fbpx

Inaugurarea Pomului de Crăciun și a Orașului de Poveste la Orhei

Home  >>  Călătorii  >>  Inaugurarea Pomului de Crăciun și a Orașului de Poveste la Orhei

Inaugurarea Pomului de Crăciun și a Orașului de Poveste la Orhei

12
dec.,2017

1

Deja e cunoscut faptul ca Orheiul este unul dintre cele mai frumoase și prospere orașe din R.Moldova, însă, în perioada sărbătorilor de iarnă, acesta este desprins dintr-o poveste, grație miilor de luminițe, ghirlande și decorațiuni cu elemente naționale, ce iluminează pe principalele străzi ale orașului, dar și atracția principală a sărbătorilor de iarnă în Orhei, tradiționalul Târg de Crăciun, aflat la cea de-a 3-a ediţie care va deschide larg ușile pe 23 decembrie.

În seara zilei de duminică, mai exact pe 10 decembrie 2017, localnicii împreună cu Primarul de Orhei, Ilan Șor, au dat startul sărbătorilor de iarnă, simbolul cărora este Pomul de Crăciun. Odată cu iluminarea bradului, a prins viață toată povestea de Crăciun, iar Piața Vasile Lupu a fost transformată într-un spațiu magic, specific sărbătorilor de iarnă.
Așa cum am făcut-o și anul trecut [despre care am scris: aici și aici], voi merge și în acest an la Orhei, atât pentru faptul că acest oraș se află la 50km de capitală, dar și pentru faptul că acolo a fost inaugurat cel mai înalt brad din țară (27 de metri și apropo, cumpărat încă acum 2 ani), decorat finuț cu noi luminițe, ghirlande și elemente tradiționale care îi oferă un stil aparte și îl diferențiază într-un fel sau altul de alți Brazi de Crăciun din țară, dar poate, şi de peste hotare.

Odată cu bradul, au fost aprinse și luminițele din oraș, în premieră, principalele artere din toate sectoarele orașului au fost împodobite cu zeci de kilometri și mii de instalații luminoase, ghirlande, figuri ornamentate cu simbolică de iarnă, cupole, fulgușori, precum și alte decorațiuni tematice.

Totuși Champs-Élysées-ul Orheian (strada Mihai Eminescu), strada principală dar și Piața Vasile Lupu ca în fiecare an, este epicentru evenimentelor iar datorită acestui fapt au fost împodobite cu mai multe și noi instalații luminoase și elemente decorative de sărbătoare (pomii fiind împodobiți cu sute de luminițe curgătoare, în piață, personaje cu erorii din poveste, cerbi și alte figurine și decorațiuni luminoase cu tematica sărbătorilor de iarnă), confecționate în mod special pentru orașul Orhei, astfel încât centrul orașului să devină un loc plin de farmec și cu spiritul și atmosfera de sărbătoare, vizitat de turiști și din alte regiuni ale Moldovei dar, de ce nu, și de alți turiști din întreaga lume.

După modificările locațiilor și instalarea mai multor Pomi de Crăciun din Chișinău se pare că și în acest an, Orheiul devine capitala sărbătorilor de iarnă, iar localnicii se pot mândri, bucura, și profita la maxim de orașul magic și plin de poveste, de atmosfera feerică și armonia sărbătorilor de iarnă.

Cine a fost deja la Orhei sau poate are planuri să meargă în viitorul apropiat, poate ne vedem acolo la un izvar?!

One Comment so far:

  1. […] Mai mult ca atât, la doar 3 min. de mers pe jos se află și Piața Vasile Lupu, unde se găsește și cel mai înalt Pom de Crăciun din R.Moldova [de care vă zicem aici]. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.