fbpx

#StiatiCa – Suveica.Eu #7

Home  >>  Cărți  >>  #StiatiCa – Suveica.Eu #7

#StiatiCa – Suveica.Eu #7

4
dec.,2015

0

151. #ȘtiațiCă – Tradiția rochiei albe de mireasă a devenit adecvată și necesară abia în anul 1840, când, cea mai longevivă regină din istoria Marii Britanii, Victoria, a îmbrăcat rochia de mireasă albă la nunta sa cu Printul Albert de Saxa-Coburg.
[Astăzi miresele preferă mai mult rochia albă, culoare (sau non-culoarea) simbol al purităţii, inocenţei şi în foarte puține cazuri a virginităţii…:D]
152. #ȘtiațiCă – Tradiția lunii de miere provine din Scandinavia, și însemna în trecut că mirii consumau efectiv miere zi de zi timp de o lună după nuntă. Acest obicei a fost înlocuit în zilele noastre cu o vacanță romantică petrecută în doi, imediat după căsătorie și simbolizează dragostea pătimașă pe care proaspeții însurăței și-o poartă reciproc în primele zile în calitate de soț și soție.
[Acum îmi dau și eu seama de ce se numește luna de miere, dar nu luna de dragoste nemărginită! 🙂
Voi unde ați petrecut luna de miere, sau pentru cei necăsătoriți unde doriți să o petreceți?!]
153. #ȘtiațiCă – Aruncarea buchetului miresei nu a existat dintotdeauna. Obiceiul a început pentru că nuntașii deprinseseră ideea că dacă rup o bucată de material din rochia miresei și o duc acasă vor avea o parte din norocul ei. Miresele au început să arunce buchetul de flori pentru a distrage atenția mulțimii și a scăpa cu ținuta întreagă.
[Se spune, că cea care prinde buchetul se mărită prima dintre toate cele de față! 😀 Acum sincer cine din vornicele a prins buchetul și încă nu-i măritată?]
154. #ȘtiațiCă – Acum 20 de ani, mai exact pe 24 August 1995, Bill Gates prezentă lumii un sistem de operare care a revoluţionat lumea PC-urilor – și anume #‎Windows95 (cunoscut și sub numele de cod Chicago)‬.
[Până mai apare ceva despre nuntă, inele și всякие дела…
Ce amintiri vă leagă de acest primul sistem de operare Microsoft, în care s-a găsit butonul Start?]
155. #ȘtiațiCă – La începuturi, domnișoarele de onoare se îmbrăcau la fel ca mireasa pentru a induce în eroare spiritele rele. În epoca victoriană această tradiție s-a schimbat, iar domnișoarele au început să poarte rochii scurte din voal pentru a se putea face diferența între ele și mireasă.
[Acum domnișoarele de onoare să-mi zică cum îți aleg ținuta?]
156. #ȘtiațiCă – Astăzi, 25 august 2015, cel mai minunat sistem de operare din toate timpurile – Linux împlinește 24 de ani!
[Utilizăm Linux peste tot, chiar dacă nu știm asta, atunci când căutăm pe Google sau facem cumpărături online: pentru că majoritatea serverelor pe care se află website-urile din întreaga lume rulează Linux! Utilizăm Linux chiar și în obiectele conectate la internet: routerul wi-fi funcționează cu Linux, telefoanele Android au la bază Linux, aproape totul în această lume a Internetului se bazează pe Linux.]
157. #ȘtiațiCă – Câinii din rasa Border Collie sunt cei mai inteligenţi, pot fi comparați ca un copil de 2 ani, fiind capabili să înţeleagă până la 200 de cuvinte. Pudelii, Ciobăneştii Germani, Golden Retrieverii şi Dobermanii sunt şi ei extrem de deştepţi, precum şi Labradorul. Mai înceţi la minte sunt Câinii de Vânătoare, Bulldogii şi Beagles, care îşi folosesc mai mult simţurile decât creierul.
