fbpx

#StiatiCa – Suveica.Eu #8

Home  >>  Cărți  >>  #StiatiCa – Suveica.Eu #8

#StiatiCa – Suveica.Eu #8

10
dec.,2015

0

176. #ȘtiațiCă – Pe 18 septembrie 1952, Charlie Chaplin a părăsit Statele Unite pentru o călătorie în Europa şi nu a putut intra înapoi în SUA la ordinul lui J. Edgar Hoover, directorul FBI.
[Ooo, unulul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul XX.]
177. #ȘtiațiCă – Pe 19 septembrie în fiecare an se sărbătorește Ziua Aviației Civile în Republicii Moldova.
http://suveica.eu/modernizarea-aeroportul-international-chisinau/
[Dar voi când ultima oară ați fost la Aeroportul Internațional Chișinău?
Dacă vă grăbiți puțin, reușiți să vedeți zborurile demonstrative cu elemente de acrobaţie ale formaţiei “Baltic Bees”, Formaţie 6 L39. Zbor în formaţie Baltic Bees şi Air Moldova.]
178. #ȘtiațiCă – Pe 20 sepmbrie 1974, a avut loc inaugurarea oficială a drumului naţional Transfăgărăşan. Magistrală cu o lungime de peste 90 km, situată la altitudinea de 2.040 m, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș. Aceasta începe din județul Argeș, orașul Pitești, și se termină în apropierea comunei Cârțișoara, județul Sibiu, România.
[Dacă ceva, acesta a fost construit în aproximativ 4 ani, la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu.]
179. #ȘtiațiCă – Pe 20 septembrie 1459, apare prima mențiune documentară a cetății Bucureștilor, într-un hrisov al lui Vlad Țepeș redactat în slavonă, limba oficială de cancelarie a Țării Românești.
[Cine și ce știe despre București?
*****
În 1862 devine capitala Principatelor Unite, de atunci capitala României, cel mai populat oraş şi cel mai important centru industrial şi comercial al ţării, al zecelea oraş ca populaţie din UE…
Continuați voi…]
180. #ȘtiațiCă – Jonah Falcon este bărbatul cu cel mai lung penis din lume, de 34,3 cm (13.54 inch). Deși a fost înzestraţi așa de la mama natură, acesta trăieşte mai degrabă un blestem, decât o viaţă bună. Nu are iubită și nici un loc de muncă, iar acum locuieşte împreună cu mama sa.
[Am lipsit 3 zile, unii sau bucurat că nu am mai făcut flood la ei pe wall, alți poate nu au citit niște curiozități poate încă necunoscute…
Eu am revenit, și o să distribui rând pe rând fiecare din cele 3 curiozități neobișnuite în materie de sex, cu atât mai mult că este trecut de ora 00:00.
Și acum 1.
Asta în special pentru bărbaţii care se plâng că nu au fost înzestraţi de mama natură cu ce trebuie…
Gândiți-vă pe 3 minute că Jonah Falcon trăieşte mai degrabă un blestem, decât o viaţă bună…
Fiți fericiți și bucurați-vă de ceea ce aveți!]
181. #ȘtiațiCă – Recordul Guinness la Cele Mai Multe Orgasme aflat până în prezent, a fost înregistrat în 2009, în Danemarca.
La categoria femei, de către o tânără care a reuşit să ajungă la 222 de orgasme într-o singură “sesiune”, iar la bărbați cu un an înainte – tot de către un bărbat din Danemarca – ajungând la 31 de orgasme.
[Și acum 2.
Ar vrea vreo unul dintre voi să încerce să întreacă recordul?
PS: Eu am încercat doar să număr până la 222… Am ajuns la 100 și am obosit…No Comments!]
182. #ȘtiațiCă – Recordul pentru cea mai mare orgie sau ciudăţenie sexuală din lume a fost bătut în Japonia! La acest eveniment public, au participat 250 de cupluri (adică 500 de persoane), aşezate frumos unul lângă celălalt. Evenimentul a fost regizat cu mare atenţie, pentru ca toţi cei 500 de participanţi să facă sex simultan în poziţii asemănătoare.
[Și acum 3.
Nu o să risc să pun acel video pe facebook, dar dacă doriți tare să-l vedeți, dați o căutare pe google: ‘500 Japanese Orgy’.
Mda, și asta tot în Cartea Recordurilor Guinness.
Cine din voi ar participa la asemenea eveniment?]
183. #ȘtiațiCă – Primului telefon mobil din lume, a fost pus în vânzare la 21 septembrie 1983 de către compania Motorola. Cu greutatea de 790 de grame și lungimea de 25 de centimetri, modelul comercial Motorola DynaTAC 8000X a primit aprobare de la Comisia Federală de Comunicații din SUA.
[32 de ani au trecut de atunci, iar “cărămida” sau “pantoful” poreclit și până acum, rămâne a fi una din cele mai mari investiții. 15 ani de cercetare și 100 de milioane de dolari investiții pentru realizarea acestui obiectiv. Și asta tot la autonomia de doar 30 de minute în regim de vorbire sau de 8 ore în stand-by, iar prețul de vânzare în 1983 era de 3.995 $.
