fbpx

Landvo L900 – ieftin, bun si mult in kil

Home  >>  IT  >>  Landvo L900 – ieftin, bun si mult in kil

Landvo L900 – ieftin, bun si mult in kil

17
iul.,2014

0
  IT

Telefoanele mobile au devenit un accesoriu atât obişnuit pentru majoritatea dintre noi, încât cu greu ne putem închipui cum ar fi o zi fără smartphone. Cu atât mai mult cu cât majoritatea telefoanelor pot fi folosite şi pentru fotografii și video, muzică și jocuri, internet dar și GPS. Cei ce doresc un smartphone au acum la dispoziţie câteva sisteme de operare mobile, și anume: Android, WindowsPhone, iOS, Blackberry, Simbian și Linux. Dintre acestea, doar 2 se adresează celor ce sunt în căutarea unui smartphone ieftin. Sistemul de operare Android a fost primul implementat pe terminale accesibile, în ciuda faptului că experienţa de lucru nu era optimă. Microsoft a ales să reglementeze hardware-ul pe care este rulat sistemul lor de operare Windows Phone. De aceea, la început, smartphone-urile cu Windows Phone s-au plasat în eşaloanele superioare ale pieţei. Cât despre iOS, Apple nu a dorit niciodată să lanseze un smartphone ieftin cu acest sistem de operare. De Blackberry, Simbian și Linux nici nu vreau să pomenesc!
Dar nu despre asta vroiam să scriu, astăzi vom analiza din mai multe puncte de vedere un smartphone: ”Ieftin, Bun și Mult în Kil” – cum se obișnuiește pe la noi să se spună! De aceea o să enumăr 5 criterii importante atunci când vrei să-ți procuri un telefon mobil!

5 criterii de care trebuie să ții cont atunci când îţi cumperi telefon mobil:

1. Brandul;
2. Materialele folosite la construcția acestora;
3. Caracteristicile tehnice;
4. Software-ul (sistemul de operare);
5. Tipul dar și nr. de mAH ai bateriei.

Mulţi sunt tentaţi să spună că cel mai bun sistem de operare mobil este cel mai popular din lume, Android. Platforma dezvoltată de Google care are o cotă de piaţă globală de circa 74% pe segmentul de smartphone-uri. Însă Android are mare succes datorită faptului că este prezent pe foarte multe dispozitive ieftine.

Vă propun să analizăm un Landvo L900.
O să începem să trecem peste toate cele 5 criterii mai sus menționate, în comparație cu telefonul anului 2014 Samsung Galaxy S5:

– Brandul telefonului mobil. Se ştie că cel puțin 10% din preţul unui telefon este dat pe barand, îţi permiţi să dai câteva zeci de mii pentru a avea un Samsung sau te mulţumeşti cu un Landvo?
Dacă ar fi să comparăm un Samsung Galaxy S5 cu Landvo L900 pentru brandul SAMSUNG, s-ar plăti chiar cu 40% mai mult.

– Materialele folosite. Evident că carcasul de aluminiul este mult mai rezistent şi se dă mai bine decât plasticul, dar când nu-ţi permiţi  aluminiu te mulţumeşti şi cu plasticul bine finisat;
Dacă ar fi să facem din nou o comparație dintre cele 2, S5 și L900 aș zice că Landvo L900, este o copie perfectă a primului, care are carcasa de plastic bine finisat, cu excepția camerii din față care este amplasată în partea stângă și nu la dreapta cu e la Galaxy S5.

– Caracteristicile tehnice. Iaca aici cu toţii ne dorim telefoane care să înlocuiască cu succes cât mai multe aparate electronice (pc-ul, tableta, camera foto, video, radio, mp3,  psp-ul, etc..), dar câte din funcţiile unui telefon le folosim cu adevărat?
Ei bine la acest capitol Landvo L900, are cu ce se lăuda, având un porcesor MTK6582M Quad-core  1.3GHZ, display de 5.0 inci QHD-HD-LCD, Dual Sim (3G+2G), având majoritatea limbilor preinstalate, inclusiv și limba romană, camera din spate/față de 5MP și respectiv 2MP, o rezoluție de 960×540,  și un desig 98% ca și Galaxy S5, după parametri aș zice că este la fel ca un Samsung Galaxy 4, nu însă și după preț.

– Software-ul. 80 % dintre terminalele mobile care se află pe piaţă au sistem de operare, acesta și face diferenţa. Experienţa de utilizare pe care ţi-o oferă sistemul de operare te apropie sau te depărtează de telefonul mobil;
Și unul și altul au sistemul de operare de la Google – Android, doar că unul are 4.4 (kit-kat) iar altul 4.2 (jelly bean) la fel de bune ambele.

– Tipul dar și nr. de mAH ai bateriei. În cazul telefoanelor cu ecran senzitiv o baterie de minim 1200 mAh este absolut necesară pentru a putea folosi aparatul mobil cel puţin o zi;
Ambele baterii sunt de tip Li-ion, Galaxy S5 cu 2800 mAH și Landvo L900 cu 1900 mAH. Dacă ai face o simplă comparație cu S5 poți afirma cu certitudine că S5 rămâne net inferior față de L900, doar prin prisma celor 4 nuclee și nu 8 care le are S5.

Pentru mai multe detalii despre cum puteți achiziționa un asemena telefon la un preț foarte bun (aș zice chiar ieftin), mă găsit în privat, pe pagina personală de facebook.

Brand: LANDVO
Model: L900
Type: 3G Smart Phone
Operating System: Google Android 4.2
Sim Card: Dual SIM Card Dual Standby
Service Provide: Unlocked
Form Factor: Bar Phone
Keyboard: Touch Screen
CPU Type: Quad Core
Processor: MTK6582, 1.3GHz
Memory / RAM: 1GB
Flash Memory / ROM: 4GB
External Memory: Micro TF card slot, support max up to 64GB (NOT INCLUDED)
Display Size: 5.0 inch
Display Type: Multi-touch capacitive screen
Resolution: 960 x 540 pixels resolution
Touch Control: Full size touch operation
Network: 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850/2100MHz
Wi-Fi: Wi-Fi 802.11 b/g/n network supported
Camera: Dual cameras, front camera 2.0MP, rear camera 5.0MP
Button: home, return, menu, power, vol +/-
Input / Output: 1 x TF card slot
  1 x USB port
  2 x SIM Card port
1 x 3.5mm stereo headphone jack
1 x Built-in speaker
  1 x Built-in microphone
Video Format: 3GP/MPEG4
Audio Format : MP3/WAV/AMR/AWB
Image Format: JPEG/BMP/GIF/PNG
Languages: English, Afrikaans, Bahasa Indonesia, Bahasa Melayu, Catala, Cestina, Dansk, Deutsch, Espanol, Filipino, French, Hrvatski, IsiZulu, Italiano, Kiswahili, Latviesu, Lietuviu, Magyar, Nederlands, Norsk, Polish, Portuguese, Româna, Rumantsch, Slovencina, Slovenscina, Suomi, Svenska, Vietnamese, Turkish, Greek, Bulgarian, Russian, Serbian, Ukrainian, Hebrew, India Urdu, Arabic, Persian, Hindi, Bengali, Thai, Cambodian, Korean, Japanese, Simplified/Traditional Chinese
Battery & Power: Built-in 1900mAh Lithium battery
Power Supply: 100~240V max
Dimension: 14.2cm x 7.25cm x 0.84cm – 5.59inch x 2.85inch x 0.33inch
In the Box: 1 x SmartPhone
1 x Data Cable
1 x AC Power Charger Adapter
1 x Battery

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.