fbpx

5 locuri spectaculoase de pe planetă care aș vrea să le vizitez

Home  >>  Călătorii  >>  5 locuri spectaculoase de pe planetă care aș vrea să le vizitez

5 locuri spectaculoase de pe planetă care aș vrea să le vizitez

25
apr.,2015

0

În lume există atât de multe locuri uimitoare și frumoase, care din păcate nu pot fi vizitate într-un singur an sau chiar într-o viață de o singură persoană. De aceea vă invit la un tur virtual al celor mai frumoase locuri de pe planeta noastră pe care aș vrea să le vizitez:

1. Podurile vii (India) – Pentru a avea o vacanță inedită trebuie de vizitat una dintre cele mai sălbatice zone ale Indiei. Aici are loc un fenomen extraordinar și unic pe Pământ: de sute de ani cresc poduri naturale, o împletire ciudată și exotică a rădăcinilor copacilor. Este adevărat, au nevoie de puțin ajutor din partea oamenilor pentru a forma podurile 100% naturale. Astfel, populația Khasis din Cherapunjee, zona din nord-estul Indiei, despică cu un cuțit baza rădăcinilor de la suprafață, astfel încât ele să crească într-o anumită direcție și să se transforme în adevărate pasarele. Este nevoie cam de 10-15 ani ca un astfel de pod să devină funcțional, însă, odată format, este mai rezistent decât orice altă construcție omenească, și pot servi omului mai mult de 500 ani!

Credit Foto: http://greenword.ru/

2. Peștera Cenote Angelita (Mexic) – Poze uluitoare au fost făcute în peștera „Micul Înger”, din Mexic, de scafandrul profesionist Anatoly Beloshchin. Pare a fi locul perfect din lume unde să faci scuba diving (scufundări). Primii 30 de metri sunt formați din apa dulce, apoi urmează 60 de metri de apă sărată. Cele două straturi sunt separate de un râu. Se pot vedea frunze căzute și chiar și o insulă. Însă totul nu e decât o iluzie optică. Nu este un râu cu adevărat, ci un strat de hidrogen sulfurat.

Credit Foto: http://gadgetnews.ir/

3. Piscina diavolului (Zimbabwe) – Dacă plănuiți să ajungeți vreodată în Zimbabwe nu trebuie să ratați „Piscina diavolului”. Este vorba de o mică lagună aflată pe marginea cascadei Victoria, tot odată veți avea posibilitatea să vedeți altfel una dintre cele mai mari cascade din lume. Mai exact, se află pe insula Livingstone, la o înălțime de 103 metri. Această piscină nu este recomandată celor ce au rău de înălțime! Pentru a face baie acolo, ai nevoie de puțină nebunie. Aceasta este sigură doar în sezonul uscat, când nivelul apei este scăzut, între lunile august și ianuarie.

Credit Foto: http://adevarul.ro/

4. Poarta iadului (Turkmenistan) – În 1971, geologii au descoperit un depozit de gaze naturale imens. Este al doilea cel mai mare depozit de gaze naturale (după South Pars din Iran). Încercările de excavare în zonă au făcut ca pământul să se prăbușească și să se formeze una dintre cele mai mari găuri din lume. Pentru ca gazele toxice să nu fie periculoase, întregii gropi i s-a dat foc, și continuă să ardă și în zilele noastre (din 1971). Flăcările acoperă o suprafață de aproape 4.000 de metri pătrați.

Credit Foto: http://touristica.ro/

5. Pamukkale (Turcia) – Ciudatele și în același timp frumoasele piscine terasate Pumakkale, sunt considerate minuni ale lumii de doua milenii. Acum mii de ani, cutremurele au creat fisuri adânci care au permis izvoarelor termale să aducă apa bogată în carbonat de calciu la suprafață. După ce apa s-a evaporat, materialele calcaroase s-au condensat și s-au depus în straturi multiple de Travertine care de-a lungul timpului au creat pereți în același fel în care o stalactită se formează într-o peșteră.

Credit Foto: http://www.turcia-online.ro/

La Pamukkale (Turcia) am fost în tomna anului 2014, mi-a plăcut foarte mult, pe lângă aspectul magic și plin de mister al teraselor de calcar, aveți posibilitatea să vedeți și Vechiul oraș Hieropolis (Orașul Sfânt) un itinerariu turistic foarte bogat care cuprinde ruinele Zidul ce imprejmuia orasul, Băile Romane, Strada cu Colonade, Agora, Poarta lui Domitian, Necropolis, Martiriul Sfântului Filip, Templul lui Apollo, Plutonium dar și Piscina Cleopatrei și desigur spectaculosul Amfiteatrul.

Turcia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.