fbpx

HANG DRUM – un instrument muzical nou si inedit

Home  >>  Muzică & Sport  >>  HANG DRUM – un instrument muzical nou si inedit

HANG DRUM – un instrument muzical nou si inedit

2
ian.,2015

0

Nu-mi prea vine să cred că încă nu s-a scris chiar tot în muzică. Și nici în tehnică sau în instrumentație.
Îți vine să crezi că și în secolul 21-lea se mai inventează instrumente? Instrumente pe care nu le-am văzut noi prin cărțile școlare de Educație Muzicală.
Dacă ați lovit vreodată o oală întoarsă și v-a plăcut sunetul care a ieșit, înseamnă că veți înțelege cum a apărut ideea inventării unui astfel de instrument muzical.

Hang Drum – Inventat în Berna de 2 elvețieni, Felix Rohner și Sabina Schärer, nestresați în anul 2000, la bază căruia este un instrument de percuție, pe care l-au îmbunătățit succesiv în 2006 și 2007, după mai mulți ani de cercetare și teste.
Da, aș putea zice că sunt 2 ligheane de metal puțin mai adânci, folosite la spălatul vaselor sau al rufelor, alipite, aș fi răutăcios.
Hang

Credit Foto: http://en.wikipedia.org

Acest instrument a stârnit în scurt timp atenția mai multor categorii de artiști ce au pasiune comună, muzica. Hang Drum are o construcție oarecum ciudată dar foarte eficientă și constă în alipirea a doua emisfere metalice, fiecare cu un scop precis de a produce și modela sunetul. Partea de sus conține opt puncte sensibile care prin simplă atingere generează diferite tonalități, iar partea de jos este destinata pentru a oferi rezonanța sunetului.
Instrumentul secolului 21-lea, are forma asemănătoare unui OZN, iar sunetele emise de el, parcă aparțin unei alte galaxii, sound-ul e unic, rafinat, și meditativ.
Nu este un instrument pe care-l poți achiziționa oricând, şi asta datorită faptului că doar cei ce l-au inventat știu felul în care acesta se fabrică, sau care are același timbru muzical, a devenit un instrument extrem de căutat, lucru determinat de fabricarea individuală și manuală 100% a lui.
Toți cei care își doresc unul trebuie să plătească 3000-4500 de dolari și să aștepte cam 5 ani, dar după cum și este de înțeles, pentru un instrument atât de nou, de diferit și care scoate sunete atât de ireale care reușesc să te relaxeze și să te transpună într-o altă lume.


Dacă va plăcut, nu ezitați să vă abonați la canalul oficial youtube dar și pe pagina de oficială și facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.