fbpx

Malware-ul din Skype a colectat si conturi de Facebook, Twitter si PayPal

Home  >>  IT  >>  Malware-ul din Skype a colectat si conturi de Facebook, Twitter si PayPal

Malware-ul din Skype a colectat si conturi de Facebook, Twitter si PayPal

12
oct.,2012

1
  IT

Malware-ul ce se raspandeste prin Skype are o functionalitate mai complexa decat s-a crezut initial. In afara de faptul ca iti cere bani ca sa poti utiliza propriul PC, virusul worm Dorkbot colecteaza si conturile si parolele de Facebook, Twitter si PayPal!

Lansat in urma cu doar o saptamana, malware-ul continua sa se extinda, raspandindu-se acum si prin MSN Messenger, nu doar prin Skype, potrivit The Next Web.

Malware-ul Skype poate fura parolele conturilor unor site-uri importante, ce includ: 1and1, Alertpay, Brazzers, Dotster, eBay, Enom, Facebook, Godaddy, Letitbit, Moniker, Namecheap, Netflix, PayPal, Sms4file,Twitter, Webnames, Vip-file si Yahoo!

In momentul de fata, mesajele prin care virusul incearca sa convinga utilizatorii sa dea click pe un link de tip http://goo.gl sunt disponibile in peste 30 limbi. Chiar daca fisierul ZIP ce corespunde linkului este descarcat accidental, este foarte important sa nu deschizi fisierul executabil din arhiva, chiar daca nu primesti o alerta din partea programelor antivirus.

Inspirat de aici . . .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.