[Astăzi, 26 august este Ziua Internaţională a celui mai bun prieten necuvântător al omului, este Ziua Internaţională a Câinelui.
Pentru ei eu pot atribui 2 cuvinte sincere: Prietenie și Loialitate!]
158. #ȘtiațiCă – Acum 5 minute (23:35 ora locală UTC+3 – ora de vară) Mark Zuckerberg a anunțat că pentru prima dată, un miliard de oameni au folosit site-ul de socializare Facebook doar într-o singură zi.
[Un nou record marca Facebook!]
159. #ȘtiațiCă – Pe data de 27 August este celebrată Ziua Independenței Republicii Moldova, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică din 1991.
[Douăzeci şi patru!
Nimic mai mult…]
160. #ȘtiațiCă – Pe data de 3 septembrie 1967, în Suedia are loc devierea traficului de pe stânga pe dreapta (Hogertrafikomlaggningen).
[Am lipsit un pic, dar asta nu înseamnă că am abandonat tot ce făcem până acum, ba chiar din contra, revin cu curiozități interesante și foarte utile, am și ceva nou pentru voi, sper că pe parcurs o să vă dați seama de ce este vorba, stați aproape! ;)]
161. #ȘtiațiCă – Pe data de 4 septembrie 1929, se încheie călătoria de 35 de zile prin lume a dirijabilului german LZ 127 Graf Zeppelin la Friedrichshafen. Acesta a făcut înconjorul globului pe cale aeriană pe următorul traseu: Traseul Friedrichshafen (Germania) – Lakehurst (SUA) – Los Angeles (SUA) – Tokyo (Japonia) – Friedrichshafen (Germania).
La revenire au asistat aproximativ 40.000 de oameni.
[Aca așa un #ȘtiațiCă la ora mesei…
La bordul acestei nave în 1928 a fost și prima femeie (Lady Grace Drummond-Hay) care a făcut înconjorul globului pe calea aeriană.]
162. #ȘtiațiCă – Desenul animat Tom și Jerry a fost creat în 1940 de William Hanna și Jospeh Barbera. Inițial când a fost lansat, Tom se numea Jasper, iar Jerry nu avea nume, deși producătorii îi spuneau Jinx. În ciuda faptului că sunt personaje principale, Tom și Jerry nu vorbesc aproape niciodată.
[Toți copiii sunt înnebuniți după desene animate, dacă am putea, ne-am uita tot timpul la ele. Și apoi venim noi, care spunem că desenele animate nu mai sunt ce-au fost… Și că desenele de când eram noi mici erau mult mai frumoase și mai amuzante. Și fix atunci ne gândim la Tom și Jerry, pentru că au fost desenele copilăriei noastre. Dacă ați așteptat cu nerăbdare ca Tom să îl prindă pe Jerry sau ca cei doi să nu se mai ciondănească și să fie prieteni buni sunteți de-ai noștri!]
163. #ȘtiațiCă – Pe data de 6 septembrie 1983, Uniunea Sovietică recunoaşte că că la 1 septembrie a doborât avionul de pasageri KAL-007 aparţinând liniei sud coreene, declarând că piloţii nu au ştiut că era un avion civil atunci când a încălcat spaţiul aerian sovietic.
[Federația Rusă are o experiență aparte în doborârea avioanelor civile! :(]
164. #ȘtiațiCă – Pe data de 7 septembrie 1812, Grande Armée (fr. Marea Armată) a lui Napoleon a obligat armata rusă să se retragă în bătălia de la Borodino, fiind considerată bătălia cea mai sângeroasă din istoria războaielor napoleoniene.
[Cine mai ține minte de la istorie, despre Bătălia de la Borodino?]
165. #ȘtiațiCă – Pe data de 8 septembrie este Ziua Internaţională a Alfabetizării, care a fost marcată pentru prima dată în anul 1966, la iniţiativa Congresului mondial pentru lichidarea analfabetismului desfăşurat la Teheran.
[În această importantă zi, am un mesaj să vă zic:
