fbpx

Blue Air: zboruri zilnice din Iași spre Timișoara și Cluj-Napoca

Home  >>  Călătorii  >>  Blue Air: zboruri zilnice din Iași spre Timișoara și Cluj-Napoca

Blue Air: zboruri zilnice din Iași spre Timișoara și Cluj-Napoca

11
apr.,2016

0

Iaşi – Cluj – Timişoara cu Blue Air, începând din octombrie 2016

În cadrul unei conferinţe, care a avut loc pe 23 Martie 2016, la IAŞI, Blue Air a anunţat rute noi zilnice interne, asigurând legături foarte avantajoase între IAŞI – CLUJ-NAPOCA şi TIMIŞOARA.
De la 1 octombrie 2016, ieșenii vor putea zbura tur-retur spre Cluj-Napoca și Timișoara, noile curse fiind așteptate cu interes, în special de mediul de afaceri. Cursele Iași-Cluj-Napoca-Timișoara-Iași și Iași-Timișoara-Cluj-Napoca-Iași vor fi efectuate zilnic de compania Blue Air care deja operează la Iași spre alte destinații, atât interne, cât și externe. Anunțul-surpriză vine cu doar câteva zile înainte de lansarea primului zbor Iași-Barcelona.

“Este un moment istoric pentru Iași, pentru întreaga Regiune de Nord-Est. Am reușit să facem posibilă nu una, ci doua legături aeriene directe noi, din Iași către două din principalele orașe ale României – Cluj Napoca și Timișoara – și, într-un mod excepțional, aceasta determinare a echipei Aeroportului Iași a făcut posibilă, paradoxal, și conectarea altor două orașe, Cluj-Napoca și Timișoara. Probabil această mișcare va rămâne în istoria aviației noastre ca un reper de reușită uriașă – nu cu unul, ci cu 3 produse în același timp.
În urma discuțiilor pe care le-am purtat în ultimii doi ani cu companiile aeriene, partenerul nostru Blue Air a analizat foarte atent datele trimise de noi și a înțeles potențialul uriaș. Există foarte multe proiecte universitare, de afaceri, culturale și legături personale între ieșeni și cei din Timișoara și Cluj-Napoca. Și, cu siguranță, bucuria cea mai mare este a sectorului IT, care am corespondat de mult timp și de unde am cules date importante de trafic potențial către aceste destinații, date pe care le-am furnizat companiilor. Probabil impactul generat de aceste legături aeriene directe în mediul de afaceri local și regional va fi uriaș în următoarea perioadă. În lipsa acestor legături aeriene, drumul cu mașina până la Cluj-Napoca dura 6 ore, iar cel până la Timișoara dura 11 ore. Astăzi, în aproximativ o oră, ajungi cu avionul la Timișoara sau Cluj, la prețuri mult sub prețul carburantului consumat cu mașina, în siguranța și confort. Mulțumesc partenerilor Blue Air, mulțumesc mediului de afaceri pentru răbdare și încredere” – Marius BODEA, Președintele C.A. al Aeroportului International Iași

“Cu deosebita plăcere anunțăm astăzi introducerea a trei noi rute interne ce vor conecta Iași, Cluj-Napoca și Timișoara din 1 octombrie 2016, compania Blue Air ajungând astfel să ofere pasagerilor zboruri către 73 de destinații europene. Clienții companiei se vor bucura de aceleași servicii de calitate pe aceste noi rute, bucurându-se de confort sporit și o durată redusă de zbor la bordul aeronavelor Boeing 737 Blue Air. Biletele de avion sunt deja disponibile la tarife începând de la 20 euro (preț pe segment de zbor, TVA și taxe incluse, locuri limitate), preț ce include gratuit un bagaj de mână și un bagaj de cală. În timpul zborului pasagerii vor primi gratuit și un sandwich. Ne bucurăm ca parteneriatul Blue Air cu Aeroportul Iași este într-o continuă dezvoltare.” – Gheorghe RACARU, Director General Blue Air

Orarul zborurilor:

Iași (IAS) – Cluj-Napoca (CLJ) – Timișoara (TSR) 4/7 luni, miercuri, vineri și duminică (începând cu 2 octombrie 2016), 1 oră 35 minute:
IAS 07:00 → 08:10 TSR

TSR 08:40 → 09:20 CLJ
CLJ 09:50 → 10:45 IAS

Iași (IAS) – Cluj-Napoca (CLJ) – Timișoara (TSR) 3/7 marti, joi și sâmbătă (începând cu 1 octombrie 2016), 1 oră 35 minute:
IAS 07:00 → 07:55 CLJ

CLJ 08:25 → 09:05 TSR
TSR 09:35 → 10:45 IAS

Odată cu lansarea celor trei rute noi, Timişoara devine al 7-lea aeroport din România pe care operează Blue Air. În total compania va deservi 73 de rute, din care 5 vor fi rute interne. Pasagerii Blue Air vor putea calători în confort pe toate cele 5 rute interne la bordul aeronavelor Boeing 737 ale companiei, beneficiind de siguranță, confort sporit și o durată redusă de zbor. Biletele de avion sunt disponibile la tarife începând cu 20 euro (preț pe segment de zbor, TVA și taxe incluse, locuri limitate), tarif ce include gratuit un bagaj de mână în limita a 10 kg, 1 bagaj de cală în limita a 32 kg și un snack pe timpul zborului.

Amintesc că în 2016 Blue Air va inaugura următoarele rute noi:

  • din București: Birmingham (29 martie), Hamburg (29 martie), Castellon (1 iunie), Lisabona (2 iunie), Cluj-Napoca (3 iunie), Lyon (4 iunie), Stockholm Arlanda (4 iunie)
  • din Bacău: Madrid (30 martie), Stuttgart (2 iunie)
  • din Cluj-Napoca: Liverpool (3 iunie), Dublin (4 iunie), Timișoara (1 octombrie)
  • din Constanța: Atena (4 iunie)
  • din Iași: Barcelona (27 martie), Bruxelles (30 martie), Koln (3 iunie), Cluj-Napoca (1 octombrie), Timisoara (2 octombrie)
  • din Larnaca: Londra Luton (25 aprilie)
  • din Sibiu: Koln (28 martie)
  • din Torino: Madrid (28 martie), Londra Luton (29 martie), Berlin Tegel (2 mai), Alghero (16 mai), Ibiza (2 iunie), Menorca (2 iunie), Atena (4 iunie), Palma de Mallorca (4 iunie).

Simulare

Am făcut o simulare tur-retur pentru această rută: Iași (IAS) – Timișoara (TSR), la data de 10 octombrie 2016, apoi Timișoara (TSR) – Cluj-Napoca (CLJ), la data de 12 octombrie 2016, și respectiv Cluj-Napoca (CLJ) – Iași (IAS) la data de 16 octombrie 2016, iar costul biletului pentru aceste zboruri – este de doar 59,97 euro.

Screen: www.blueairweb.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.