fbpx

La multi ani Mărite Profesor!!!

Home  >>  Life Style  >>  La multi ani Mărite Profesor!!!

La multi ani Mărite Profesor!!!

5
oct.,2012

1

      Iată că au trecut … Sau scurs anii cu paşi rapizi şi mi-au lăsat în urmă copilăria, clipele frumoase şi atât de scumpe…

În suflet însă mi-a mai rămas chipuri dragi, modele demne de urmat, raze de înţelepciune, şi foarte multe călăuze. E chipul D-stră, scumpi Profesori!!! Aş vrea să vă mulţumesc pentru grija, susţinerea şi atenţia ce mi-aţi acordat-o, pentru sfaturile oferite şi desigur pentru dragostea nestingherită pe care mi-aţi sădit-o în inimă.

Am vrut să vă aduc în dar tot binele din lume dar mi s-a spus că nu se poate, am cerut pentru D-voastră Dragi Profesori o Stea de pe Cer dar nu mi s-a permis, am vrut sa va aduc la picoare numai fericire dar e aproape imposibil.

Ce-mi mai ramane?

Sunt neputincios în faţa sorţii dar sincer în urări.  Aş vrea ca soarele să vă încălzească în fiecare dimineaţă, căci numai el este povăţuitor şi cald ca D-voastră. Aş dori să trăiţi veşnic căci numai astfel vor apărea noi talente îndrăgostite de ceva frumos, unic, util şi străin.
În semn de mulţămire şi recunoştinţă pentru lecţiile pline de înţelepciune, pentru vocea blândă cu care ne-aţi dăruit un alt grai necunoscut încă de noi, vin să vă umplu sufletul cu căldura razelor acestei toamne timpurii, şi să vă aduc în casă lumina frunzelor aurii şi mireasma gutuilor târzii.
Fiind un elev/student-ul  D-voastră am învăţat să fiu puternic, sigur pe mine şi foarte hotărât. Am învăţat a distinge utilul de necesar şi desigur binele de rău… Sunteţi mai mult decât un profesor, sunteţi prietenul dar şi povăţuitorul elevului/studentului, idealul lor dar şi părintele din gânduri.

„Maria Ta Profesor!
O, Doamene! Mare si frumoasa este misiunea!
Maria Ta esti chemat sa deschizi o nouna epoca!
Fa dar ca serviciul tau sa fie cu totul de intelepciune de dreptate!
Fii simplu , Maria Ta Profesor, fii bun, mai ales pentru aceea pentru care mai toti trecuti au fost nepasatori sau rai!
Fii cetatean caci porti un frumos si scump nume – Profesor!
Fa Doamne ca prin dreptatea Cuvantului tau sa mai putem ajunge la acele timpuri gloriaoase ale personalitatii noastre si sa avem un alt ocrotitor decat pre Dumnezeu si Cuvantul Lui.
Sa traiesti Maria Ta Profesor!”

Cu cele mai sincere urări de bine şi cu adânci plecăciuni mă închin până la pământ! Cu stimă şi mult respect al vostru elev/student Vadim Suveica!!!

Din partea mea o dedicaţie muzicală!!!

Aici am extras de pe e-mail scrisoare-felicitare care am trimis-o acum 3 ani, cănd eram anul I la facultate…

„Scumpi Profesori,

Sunt atat de bucuros sa va scriu doar scriindu-va m-as apropia de sat si de casa parinteasca…Expira deja al 4-a saptamana de cand ma aflu la studii. Spre deosebire de liceu, aici este un alt mod de viata, un alt ritm, avem de frecventat mai putine ore in schimb sunt lungi si aproape plictisitaore dar totodata interesante si foarte utile. Cel mai important este ca ne ofera posibilitatile de a ne alege o cale, o cale unde vom merge pe intreaga viata. Avem zilnic cate 3 perchi chiar si simbata dar asta aproape ca nu ma deranjeaza. Ceea mai buna prietena a mea acum este –Biblioteca cu toate ca cand eram in liceu eram putin certat cu ea dar aici mi-a devenit cel mai bun prieten imreuna cu sala de lectura. Simt ca se produce o anumita schimbare. Am inteles ca intelegenta nu valoreaza nimin daca nu este sustinuta de munca, tot asa cum sportivul nu se poate realiza fara antrenamente zilnice, obositoare la fel si eu trebuie sa arat ce pot, adica sa onorez foaia matricola cu care visez si sper s-o prezint bine.

Ma inchin pina la pamant si va spun un sincer MULTUMESC ca-l meritati cu adevarat!”

foto: Curieruljudiciar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.