiv 2014, noua bancnotă de 20 de euro include stiluri arhitecturale din şapte perioade diferite din Istoria Europei: bancnota de 5 euro în stilul clasic, cea de zece euro în stilul romanesc, iar cea de 20 în stilul gotic.

Credit Foto: http://www.new-euro-banknotes.eu/

Alte trei bancnote urmează să fie prezentate anul acesta, cea de 100 de euro, în stilul baroc şi rococo, cea de 200 de euro, în stilul arhitectural de fier şi sticlă specific secolului XIX, şi una de 500 de euro, cu un stil arhitectural specific secolului XX.

Noua bancnotă de 20 EUR va fi pusă în circulație la data de 25 noiembrie 2015, fabricanții de echipamente în domeniul bancnotelor, agenții profesioniste care operează cu numerar și alte părți implicate având astfel la dispoziție o perioadă îndelungată, de nouă luni, pentru a se pregăti în vederea introducerii noii bancnote.

În prezent, bancnotele euro sunt utilizate în comun de 338 de milioane de cetățeni din 19 tari și au o valoare nominala combinata de 1 000 de miliarde EURO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.