Cine ar da acum așa bani pentru un asemenea telefon?]
184. #ȘtiațiCă – Mâine pe 26 septembrie se sărbătorește Ziua Europeană a Limbilor.
Ziua Europeană a Limbilor are ca obiectiv să atragă atenția publicului asupra importanței învățării limbilor străine și să îl sensibilizeze cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor.
[Dat fiind faptul că mâine o să avem mai multe curiozități interesante specifice zilei de 26 septembrie, am decis de astăzi să vă zic că mâine este Ziua Limbilor Europei.
*****
Mda, știu că vă gândiți acum la altceva, dar vreau să vă zic că de fapt această zi este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învățarea limbilor străine pe durata vieții.
Dar voi câte limbi vorbite în EU cunoașteți?]
185. #ȘtiațiCă – Inima bate de aproximativ 100.000 pe zi, 35 milioane de bătăi într-un an, și 3 miliarde de bătăi într-o viață.
[Sunt sigur că nu ați știut că ritmul bătăilor inimii se schimbă în funcție de muzica pe care o asculți. 😉
Cu Ziua Mondială a Inimii!]
186. #ȘtiațiCă – Ziua Mondială a Contracepţiei se sărbătoreşte, în fiecare an, pe 26 septembrie, şi are drept scop promovarea unei lumi în care fiecare sarcină este o sarcină dorită şi creşterea conştientizării importanţei contracepţiei astfel încât tinerii să ia în cunoştinţă de cauză deciziile privitoare la viaţa lor sexuală şi reproductivă, în special cei cu vârstele între 15-19 ani care sunt cei mai predispuşi bolilor cu transmitere sexuală.
[Voi care din metode de contracepție folosiți?
Contracepţia: viaţa ta, responsabilitatea ta de ați asuma responsabilitatea prevenirii unei sarcini nedorite şi a bolilor cu transmitere sexuală.]
187. #ȘtiațiCă – Pe 24 septembrie în China a fost deschis cel mai lung pod din sticlă din lume. Acesta se află la o înălțime de 180 m deasupra solului și are o lungime de 300 metri, unind cele două vârfuri ale muntelui Budha în parcul geologic Shiniuzhai, provincia Hunan. A fost construit de 11 ingineri, iar podeaua acestei construcții este din sticlă dublu stratificată, de 24 de milimetri, și este de 25 de ori mai rezistentă decât o sticlă normală pentru geam.
[Cine are curaj să meargă pe acest pod?]
188. #ȘtiațiCă – Astăzi, 27 septembrie în întreaga lume, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Turismului.
http://suveica.eu/tourist-or-traveller/
[World Tourism Day]
189. #ȘtiațiCă – Cel mai mare iaht din lume are o lungime de 140 de metri și catarge înalte de 90 de metri, dispune de opt punți (etaje) și o cameră specială situată sub nivelul apei, de unde se pot face observații.
Nava a fost proiectată de francezul Philippe Stark și construită în Germania. Este propulsată de un motor hibrid diesel-electric și poate găzdui 20 de persoane, alături de cei 54 de membri ai echipajului. Este făcută la comanda miliardarului rus Andrei Melnicenko, iar costul total al acesteia atinge suma 400 de milioane de dolari.
[Pfff, aistai șantier dar nu Iaht, dacă poate găzdui doar 20 de persoane, alături de cei 54 de membri ai echipajului!]
190. #ȘtiațiCă – Compania Château Vartely este un producător de vinuri din RM, de înaltă calitate din cele mai bune specii europene de struguri, cultivate în zonele centrale şi sudice ale ţării. Compania produce anual aproximativ 3 milioane de sticle cu vin de marca Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon blanc, Traminer, Muscat Ottonel, Pinot Gri şi Riesling, astfel, cam la 65% constituind vinurile roşii şi respectiv 35% — vinurile albe.
[Pe lângă toate acestea “Chateau Vartely” mai este și un complexul turistic cu standarde occidentale, deservire profesională dar și programe speciale.
Urmăriți hastagurile ‪#‎DescoperaMoldova‬ ‪#‎WineofMoldova‬ ‪#‎MoldovaHoliday pentru a vedea mai multe detalii…]
191. #ȘtiațiCă – Beciurile Purcari sunt cele mai vechi galerii de vin din R.Moldova, neschimbate din 1827. Nu e de mirare că vinurile care provin de aici au gust de legendă și o aură aparte, astfel că în fiecare sticlă regăsim un strop de istorie.
[Rară Neagră, Negru de Purcari, Roșu de Purcari, Alb de Purcari, Sauvignon, Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir, Merlot, Cabernet-Sauvignon, Cagor, Rose și Icewine, nu sunt simple cuvinte…]
