fbpx

Inaugurarea Salii Plecari a Aeroportului Chisinau

Home  >>  Călătorii  >>  Inaugurarea Salii Plecari a Aeroportului Chisinau

Inaugurarea Salii Plecari a Aeroportului Chisinau

24
dec.,2015

0

A fost inaugurată zona plecări din terminal a Aeroportului Chişinău!

Dacă vă aduceți aminte, acum o lună vă anunțam [Noua sala de asteptarea a Aeroportului Chisinau] că a fost dat în folosință primul dar și noul segment al zonei plecări din terminal, construit de către compania administratoare a aeroportului –  SRL „AVIA INVEST”.
Acum am onoarea să vă anunț că astăzi 24 decembrie, chiar în ajunul Crăciunului (ca un fel de cadou), a fost inaugurat întreaga zonă plecări din clădirea terminalului Aeroportului Internațional Chişinău.

La inaugurarea a participat și Directorul SRL „AVIA INVEST” – Petru Jardan, iar atmosfera a fost destinsă de cunoscuţii vocalişti de la Brio Sonores care au încântat publicul din terminal iar pasagerii au fost plăcut surprinşi.

În urma lucrărilor de extindere, zona de aşteptare-plecări are în prezent un nou design şi este reamenajată în conformitate cu cele mai moderne cerinţe pentru confortul pasagerilor.
Designul proiectului are la bază tendinţe moderne, cu soluţii elegante şi în acelaşi timp practice pentru asigurarea comodităţii pasagerilor înainte de zbor dar și nemijlocit la sporirea capacităţii de deservire, de la 420 până la 750 pasageri/oră.
La realizarea lucrărilor de extindere şi reconstrucţie a terminalului au participat proiectantul „Urbanproiect” cu implicarea arhitectului Oleg Starostin, compania de construcţii „Exfactor Grup” şi autorul noului design al terminalului Vladimir Pînzaru de la compania “Arhcom”.

În acelaşi timp, restul lucrărilor de interior sunt în plină desfăşurare astfel încât celelalte suprafeţe reutilate să fie deschise în timp util. Totodată, sunt executate într-un ritm intens lucrările de mărire a numărului ghişeelor de înregistrare a pasagerilor de la 12, la 18, dublarea numărului de ghişee la trecerea controlului de paşapoarte, și desigur în vederea fluidizării fluxului de pasageri a fost mărit numărul porţilor de îmbarcare şi cel al punctelor – control de securitate.

Se poate clar de văzut că investiţiile realizate până la ora actuală de către compania administratoare, au avut un impact major asupra îmbunătăţirii calităţii de deservire a pasagerilor dar și în general a Aeroportului.

Amintesc că până în prezent a fost extins terminalul, fiind construite anexe la sala sosiri, sala plecări şi secţia bagaje cu o suprafaţă totală de 3900 m2. La fel, 2532 m2 din suprafaţa existentă au fost reconstruiţi şi dotaţi cu finisaje şi materiale moderne în conformitate cu proiectul de design elaborat.  Concomitent, 5722 m2 sunt în proces de reconstrucţie şi modernizare.

Este important de menţionat că au fost întreprinse toate măsurile pentru ca lucrările de modernizare şi extindere să nu afecteze activitatea operaţională a AIC şi orarul zborurilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.