fbpx

Usatii cu fundul la perete dupa scandalul Pornhab

Home  >>  Politică  >>  Usatii cu fundul la perete dupa scandalul Pornhab

Usatii cu fundul la perete dupa scandalul Pornhab

31
oct.,2015

0

Ieri seara, în R.Moldova site-ul pentru adulți – pornhab.com, a fost cel mai popular site pornografic din istoria R.Moldova. Asta după publicarea unei filmări a unei partide de amor al cărei protagonist pare să fie fostul premier de la Chișinău Vlad Filat, în prezent aflat în arest, acuzat  de corupere pasivă și trafic de influență la devalizarea băncilor în „jaful miliardului”. Drept temei, dar și la baza acuzațiilor a stat mărturiile omului de afaceri Ilan Shor.

Au fost suficiente comentarii convingătoare care stau la baza acestei grave încălcări de intimitate, și chiar nu era cazul să apară pe net. Totuși se pare că cineva nu prea joacă fairplay în politica din R.Moldova și le-a făcut publice acum, asta deși din cele vizionate se înțelege clar că acestea au fost filmate încă de prin 2012 sau mai exact 2013.

Din perspectiva ultimilor ani în ceea ce privește interceptările atât audi cât și video cel mai popular rămâne a fi Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Să ne aducem aminte despre conversațiile pe Skype cu omul de afaceri Gorbunțov, interceptările telefonice Filat-Shor, apoi cele dintre Timofti și Balan cu prank-eri ruşi, și alte discuții în acest sens.
În pofida la acestea, Usatii neagă că ar fi publicat pe Internet filmulețul în care apare Filat. Mai mult decât atât într-o postare pe Facebook, politicianul spune că înregistrarea ar fi fost făcută la reședința din zona Telecentru, a primarului de Orhei, Ilan Shor.

”Special pentru presa din România care mediatizează informaţii precum că, eu aş fi publicat înregistrarea video cu Filat şi acea fată.

Anunţ: Eu nu am publicat înregistrarea video. Filat provoacă dezgust – atât mie, cât şi majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova, dar toate au o limită. Chestiunile ce ţin de viaţa privată, soţie, copii, familie, amante, sunt teme tabu pentru mine.
Potrivit informaţiilor de la serviciul de securitate al lui Filat, înregistrarea video a fost făcută la reşedinţa lui Ilan Shor din sectorul Telecentru al capitalei, unde fostul nostru premier şi alţi lideri ai „elitei” politice moldoveneşti, pe parcursul ultimilor ani, aveau camere pentru întrevederi mai puţin oficiale.
Shor este gata să recurgă la orice numai să nu ajungă alături de Filat. Este un nemernic ordinar”, a scris Usatîi pe Facebook.

Și acum hai să le analizăm pe rând:

  • Joi seara data de 29 octombrie 2015, Usatîi scrie pe Facebook că a găsit pe Internet un video controversat, asta deși filmărea partidei de amor a apărut în vizor abia vineri seara;
  • Pentru ași regla conturile, Usatîi dă vina pe Ilan Shor. Deși din punct de vedere psihologic pot să zic că este un gest greșit. Dacă nu era vinovat, era suficient să zică că nu știe nimic de acest video, dar nu să învinuiască pe alt cineva;
  • Știm bine legături lui Usatîi cu FSB-ul rusesc dar și cu lumea interlopă;
  • Din momentul în care sa dorit adevărul Ilan Shor a făcut autodenunțul, dar nu a făcut politică din asta, așa cum o face cu părere de rău Usatîi.

Amintesc că Renato Usatîi este născut la Făleşti, în nordul Republicii Moldova, într-o familie de profesori, tatăl său fiind director de şcoală. A studiat la Bălţi şi a lucrat ca inginer-şef pentru vagoanele-restaurant la Calea Ferată din Moldova, iar în 2004, după un conflict cu fostul director al întreprinderii, Miron Gagauz, s-a stabilit la Moscova. Biografia sa de mai departe rămâne o enigmă. Se cunoaşte doar că în Rusia s-a apropiat de cercuri influente şi că are afaceri foarte profitabile.

Numele lui Renato Usatîi a fost menţionat în cazuri de crimă, în diverse scandaluri, precum şi în atacul raider asupra băncii moldoveneşti „Universalbank“. În noiembrie 2014 RISE Project a publicat un film documentar în care prezintă implicarea lui Renato Usatîi în tentativa de omor asupra omului de afaceri rus Gherman Gorbunţov. Usatîi a respins acuzaţiile, susţinând că „tot ce apare în film face parte din scenariul pe care l-am discutat înainte“. Totodată, Usatîi a făcut o serie de declaraţii controversate. El a avertizat că dacă va ajunge la putere va construi o replică a Zidului Chinezesc pe malul Prutului. „Voi închide Ambasada Statelor Unite la Chişinău şi voi face în loc un club de karaoke, dacă aceştia nu se vor purta cum trebuie“, a mai avertizat controversatul om de afaceri şi politician moldovean.

Activitatea politică a lui Renato Usatîi a fost la fel de controversată, asta după ce partidul din care făcea parte ar fi utilizat în campania electorală 8,1 milioane de lei moldoveneşti (aproximativ 430.000 de euro) proveniţi din străinătate, fapt interzis de legislaţia Republicii Moldova, și din acest motiv a fost exclus din cursa electorală. Iar înainte de alegerile parlamentare Usatîi a fugit la Moscova pentru a nu fi arestat.
În mai 2015, Renato Usatîi a revenit în Republica Moldova şi s-a înscris în cursa electorală pentru funcţia de primar al oraşului Bălţi câştigând detaşat fotoliul de primar cu 72,46% din voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.