fbpx

Criterii pentru alegerea contabilului potrivit

Home  >>  Carieră  >>  Criterii pentru alegerea contabilului potrivit

Criterii pentru alegerea contabilului potrivit

26
mart.,2016

0

Alegerea contabilului poate fi de multe ori mai provocatoare şi mai importantă decât alegerea unui asociat sau a unui angajat important. Şi asta pentru că, fără un contabil bun, o firmă poate pierde oportunităţi, poate să nu ajungă la potenţialul său maxim sau poate chiar să nu înregistreze profit, să piardă bani, să-şi creeze mai degrabă datorii, decât venituri. De aceea, sunt câteva criterii care trebuie avute în vedere atunci când apare necesitatea angajării unui contabil.

  1. Studiile de specialitate. Calificarea profesională contează atunci când este vorba de un contabil. Pe internet sau în ziar apar deseori anunţuri prin care diverse persoane îşi oferă contra cost ajutorul pentru contabilitate primară, însă, de multe ori, aceste persoane cunosc bine doar câteva operaţiuni de bază deprinse de-a lungul timpului, fără a fi absolvit o şcoală în domeniu. Aceste persoane nu sunt, însă, cele mai competente atunci când este vorba de folosirea unor programe de contabilitate complexe şi nici nu sunt la curent, în cele mai multe cazuri, cu schimbările legislative. Aşadar, pentru a obține niște servicii de calitate este necesar să apelați la un profesionist.
  2. Experienţa. Nivelul de practică al contabilului poate conta extrem de mult în funcţie de complexitatea operaţiunilor desfăşurate în afacerea vizată. Cu cât are mai multă experienţă, cu atât mai multe situaţii din cele mai diverse ştie să le rezolve contabilul. Asta înseamnând că expertul poate proteja afacerea de tot felul de neplăceri şi poate scuti proprietarii afacerii de stres şi timpul pierdut pe căutarea unei soluţii.
  3. Recomandările. Cele mai multe indicaţii despre calitatea muncii unui contabil se pot afla de la clienţi. Cine anume sunt clienţii contabilului, pentru ce companii mai lucrează şi care este evoluţia acestora pe piaţă – sunt niște metrici de calitate foarte importante.
  4. Reputaţia online. O simplă căutare pe Google poate oferi rezultate relevante cu privire la o firmă de contabilitate sau un contabil care se află pe lista scurtă de posibili parteneri (cotabilul poate fi denumit şi partener în măsura în care nu ţine doar o evidenţă contabilă ce oferă şi consiliere, şi propune cele mai bune soluţii financiare).

Specialiştii de la DuCont [www.ducont.md] oferă servicii contabile de cea mai înaltă calitate, cu o expertiză de 6 ani în toată gama de servicii, cu maximă responsabilitate şi disponibilitate în orice moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.