fbpx

Chiar e important sa ai studii?

Home  >>  Life Style  >>  Chiar e important sa ai studii?

Chiar e important sa ai studii?

19
sept.,2012

0

Anii de facultate „nu” te pot scapa de obscuritate.

O diploma nu garanteaza cunostinte, abilitati ori capacitati, insa doar in aceasta perioada a studentiei, evident ca cu multa munca si determinare le poti capata pe toate.
Traim vremuri in care, chiar si cei plini de carte si de experienta stau smeriti la usile angajatorilor. Secretarele lor au birourile ingramadit de CV-uri si scrisori de intentie sau de recomandare si, aproape fara exceptie, pe diplome scrie „studii superioare”. Insa acest lucru nu mai impresionează pe nimeni.

Ceea ce ii difentiaza pe absolventii de facultate sunt experienta de munca din vremea studiilor, cunostintele, abilitatile, spiritul de initiativa, capacitatea de a lucra in echipa etc. Iar toate acestea, chiar daca nu se invata in mod direct la cursuri, se deprind chiar din perioada studentiei.

Implicarea in activitatile organizatiilor studentesti, participarea la traininguri, internship- uri, job-uri part-time, voluntariatul si experienta internationala de studiu sunt toate activitati ce-l aduc pe tanar mai aproape de angajatori.

Pe langa pregatirea profesionala, anii de facultate inseamn  si o perioada importanta de dezvoltare personala. In acesti trei-patru ani trece ultimul tren spre iesirea din mediocritate: ai timp sa citesti, sa-ti imbogatesti cultura generala, sa experimentezi, sa inveti sa te descurci de unul singur, sa te familiarizezi cu presa de specialitate din domeniul de studiu ales, cu performantele oamenilor care l-au marcat. Mai poti invata o limba straina sau te poti perfectiona in cea pe care o stii deja.

Nu spun asta doar pentru cei ce se inscriu la facultate de dragul diplomei, ar trebui sa se mai gandeasca o data. Acea bucata de hartie nu le va aduce succesul in cariera, care se obtine cu studiu, lectura, multa munca si perseverenta.

Pentru cei care poate au finisat liceul si pur si simplu nu au chef ca sa faca alte studii e mult mai grav, ei traiesc pe spatele parintilor care au plecat din tara asta imputita, trimitindu-le milioane. Dar ce o sa faci cu milioanele intr-un oras sau sat mort? Raspunsul e simplu: Tequila, Cannabis, Tutun si Sex!

Iar calea asta mai devreme sau mai tarziu va duce spre distrugere. De multe ori imi pun intrebarea: „Cum sa-i cumpar copilului meu de ziua lui de nastere un „Volkswagen Amarok?”

1. Copilul a finisat doar liceu, nimic mai mult;

2. Copilul meu fumeaza;

3. Copilul meu nu lucreaza nicaieri;

*Daca le face pe toate aceste el face si multe alte lucruri murdare pe care eu aici nu le voi enumara.

Tot de aici apar si intrebararile:

1.Unde sa mearga copilul meu cu automobilul?

2.De unde o sa ia bani pentru alimentare acestuia?

3.In ce alte scopuri va folosi acest automobil?

Acest copil niciodata nu va cunoaste adevarata valoare a banilor, stiind ca este taticu sau mamica peste hotare si de la luna la luna ii va trimite. Oare cat timp banii parintilor o sa-i reprezinte?

Pentru ei la moment banii sunt scopul si nu un mijloc.  Oare nu scopul lor

trebuie sa fie cunoasterea? Cu cat vor sti mai multe, cu atat vor fi mai inalti. Orice carte citita, orice lectie invatata, se vor aseza sub ei si se vor ridica deasupra celorlalti. Vor domina cu mintea. Nu e nimic mai frumos decat asta!

poza: ausmotive.com

Inspirat de aici . . .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.