fbpx

Apel: Hai sa avem fiecare grija de propria gospodarie si localitate

Home  >>  Life Style  >>  Apel: Hai sa avem fiecare grija de propria gospodarie si localitate

Apel: Hai sa avem fiecare grija de propria gospodarie si localitate

7
nov.,2015

4

Ca simplu cetățean, îți dorești ca orașul tău să fie unul prosper și strălucitor, te gândești la siguranță și confort. Din acest motiv, este absolut necesar ca noaptea, străzile din oraș sa fie iluminate eficient, un timp îndelungat.


Scriam asta încă prin august, atunci când în unele orașe se lucra din plin, iar primarii noi aleși, își făceau bine treaba.
Pentru că fără performanță administrativă nu poate fi realizat nimic în R.Moldova. Un oraș prosper înseamnă o administrație profesionistă, care să atragă fonduri și să lucreze în folosul oamenilor.

Un exemplu în acest sens poate fi luat și orașul Orhei situat în partea centrală a R.Moldova la doar 48 km nord de capitala Chișinău, pe malul râului Răut.
Implicarea omului de afaceri Ilan Shor în actul administrativ s-a dovedit a fi o combinație de succes pentru comunitate. Iar despre acest lucru o pot confirma și locuitorii de acolo.
Cu doar câteva zile înainte de ziua orașului Orhei (Sf. Dumitru – 8 noiembrie), au fost încheiate lucrările privind reabilitarea sistemului de iluminare stradală, lansată de primarul Ilan Shor.
În mai puțin de 3 luni au fost schimbate toate cablurile vechi, cu altele noi, de tip torsadat de peste 65 km, extinzând rețeaua electrică cu încă 11 km, pe străzile unde nu exista iluminare.
Pe lângă aceasta, au fost instalați peste 200 de piloni noi și reînnoite corpurile de iluminat, fiind instalate peste 1.300 de becuri de tip LED.
Se pot face și în continuare multe lucruri bune pentru Orhei, dar condiția esențială este a unui aparat administrativ eficient.
Sa dovedit că există și oameni competenți, există fonduri, există disponibilitate. Se poate de readus Orheiul printre primele orașe din țară și mai mult dacă acesta va căpăta statut ZEL (Zonă Economică Liberă).

Odată ce se întâmplă toate aceste lucruri frumoase se găsesc și persoane care să critice dur și să împiedice ca lucruri să evolueze normal. Vorbesc aici despre persoanele care au încercat să împiedice desfășurarea activităților culturale de ziua orașului, cu diferite scrisori și mesaje în adresa invitaților: Тоto Cutugno (Italia), 3 Sud Est (România) și Mirabela Dauer (România). Eu le-aș recomanda acelora să stea liniștiți la căsuțele lor și să nu facă „valuri în tazic”, nu avem nici un drept fizic dar nici moral să decidem cine trebuie și cine nu, să meargă în acel oraș, cu atât mai mult în această importantă zi – ZIUA ORAȘULUI ORHEI.

Ar fi cazul să ne uităm mai întâi sub nas apoi și sub pădure!

PS: Lasă-ți Orheienii singuri să decidă cum dorm și ce se întâmplă în casa/localitatea lor.

Poate ei sau săturat de discuții deșarte și doresc cu adevărat să construiască un Oraș European Împreună???!!!

4 Comments so far:

 1. Andrei spune:

  Buna ziua,
  Va rog sa imi spuneti daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema:
  Vreau sa cumpar cele doua personaje din desenele animate masa si ursul.
  Ma puteti ajuta sa le cumparati de la dvs. din Republica Moldova si sa le trimiteti in Romania judetul Iasi? Poate stiti vreo studenta de la dvs. ce studiaza in Iasi si ma poate ajuta ?
  Ma intereseaza pausa Masa si ursul dar mai marisori.
  Astept raspunsul dvs.
  Multumesc.

  • Suveica.Eu spune:

   Bună ziua,
   Deși nu este un site în care poți vinde sau cumpăra ceva, nu prea am înțeles ce legătură are acest articol cu asta, dar în fine nu-i asta problema, o să încerc să vă ajut cu ceva.
   Eu cred că ar fi cazul ca să-mi scrieți pe unul din site-urile sociale ca să discutăm, dacă pot cu ceva să vă ajut.
   În partea dreaptă sus în sidebar aveți adresa de facebook pe care îmi puteți scrie și în privat vom discuta mai multe detalii.
   PS: După ce primesc mesaj în privat aceste comentarii le voi șterge.

 2. […] de iluminare stradală care a fost realizat cu câteva zile înainte de ziua orașului Orhei (8 noiembrie), uite că […]

 3. Hank spune:

  #160 clot: Do you have any thoughts on what still appears to be a lot of searer/lelltor denial regarding the market? I gave some unscientific thoughts of my own earlier. Yours since you are on the front lines every day is always appreciated.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.