fbpx

Cum trebuie sa arate un CV ca sa trezeasca interesul

Home  >>  Studii  >>  Cum trebuie sa arate un CV ca sa trezeasca interesul

Cum trebuie sa arate un CV ca sa trezeasca interesul

19
nov.,2015

0

În țara noastră oferta de muncă este întotdeauna mult mai mare decât cererea, oameni calificați ajungând să lucreze acolo unde nu-şi pot demonstra întregul potențial. Ca să eviți această situație, trebuie să știi să-ți pui în valoare calitățile, construindu-ți un Curriculum Vitae frumos și elaborat.

Există o serie de secrete, cunoașterea cărora te va ajuta să scrii un CV mai bun și mai competitiv.

Sfaturi la elaborarea unui CV pentru angajare pe piața muncii

  1. Folosește un limbaj literar – fără greșeli gramaticale: verifică de 10 ori aceeași propoziție. Nu-ți permite nicio virgulă în plus sau în minus.
  2. Atenție la detalii – detaliile din CV sunt niște artificii care fac diferența, un Curriculum Vitae bun este unul consecvent. Nu-ți permite să scrii decât un singur font și nu-ți permite să subliniezi decât unele cuvinte. Structurarea armonioasă a CV-ului este un element frumos, care te va ajuta să topești inimile angajatorilor.
  3. Accentuează, atent și fără să exagerezi, calitățile tale – capitolul la care greșesc oamenii de obicei este partea cu aptitudini: nu te lăuda, vorbește despre ce ai învățat și ai reușit să atingi fără să exagerezi. Un om modest este mult mai apreciat, decât cineva care se laudă.
  4. Nu folosi neapărat formulare comune – încearcă să-ți personalizezi CV-ul, ca din sutele de scrisori primite, angajatorul să observe anume CV-ul tău. Acesta este un alt element frumos, însă, dacă nu ești foarte priceput la partea estetică – mai bine este să alegi un Europass, decât să folosești un formular prost întocmit.
  5. Rezervă-ți timp pentru întocmirea CV-ului – dat fiind faptul că CV-ul tău este fața ta, străduiește-te să-l faci cu adevărat cuprinzător şi excelent, un CV bun arată valoarea unui om. Scrie despre cursurile importante pe care le-ai urmat şi toate proiectele fructuoase în care ai fost implicat.
  6. Străduiește-te să-ți faci un obicei din a scrie o scrisoare de intenție – arată interes față de compania în care vrei să te angajezi. Citește despre ea și demonstrează în scrisoarea de intenție că arzi de nerăbdare să începi să lucrezi în acea companie. Nu uita, lucrezi cu oamenii, oameni care vor să aibă alături entuziaști și profesioniști. Demonstrează că ești un om de încredere în scrisoarea ta de intenție, iar după ce ești angajat – nu dezamăgi.
  7. Nu exagera cu volumul – există un fel de stereotip, conform căruia un CV lung este un CV bun. Este, dar nu întotdeauna. Ai grijă și de timpul angajatorului, are el suficientă vreme ca să citească 10 foi, care conțin lucruri ce, de fapt, puteau fi scrise într-una singură?

Ai grija de felul în care te prezinți în fața oamenilor și ține minte că ei au nevoie de câteva secunde ca să-și creeze o impresie despre tine. Un Curriculum Vitae bun este o primă impresie excelentă, care va decide o mare parte din remunerarea pe care o vei primi și decide care va fi poziția ta în companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.