fbpx

Călătorii fără vize pentru cetățenii din stânga Nistrului în Abhazia

Home  >>  Călătorii  >>  Călătorii fără vize pentru cetățenii din stânga Nistrului în Abhazia

Călătorii fără vize pentru cetățenii din stânga Nistrului în Abhazia

24
feb.,2016

0

Abhazia şi Transnistria vor semna un nou acord de călătorii fără vize

Ministerul Afacerilor Externe al Abhaziei pregăteşte pentru semnare un acord de călătorii reciproce fără vize cu Transnistria şi Republica Karabahul de Munte. Potrivit viceministrului de Externe, Kana Tania, pregătirea acordului se datorează intrării în vigoare din 1 aprilie 2016 a legii privind regimul de călătorie din/în Republica Abhazia. Conform acestui document, să intre liber pe teritoriul republicii vor putea doar cetăţenii statelor care au recunoscut independenţa Abhaziei şi cu care a fost semnat Acord de călătorii fără vize. Regimul de vize în republică există din mijlocul anilor 90, dar anterior acesta viza doar cetăţenii din statele îndepărtate, informează Infotag.md.

Despre Abhazia

Abhazia este o republică autonomă în nord-vestul Georgiei, autoproclamată independentă, situată între țărmul Mării Negre și vestul Munților Caucaz, creată la 4 martie 1921. Aici predomină exploatarea cărbunelui, industria materialelor de construcții și prelucrarea lemnului și a peștelui. Comerțul este bazat pe citrice, tutun, ceai și mătase.
Abhazia și-a declarat independența față de Georgia în anul 1992. Războiul de independență s-a soldat cu numeroase victime în perioada 1991-1994.
În august 2008, armata georgiană a încercat să recâștige controlul asupra Abhaziei, fapt ce a determinat intervenția rapidă a forțelor militare ruse, georgienii fiind nevoiți să se retragă în numai 6 zile. La 26 august 2008, președintele Rusiei de atunci, Dmitri Medvedev, a declarat că guvernul de la Moscova recunoaște oficial independența republici separatiste Abhazia.
În prezent aceasta este recunoscută doar de Federația Rusă, Nicaragua, Transnistria şi Republica Karabahul de Munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.