fbpx

Legatura indirecta a Premierul Strelet cu furtul miliardului de la BEM

Home  >>  Life Style  >>  Legatura indirecta a Premierul Strelet cu furtul miliardului de la BEM

Legatura indirecta a Premierul Strelet cu furtul miliardului de la BEM

28
oct.,2015

0

Premierul Valeriu Streleț ar trebui să solicite demisia de onoare, întrucât principala persoană din executiv (adică chiar el), este implicat direct în scheme de spălare de bani iar din rezervele statului au dispărut sute de milioane de euro odată cu furtul miliardului.
Ca un gest firesc în statele democratice, demisia de onoare din funcție pare să fie o necunoscută pentru politicienii din R.Moldova, se întâmplă foarte rar dar și atunci la presiunea directă a șefului, iar câtă vreme „șeful” stă la pușcărie, fiecare procedează așa cum îl duce capul.
Asta se întâmplă acum la Chișinău, după ce acum 8 zile, Igor Dodon – liderul PSRM, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că pe lângă Filat, beneficiarul de bază al afacerii CARAVITA, ar fi și actualul prim-ministru al R.Moldova, D-ul Valeriu Streleț, având o cotă-parte în această afacere în proporție de 25 la sută.

SRL BIOPROTECT, fondată de Valeriu Streleț, au făcut afaceri comune pe parcursul ultimilor ani, ani în care PLDM s-a aflat la guvernare, iar din rezervele statului au dispărut sute de milioane de euro – Furtul Miliardului. O parte bună din acești bani au fost transferați de la conturile statului prin intermediul SRL CARAVITA, firma despre care administratorul Ion Rusu susține că i-ar aparține lui Filat.

Premierul PLDM-ist Valeriu Streleț, neagă că ar fi implicat în schemele de spălare de bani pentru care sunt invinuiți acum, Vlad Filat dar și nașul acestuia Ion Rusu (care și-a recunoscut vina), deși datoria doar din anul 2015 a SRL CARAVITA este de 9 milioane de lei față de SRL BIOPROTECT, firmă al cărei fondator, proprietar și beneficiar final este Valeriu Streleț.

Devine din ce în ce mai clar că între Streleț și Filat a fost o înțelegere privind acordarea pe datorie a servicii și bunuri în valoare de milioane de lei în favoarea SRL CARAVITA de către SRL BIOPROTECT, iar drept răsplată primește 25 la sută din afacere, așa cu a anunțat și liderul PSRM – Igor Dodon.

Amintesc, că mâine 29 octombrie va avea loc a doua ședință de judecată în dosarului SRL CARAVITA. Ion Rusu este cumnatul și nașul de cununie al fostului premier Vlad Filat și este învinuit de estorcarea a aproape 900 milioane de lei de la BEM. SRL CARAVITA CO a fost fondată în 2011 și avea un capital statutar de doar 5400 de lei.
Tot mâine 29 octombrie, va avea loc Ședința Parlamentului Republicii Moldova, unde pe ordinea de zi va fi analizată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț înaintată pe 22 octombrie de către PCRM.

În contextul acestor informații și acuzații apărute în presă, eu cred că demisia de onoare este gestul pe care-l face un demnitar atunci când recunoaște că, indiferent dacă poate fi găsit direct vinovat sau nu, în scheme de spălare a banilor, PLEACĂ pentru a nu împiedica instanța de judecată să ia decizii corecte.

PS: D-le Prim-Ministru Valeriu Streleț, faceți măcar D-tră o contribuție pozitivă la imaginea R.Moldova cerând astăzi demisia de onoare, altfel, mâine ați putea fi demis forțat!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.