fbpx

14 Februarie Pro sau Contra?

Home  >>  Life Style  >>  14 Februarie Pro sau Contra?

14 Februarie Pro sau Contra?

10
feb.,2012

1

Not Happy-Valentines-Day
     “În libertatea obținută după 1991, poporul moldovenesc a început să importe foarte multe sărbători. Una dintre acestea este și Valentine’s Day, în care se fac declarații de dragoste și se fac cadouri.
     Oare tradiția noastră moldovenească nu e destul de bogată întrucât suntem nevoiți să importăm sărbători? Ce semnificație are cuvântul Sărbătoare pentru noi tinerii?
     Defapt termenul provine din limba latină și înseamnă “a ține festivități în onoarea unui eveniment special”. În calendar, zilele de sărbătoare se pot identifica ușor, fiind scrise de obicei cu roșu și indicate prin anumite semne convenționale.

sarbat

     Ex: În viața religioasă, zilele de sărbătoare se deosebesc de restul zilelor anului mai întâi prin aceea că, în biserici, se oficiază Sfânta Liturghie, credincioșii aducând cinstea cuvenită sfântului sărbătorit în acea zi; în al doilea rând, prin încetarea oricăror activități zilnice și prin înlocuirea lor cu preocupări de natură religioasă, spirituală, etc.

     Nu avem nevoie de o zi specială să ne arătăm sentimentele față de o persoană dragă nouă, pentru că Flori și Cadouri îi putem oferi în orice zi, căci o iubim permanent. Avem și zile speciale în care putem celebra persoana iubită, cum ar fi ziua de naștere, ziua numelui.”
     Dacă cineva poate într’adevăr știe istoria acestei sărbători lasă ca să mă lumineze și pe mine, să înțeleg și eu-poate într’adevăr greșesc undeva?

Oare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.