fbpx

Descoperă România în 5 fotografii uimitoare

Home  >>  Călătorii  >>  Descoperă România în 5 fotografii uimitoare

Descoperă România în 5 fotografii uimitoare

18
apr.,2016

0

Descoperă România

Majoritatea dintre noi, împătimiții de călătorii, am promovat și mereu am zis că România este o țară foarte frumoasă, castele ca în basme, cascade, peștere și multe alte obiective turistice care merită vizitate. Și totuși ni se pare nedrept când te gândești că până acum câțiva ani aceste atracții nu au fost foarte promovate în străinătate, nu-i asa?
Din fericire totul s-a schimbat în ultima perioadă de timp.
Sunt aproape sigur că nu ați știut că potrivit site-ului Lonely Planet, un site de unde îți poți rezerva cele mai perfecte și reușite călătorii, cu sfaturi de specialitate, dar și diverse informații de destinație și de inspirație, Transilvania se află pe prima poziție în topul celor mai atractive destinații de vacantă pentru anul 2016.

Și pentru că noi românii de dincolo de Prut, obișnuim să petrecem cel puțin câteva zile din concediu în România, și să descoperim toate frumusețele de acolo, vreau să vă prezint 5 fotografii și descrierea succintă a obiectivelor turistice pe care le-am vizitat personal.

Castelul Bran – este locul atribuit în mod greșit din punct de vedere istoric contelui transilvănean Dracula. La ideea că Bran ar fi castelul din captivanta poveste s-a ajuns prin mai multe deducții logice legate de descrierile din cartea lui Bram Stoker și nu de pe urma investigării documentelor istorice. Vlad Țepeș a avut totuși legătură cu castelul Bran în sensul că acesta a fost închis în castel pentru o perioadă de aproximativ 2 luni.

Credit Foto: www.shutterstock.com

Castelul Peleș – în zona Sinaia a călătorit regele României Carol I prin 1866 și, fascinat de frumusețea ei, a hotărât să pună aici piatră de temelie a unui castel. Castelul Peleș a fost construit în stilul neorenașterii germane de către arhitectul Wilhelm Doderer și inaugurat în 1883. Toate lucrările au fost finalizate în 1914. Pe lângă faptul că Peleșul rivaliza la vremea aceea cu cele mai frumoase castele din Europa, era diferit de toate celelalte: fusese primul castel european electrificat în întregime. Avea propria uzina electrică, amplasată pe malul pârăului Peleș.

Credit Foto: www.shutterstock.com

Cluj-Napoca – este capitala istorică a Transilvaniei, iar călătorul care alege să petreacă un weekend în oraș are cu siguranță ce vedea și va dori să revină. Clujul are tot ceea ce un oraș modern ar trebui să aibă, atmosferă, energie și o legătură puternică cu trecutul.

Credit Foto: www.shutterstock.com

Salina Turda – este un loc impresionant, cu o arhitectură deosebită și un spațiu amenajat cu multe facilități de relaxare. În anul 2013, site-ul american Business Insider a inclus salina în Top 25 al destinațiilor de călătorie incredibile din lume, despre care turiștii nici nu știu că există.

Credit Foto: www.shutterstock.com

Și nu în ultimul rând, București-ul – care este capitala României și are o mulțime de atracții care merită vizitate (Casa Poporului, Centrul Vechi, Parcul Cișmigiu, etc). În imagine este Podul Basarab.

Credit Foto: www.shutterstock.com

Și multe alte destinații care merită cu adevărat vizitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.