fbpx

CE CASTIGA PSIHICUL DUPA AMORUL FIZIC?

Home  >>  Dragoste & Sex  >>  CE CASTIGA PSIHICUL DUPA AMORUL FIZIC?

CE CASTIGA PSIHICUL DUPA AMORUL FIZIC?

21
ian.,2012

0

CastigAu tot ridicat in slavi diversi medici beneficiile senzationale pe care sexul practicat regulat le aduce sanatatii noastre fizice. Creste imunitatea, antreneaza inima, ne ajuta sa scapam de raceli, arde calorii, scade riscul de cancer de prostata. Bine, dar psihicul nostru, el ce foloase trage din viata sexuala implinita?

Suntem anuntati din start, de catre specialisti: “Se spune ca daca sexul este bun, acesta reprezinta 10% din relatie, dar daca acesta nu exista sau este nesatisfacator, el afecteaza 90% din relatie. Sexul este liantul care tine oamenii impreuna. El trebuie sa fie creativ, sincer, stimulativ si lipsit de rutina”.

Despre sex, numai de bine

Acum sa aflam ce face concret bun pentru sanatatea noastra psihica. “Creste stima de sine, stimuleaza cheful de viata, elimina senzatia de oboseala, revitalizeaza, reduce irascibilitatea si labilitatea emotionala, scade (semnificativ) nivelul frustrarilor, al depresiei, al anxietatii si atacurilor de panica, micsoreaza reactiile nervoase la stimuli neplacuti, echilibreaza psihicul, imbunatateste comportamentul social (devenim mai empatici, mai intelegatori si chiar mai afectuosi cu ceilalti).

Ce mai, medicamentul minune, un soi de panaceu”. Exista desigur si asa-numitele beneficii pentru doi.

“Daca vorbim de armonia in cuplu, sexul contribuie enorm la echilibrul relatiei. Intareste sentimentul de apartenenta, posesivitate, incredere in persoana iubita, care devine oglinda propriilor potente, calitati si realizari. Suntem singura specie care a inteles plusurile extraordinare ale sexului si ne permitem luxul sa il folosim ca instrument de placere”, adauga psihoterapeutul.

Inspirat de aici . . .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.