fbpx

Air Moldova: Reguli de intrare în spațiul Schengen

Home  >>  Călătorii  >>  Air Moldova: Reguli de intrare în spațiul Schengen

Air Moldova: Reguli de intrare în spațiul Schengen

1
apr.,2016

0

Compania aeriană Air Moldova informează că în conformitate cu regulile de intrare în Spațiul Schengen, pasagerii ce dețin asupra lor pașaport biometric, urmează să respecte următoarele reguli:

La plecare din Republica Moldova să dețină:

  1. Bilet avia tur-retur;
  2. Asigurare medicală pe perioada vizitei;
  3. Invitație (după caz) sau rezervare valabilă a hotelului pe perioada vizitei;
  4. Bani (aproximativ 50 euro pe zi).

Nerespectarea acestor reguli poate duce la recunoașterea de către autoritățile străine, a pasagerului, ca persoană fără drept de a intra într-o țară sau alta (din Spațiul Schengen) și întoarcerea lui pe cale aeriană la aeroportul din Chișinău. În cazul dat, pasagerul, conform legislației internaționale și naționale, este obligat să achite biletul avia retur dacă nu îl deține, să achite pentru cazarea, hrana, traducătorul, convorbirile telefonice, etc. În cazul în care pasagerul refuză să achite, compania își rezervă dreptul de a apela în Instanța de Judecată pentru recuperarea cheltuielilor privind transportarea și întreținerea acestuia.

Acestea fiind enunțate, rugăm toți pasagerii să se familiarizeze cu informația dată în vederea respectării regulilor de intrare în spațiul Schenghen.

Pentru mai multe detalii, pasagerii sunt rugați să consulte pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe și Integrarii Europene: www.mfa.gov.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.