fbpx

Complexul turistic vinicol – Asconi Winery

Home  >>  Călătorii  >>  Complexul turistic vinicol – Asconi Winery

Complexul turistic vinicol – Asconi Winery

28
iun.,2015

3

Ce este vinul?
Ispită? Savoare? Sângele Domnului? Leac? Speranță? Sau poate, un mod de viață?

Sunt întrebările care o să le pun de fiecare dată când o să scriu un articol despre bogăţia noastră naţională adică – VINUL, dar și atunci când o să redescopăr o nouă vinărie atât ca companie producătoare de vin, dar totodată și ca o nouă atracție turistică.

Vinăria a fost construită încă în perioada când R.Moldova era în componența URSS, în anul 1960, cunoscută și ca Vin-Punctul din s. Puhoi, r-n Ialoveni și apoi fondată în 1994 sub denumirea ASCONI. Se află la 35 km de or. Chișinău și deține circa 500 ha de viță de vie situate la 8-10 km distanță de vinărie, în preajma satului Geamăna, raionul Anenii Noi. Soiurile cultivate sunt Merlot, Cabernet-Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay și Muscat Ottonel. Investițiile au fost de câteva milioane de lei iar în urma acestora compania exportă vinurile în mai multe țări din: Europa, America, Asia dar și Africa.

În mediul de afaceri vinicol contemporan, fiind într-o piață suficient de competitivă, producătorii de vinuri sunt nevoiți să caute posibilități de desfacere pentru produsele sale. Fie că aleg calea cea mai simplă, în care se livrează produsele direct către angrosiști sau aleg să le realizeze direct la consumatori.

Vinăria ASCONI pe lângă faptul că este companie producătoare de vinuri care nu-și pune marfa pe tarabele magazinelor din țară, este și un viitor complex pe piața turismului vinicol, în care se includ: oferte de cazare a turiștilor în condiții în care autenticitate și ospitalitatea e pe prim plan (și nu luxul), excursii pe teritoriul fabricii, participarea directă în procesul de culegere și prelucrare a strugurilor, și participarea turiștilor în procesul de producere (de la fermentare și până la îmbutelierea acestuia), dar și servirea turiștilor cu bucate tradiționale.

Oferta turismului vinicol cu cea mai rapidă creștere în lume se face, aşadar, atât pentru atragerea clienților, la care pot fi vândute produse, dar și ca un mijloc vital şi activ pentru obţinerea bucuriei turiștilor şi ilustrarea componentelor unei teme vinicole dintr-o regiune, cu vinurile și cu bucatele tradiționale. Pare a fi ciudat contrastul dintre cele două preocupări principale în traseu: vinul şi bucatele tradiționale, dar nivelul de cultură și distincție văzute internațional ca fiind funcționale, simbolice dar și romantice se justifică și se completează reciproc și crează o atmosferă perfectă pentru relaxare și odihnă.

În continuare o să vă propun o serie de imagini de la fața locului care să vă convingă să alegeți ca destinație turistică Vinăria ASCONI.

Personal am fost acolo și recomand o tuturor, sunt sigur că n-o să regretați!

Credit Foto: www.brinzan.com

Credit Foto: Stawer

Credit Foto: www.brinzan.com

Credit Foto: www.brinzan.com

Credit Foto: www.brinzan.com

Credit Foto: www.brinzan.com

Credit Foto: www.brinzan.com

Credit Foto: www.brinzan.com

Credit Foto: www.brinzan.com

Credit Foto: www.brinzan.com

Credit Foto: www.brinzan.com

Credit Foto: www.brinzan.com

Credit Foto: www.brinzan.com

Mai multe imagini puteți să vedeți și în albumul foto, pe pagina Facebook „Asconi”, realizat de fotograful – Stawer.

Despre Vinăria ASCONI au mai scris și:
1. Dumitru Brânzan: Asconi Winery – Puhoi, Moldova
2. Adry Plugaru: Vinăria Asconi
3. Dan Caranfil: Lumea nouă versus tradițiile de la Asconi
5. Madein.md: Vinăria Asconi exportă vinuri autohtone în UE
6. Tania Babii: Asconi – locul unde tradiția întâlnește calitatea
7. Elena Braga: Am descoperit un nou complex turistic
8. Ana Sîrbu: … despre Vinul de la Puhoi
9. Grigorii Duca: Asconi Winery – o vinărie, un restaurant și multă liniște împrejur.
10. Mihaela Roșcov: POVESTEA UNEI VINĂRII
11. Victoria Ungureanu: Asconi Winery – aroma unui vin care ajunge acolo unde trebuie…
12. Galina Sanduta: Asconi Winery: tradiția nu se uită!
13. Maria Chiper: Asconi: tradiție și vin!

3 Comments so far:

  1. […] Sîrbu, Maria Chiper, Elena Braga, Grigorii Duca, Galina Sănduță, Adriana Plugaru, Vadim Suveica, Victoria Ungureanu, Tatiana Babii, Dumitru Bînzan, Natalia […]

  2. […] Sîrbu, Maria Chiper, Elena Braga, Grigorii Duca, Galina Sănduță, Adriana Plugaru, Vadim Suveica, Victoria Ungureanu, Tatiana Babii, Dumitru Bînzan, Natalia Munteanu, […]

  3. […] Sîrbu, Maria Chiper, Elena Braga, Grigorii Duca, Galina Sănduță, Adriana Plugaru, Vadim Suveica, Victoria Ungureanu, Tatiana Babii, Dumitru Bînzan, Natalia Munteanu, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.