fbpx

Chateau Vartely – Ziua 1: Descopera Moldova

Home  >>  Călătorii  >>  Chateau Vartely – Ziua 1: Descopera Moldova

Chateau Vartely – Ziua 1: Descopera Moldova

30
sept.,2015

1

Ce este vinul?
Ispită? Savoare? Sângele Domnului? Leac? Speranță? Sau poate, un mod de viață?

Sunt întrebările pe care le pun de fiecare dată când scriu un articol despre bogăţia noastră naţională adică – VINUL, dar și atunci când o să descopăr o nouă vinărie sau cramă, atât ca companie producătoare de vin, dar totodată și ca o nouă atracție turistică.

Ei bine, de data aceasta dar și în următoarele 2 săptămâni, o să o fac mult mai des, pentru că sunt implicat în marea aventură a licorii lui Bacus: Descoperă Moldova – Drumul Vinului 2015.

Prima zi, prima destinație viniculă: „Chateau Vartely”

Chateau Vartely este un producător de vinuri de înaltă calitate din cele mai bune specii europene de struguri, cultivate în zonele centrale şi sudice ale ţării, dar și un complex turistic modern, aflat la doar 45 km depărtare de Chișinau, în apropierea orașului Orhei.

Producător Vinicol

Este o întreprindere tânără (2004) de vinificaţie, care îmbină perfect calitatea superioară, atitudinea deosebită faţă de clienţi dar și păstrarea şi dezvoltarea tradiţiilor.
Cu cele 260 ha de viță de vie, aflate în 2 zone, (155 ha – podgoriile Chateau Vartely din Sudul Moldovei și respectiv 105 ha – podgoriile Chateau Vartely din Orhei), compania produce anual aproximativ 3 milioane de sticle cu vin de marca: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Traminer, Muscat Ottonel, Pinot Gri şi Riesling, astfel, încât, 65% constituind vinurile roşii şi respectiv 35% — vinurile albe.
Principalii exportatori fiind: Polonia, Cehia, Kazakhstan, România dar și cu 12% (aproximativ) vânzări direct în R.Moldova.

Pe lângă faptul că este un producător de vinuri, Chateau Vartely este și un important complex turistic.
Cu cele 4 case de tip hotelier, cu 2 săli – restaurant, cu 3 săli pentru degustație, o curte interioară imensă, o zona de agrement atât pentru maturi (saună, biliard, table și darts), cât și pentru copii (teren de joacă, etc), dar și un magazin-salon, unde aveți posibilitatea să procurați suvenire naționale și vinuri de marca Chateau Vartely.

Case de tip hotel

Complexul Chateau Vartely, propune turiștilor cazare, cu mic dejun inclus, în una din cele 4 apartamente VIP sau în alte 8 camere luxoase, din ferestrele cărora se deschide o panoramă magnifică asupra văilor Orheiului frumos scăldate de soarele dimineții.


Restaurant

Restaurantul complexului cu o capacitate de 260 locuri, specializat în bucătărie franceză, reușit combinată cu cea națională, surprinde prin ambianța plăcută și atmosfera caldă, atât pentru întruniri de familie, cât și pentru cine romantice, întâlniri de afaceri, banchete și alte evenimente.

Săli de degustație

În sala de degustație aveți posibilitate de a cunoaște din plin vinurile de productie Chateau Vartely. Mai nou, dar și un lucru mai neobișnuit întâlnit în R.Moldova, Chateau Vartely oferă și un pachete de degustare numit ”Colecția Mondială” cu 4 vinuri internaționale și un vin Chateau Vartely.

Chiar dacă nu sunt pentru prima oară la acest complexul turistic/vinicol, de fiecare dată învăț și descopăr lucruri noi despre tainele vinului, amintindu-mi cu plăcere buchetul de arome și gust, al ineditei licori dumnezeiești.

Articol scris în cadrul proiectului Descoperă Moldova – Drumul Vinului 2015, organizat de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), în parteneriat cu ANTRIMSIXT Rent a Car Moldova, susținut de Hotel OlsiChateau VartelyPurcariCricovaAsconi WineryMimiGitana WineryPerna MeaAgro pensiunea Butuceni și găzduit de către Orheianca.eu.

Pentru mai multe poze accesați albumul de pe pagina de facebook a blogului!

One Comment so far:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.