192. #ȘtiațiCă – „MIGDAL-P” este un producător de vinuri din reugiunea viniculă codru dar și un complex turistic modern în stilul chateaul-ui francez, aflat la doar 15 km de Chișinau, în satul Cojușna, rn. Strășeni. MIGDAL – de la un oraș din Israel, ceea ce înseamnă „mai sus, spre stele” și „P” de la prima literă din numele directorului – Panus.
[Exportă și în China!]
193. #ȘtiațiCă – Fondatorul vinării „Castel Mimi” este Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei. Acum 122 de ani,1893 el plantează primii butași de viță de vie pe moșia sa de la Bulboaca moștenită de la tatăl său.
[Waw, castelul ăsta merită văzut, iar vinurile degustate! :)]
194. #ȘtiațiCă – Astăzi și mâine 3 și 4 octombrie la Orheiul Vechi, Butuceni iubitorii de vin bun și bucate tradiționale, vor participa la sărbătoarea națională a vinului. La eveniment vor avea ocazia să deguste cele mai alese vinuri și divinuri de la micii producători și în special: Carpe Diem, Equinox, Mezalimpe, Ilie Gogu Winery, MinisTerrios, Barza Albă, Fautor, Gitana Winery, Berhord Vin și Vinăria DAC.
[Neața.
Cu cine servesc azi un pahar de vin bun și bucate alese la Orheiul Vechi? Pentru cei care încă nu sau hotărât unde să sărbătorească ziua națională a vinului, vă recomand să veniți la Butuceni. UPDATE: Oficiului National al Viei și Vinului (ONVV) organizează TRANSPORT GRATUIT în ambele zile pe ruta Chișinău (hotel Turist) – Butuceni. Autobusele vor porni de la Chișinău la fiecare oră, începând cu 9:30 și până la 15:30.]
195. #ȘtiațiCă – Combinatul de vinuri Cricova, a fost fondat în anul 1952, reprezentând un complex subteran unic, cunoscut pentru labirinturile sale imense de peste 120 km, ca unul dintre cele mai mari orașe subterane vinicole din lume dar și pentru vinurile sale excelente.
[Combinatul de vinuri Cricova este unica întreprindere vinicolă care deține cea mai înaltă distincție de stat – Ordinul Republicii. Voi când ultima dată ați vizitat marele oraș subteran?
#‎DescoperaMoldova‬ ‪#‎WineofMoldova‬ ‪#‎MoldovaHoliday]
196. #ȘtiațiCă – Pe 5 octombrie în Republica Moldova se sărbătorește Ziua Profesorului.
http://suveica.eu/la-multi-ani-marite-profesor/
[Chiar de Ziua Mondială a Educației!
Mmm, nu-i deloc rău!]
197. #ȘtiațiCă – #ȘtiațiCă – Vinăria „Asconi” a câștigat premiul pentru Cea Mai Bună Companie Vinicolă din R.Molodva a Anului 2015.
http://suveica.eu/complexul-turistic-vinicol-asconi-winery/
[Cine din voi încă nu a mers la această vinărie?
Cine din voi încă nu a servit un pahar de Sol Negru, Cabernet-Sauvignon sau un Rose IceWine de la ASCONI?]
198. #ȘtiațiCă – Aseară 6 octombrie 2015, România a învins într-un mod incredibil naționala de rugby a Canadei la Campionatul Mondial din Anglia, cu scorul de 17-15. Și asta tot, după ce până în minut 52 erau conduși cu 15-0.
[Între timp ce voi stăteați pe facebook Naționala de Rugby a României a învins Naționala Canadei după o revenire spectaculoasă!]
199. #ȘtiațiCă – A fost inventat dușul viitorului. Acesta consumă cu 70% mai puţină apă.
Duşul Nebia transformă picăturile obişnuite de apă în milioane de picături mai mici care acoperă o suprafaţă mai mare decât duşurile obişnuite.
Compania Nebia a lucrat timp de 5 ani la realizarea duşului, care împrumută tehnologii din ingineria aerospaţială. Prețul produsului la retaileri este de 400$.
[E conceput să fie mai bun decât clasicul duş, o explozie de apă de înaltă presiune şi în 30 de secunde eşti ud complet. :)]
200. #ȘtiațiCă – Cel mai mare oraș din lume după numărul de populație este Tokyo, capitala Japoniei, înregistrând peste 37,8 milioane de locuitori. Oraşul este format din 23 de districte, unde fiecare district ar putea fi cît un oraş separat. Totodată Tokyo este al 2-lea oraș din lume după suprafață cu 8.500 de kilometri pătraţi.
[Depăşind a doua ţară ca mărime din lume, Canada, care are numai peste 35,7 milioane de locuitori la o suprafaţă de 9.984.670 de kilometri pătraţi.
Uite că am ajuns și la cea de a 200 curiozitate din seria #ȘtiațiCă de pe pagina blogului.]

Nu uitați să dați like și să vă abonați la pagina de Facebook Suveica.Eu! ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.