fbpx

10 sfaturi cum sa NU te ratacesti in subteranele Social Media

Home  >>  Life Style  >>  10 sfaturi cum sa NU te ratacesti in subteranele Social Media

10 sfaturi cum sa NU te ratacesti in subteranele Social Media

19
nov.,2015

0

Pe pagina de facebook Rogalski Damaschin Public Relationsam găsit niște sfaturi foarte utile: CUM SĂ NU TE RĂTĂCEȘTI ÎN SUBTERANELE SOCIAL MEDIA! De aceea nu am putut fi egoist și mă împart și cu voi.

“Pentru că trăim vremuri tulburi, în care este din ce în ce mai greu să distingem între adevăr și manipulare în vârtejul zilnic de informații care ne intră și ne ies din feedul de Facebook în câteva secunde, am compilat 10 sfaturi simple și de bun simț, care să ne ajute să navighăm pe rețelele sociale fără să ne rătăcim prin subteranele știrilor senzaționale de tip „Soc!”, “Groază!”, “Terifiant!’ “Nu o să-ți vină să crezi!”.”

1. Stai departe de armatele de semne de exclamare: asta înseamnă că cineva face încercări disperate să-ți atragă atenția. Întreabă-te de ce și cu ce-l ajută.

2. „Șoc și groază” „Incredibil!” „Nu o să-ți vină să crezi”? Mergi mai departe, dacă e o știre serioasă, o găsești și cu un titlu ok. Dacă nu n-ai pierdut nimic. Facebook nu este BBC să ceară verificarea din trei surse.

3. „Un, doi, trei, la perete stai!”: Citești că dacă nu distribui ceva acum, se termină planeta, dispar delfinii, porumbeii, albii pleacă pe altă planetă? Mai stai un pic. N-au dispărut delfinii, nu? 😉

4. Știrea care ar putea fi a secolului, dacă n-ar fi falsă: Dacă un prieten te roagă să dai share la știrea secolului, secretul descoperit abia acum, existența unui OZN ascuns în piramida lui Keops, ia o pauză care este sursa?

5. Share-ul tău e doar al tău. Toți prietenii tăi au dat share unei informații? Nu te simți obligat să dai share doar pentru că ei au făcut-o, dacă această informație nu ajută pe nimeni și n-o poți verifica.

6. Mergi la sursa oficială. Mereu. Atunci când afli o informație care te interesează, vezi ce spun sursele oficiale (siteuri de știri care ți-au mai folosit până acum), ca să te asiguri că la tine nu a ajuns o variantă ce include zeci de păreri și zvonuri.

8. Nu face „salată de informații”: ferește-te să ilustrezi un status cu o poză de la alt status de pe Facebook scoasă din context. Riști să transmiți informația greșită mai departe și să propagi confuzie.

9. Rezistă presiunii: „Like & Share”: te poate transforma rapid într-o verigă în lanțul dezinformării. Gândește-te bine înainte să apeși cele două faimoase butoane.

10. Nu da mai departe informații trunchiate: dacă ai decis că o informație merită distribuită, dă-o mai departe complet, fără să mai elimini părți importante pentru a nu dezinforma prin omisiune.

Do share dacă vi se par utile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.