fbpx

5 mituri şi adevăruri despre calculatoare

Home  >>  IT  >>  5 mituri şi adevăruri despre calculatoare

5 mituri şi adevăruri despre calculatoare

24
mai,2017

0
  IT

5 mituri comune despre computere: ce este adevărat și ce nu?!

La fel ca multe alte mari invenţii ale umanităţii, PC-urile de-a lungul existenţei în viaţa noastră, au generat mai multe mituri. Datorită progresului tehnologic înregistrat în ultimii ani, majoritatea dintre acestea, şi-au mai pierdut relevanţa. Lumea calculatoarelor progresează în continuu. Mii de programatori, ingineri şi dezvoltatori muncesc din greu zi de zi, astfel încât apar tot felul de schimbări care revoluţionează modul în care putem exploata computerele. Cu alte cuvinte, anumite modalităţi de a menţine un computer în stare bună de funcţionare sunt depăşite.

Lucruri de ştiut despre calculatoare

  1. Magneții distrug datele – dacă vă încadraţi în categoria oamenilor care încă mai folosesc dischetele, atunci să ştiţi că magneţii într-adevăr pot defecta aceste suporturi de stocare. Dacă aţi renunţat la ele, atunci staţi fără griji. Stick-urile de memorie USB şi cardurile SD sunt rezistente la câmpuri magnetice, deci nu ar trebui să vă preocupe acest subiect.
  2. Închideţi telefoanele la aterizarea şi decolarea avioanelor – ”Vă rugăm să deconectaţi telefoanele mobile sau să activaţi modul Avion”. Cine a călătorit măcar o dată cu avionul, cu siguranţă a auzit această replică. Dar cât de mult semnalele generate de smartphone, cărți electronice sau tablete influenţează sistemele de bord? În acest context, părerile sunt împărţite. În timp ce unii spun că telefoanele nu produc interferenţe, alţii susţin că acestea ar putea afecta echipamentul de control al avionului. În prezent, rămâne la decizia fiecărei companii aeriene de a permite sau de a impune anumite restricţii pasagerilor privind utilizarea dispozitivelor electronice portabile pe parcursul zborului.
  3. Este necesar de a opri stick-ul flash înainte de a-l scoate din PC – cu toţii cunoaştem despre acest lucru, însă nu întotdeauna o facem, invocând lipsa de timp sau pe cea a lipsei de răbdare. Însă şi aici opiniile sunt diferite. Windows afirmă că există riscul de a defecta dispozitivul, de a pierde date importante sau pot apărea erori ale aplicaţiilor etc. Un angajat Microsoft însă este de altă părere, declarând că totul depinde de calitatea stick-ului, dar, în general, deconectarea unui stick din portul USB doar prin simpla tragere a acestuia din unitate, nu ar trebui să aibă consecințe negative.
  4. Calculatorul trebuie deconectat zilnic – acest mit nu poate fi nici confirmat, nici negat. Unii experți, consideră că atunci când PC-ul este oprit, sistemul se resetează şi astfel i se prelungeşte viaţa. Da, poate o fi valabil pentru modele mai vechi de calculatoare. Dar dacă aveţi un computer din secolul ăsta, sfatul e cam depăşit. PC-urile moderne sunt dotate cu componente PC performante şi prevăzute cu opţiunea hibernare/sleep. Multe PC-uri (în special laptopuri și tablete) intră în repaus atunci când închideți capacul sau apăsați butonul de alimentare. Desigur, deconectarea periodică este utilă, dar practic toate calculatoarele funcţionează perfect cu un singur restart pe săptămână.
  5. Periodic, bateria laptopului trebuie încărcată şi descărcată complet – acest lucru se referă la dispozitivele echipate cu baterii mai vechi de tip nichel-cadmiu. Acum, însă, există modele litiu-ion, care comparativ cu cele tradiţionale se încarcă mai repede, durează mai mult și au o densitate energetică superioară. Totuşi, pentru pentru a păstra bateria în cele mai bune condiţii de utilizare şi funcţionare, este recomandabil cel puţin o dată pe lună să o descărcați pâna la cel puţin 3 % şi de a o încărca până la nivelul de 100 %.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.