fbpx

Majorarea taxelor pentru obținerea vizelor în Marea Britanie

Home  >>  Călătorii  >>  Majorarea taxelor pentru obținerea vizelor în Marea Britanie

Majorarea taxelor pentru obținerea vizelor în Marea Britanie

19
mart.,2016

0

Din data de 18 martie 2016 costul taxei de viză pentru procesarea cererilor de viză în Marea Britanie se va majora cu 2%. Inovația va include toate tipurile de vize ale Marii Britanii, inclusiv vizele pe termen scurt pentru vizitatori, vizele pentru muncă (Tier 2) și vizele studențești (Tier 4).

Astfel, viza de scurtă ședere în scop de vizită, valabilă timp de 6 luni, va costa 87 de lire sterline, viza de vizită pentru 2 ani − 330 de lire sterline, taxa consulară a unei vize de vizitator pentru 5 ani va constitui 600 de lire sterline.

Autoritățile britanice au anunțat majorarea taxelor pentru viză încă din ianuarie 2016. În declarația Home Office cu privire la această problemă se spune că majorarea taxelor de viză va reduce povara asupra contribuabililor britanici la finanțarea sistemului de imigrație: „Către anul 2019-20 necesitățile sistemului de imigrare vor trebui să fie plătite de către acei care îl folosesc. Totodată aceste taxe de viză nu trebuie să-i respingă pe potențialii oameni de afaceri, muncitori și vizitatori să vină în Marea Britanie”.

Condițiile de eliberare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova le puteți găsi [AICI].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.