Oare de ce există ă,î,â,ș,ț? Din momentul ce pronunțăm aceste litere și le scriem când scriem de mână, de ce să nu le utilizăm și în documente sau mesaje scrise electronic?
DIACRITICELE NU ÎNGRAȘĂ! UTILIZAȚI-LE!!!!
*****
Iaca așa un exemplu:
‘Ana e k lumea.
Ea stă pe Facebook.
“K faki papushik?”, o întreabă Nicu.
“Un kkt”, îi răspunde Ana.’]
166. #ȘtiațiCă – Ziua mondială a frumuseții (World Beauty Day) aniversată, anual, la 9 septembrie, este o zi dedicată tuturor celor iubitori de frumos. Ea se sărbătorește începând din 1995, la inițiativa Comitetului Internațional al Esteticii și Cosmeticii (SIDESKO).
[Ce este Frumusețea?
După părerea mea Frumosețea se simte, și nu poate fi definită.
Frumusețea ocupă un loc de preț în viețile noastre. Astăzi frumusețea nu e percepută ca fiind neapărat ceva cu ce te naști, ci rezultatul unei griji și atenții sporite asupra proprii imaginii. Frumusețe înseamnă armonie: curățenie, informare, îngrijire, sănătate, un mod sănătos de viață și atitudine.
Vorba genialul scriitor rus Fiodor Dostoievski: „Frumusețea va salva lumea”.
PS: Fiți frumoși la trup și la suflet și nu uitați că frumuesețea, de cele mai multe ori, vine din interior!]
167. #ȘtiațiCă – Pe 10 septembrie 1960, la Jocurile Olimpice de la Roma, Iolanda Balaş, supranumită de gazde la “Grande Bionda”, a sărit 1,85 metri şi a câştigat medalia olimpică de aur la o diferenţă de 14 cm faţă de următoarea clasată.
Pentru cei care nu știu, Iolanda Balaș Sőtér (n.12.12.1936) este o campioană olimpică română de etnie româno-maghiară, care a dominat proba de săritura în înălțime timp de un deceniu.
[Acum stau și mă gândesc la acei 1,87 m, ai mei mă sărea fără să mă atingă! :))))]
168. #ȘtiațiCă – Pe 11 septembrie 2001, peste 3.000 de oameni își pierd viața în atacurile teroriste de o amploare fără precedent, distrugând turnurile gemene din complexul comercial World Trade Center (WTC) din New York și o parte din clădirea Pentagonului din Washington.
[Acum dacă lucrurile au fost sau nu așa, vă las pe voi să decideți!]
169. #ȘtiațiCă – Un designer (Elisabeth Buecher) din Marea Britanie a inventat o perdea de duş cu ţepi gonflabili care scoate utilizatorul din cabină după 4 minute, iar scopul este de a preveni irosirea apei şi a conştientiza acest consum inutil care se face doar pentru că se pierde timp în baie.
[Dar voi cât timp pierdeți în baie?]
170. #ȘtiațiCă – Ziua Internațională a programatorilor se sărbătorește în a 256-a zi a anului, adică pe 13 septembrie, sau pe 12 septembrie în anii bisecți. Această zi a fost aleasă pentru că reprezintă totalul valorilor unice care pot fi reprezentate pe un byte de 8 biți. Poate că pare o altă limbă, dar programatorilor le este, cu siguranță, foarte cunoscută aceasta valoare. Pe lângă asta, 256 este cea mai mare putere a lui 2, dar mai mică decât 365, numărul zilelor dintr-un an.
[La mulți ani!]
171. #ȘtiațiCă – Pe 14 septembrie 1959, sonda sovietică Luna 2 ajunge pe Lună, devenind primul obiect făcut de om care a atins suprafața lunii.
[Ei și acum se comportă ca pe lună! :)))]
172. #ȘtiațiCă – Pe 15 septembrie, în fiecare an, se sărbătoreşte Ziua Internațională a Democrației.
[Formă de guvernare în care supremația aparține poporului!
La sânguri cum?]
173. #ȘtiațiCă – Pe 16 septembrie 1908, în orașul Flint, din statul american Michigan, sunt puse bazele General Motors Corporation. Timp de șase decenii, General Motors au deținut titlul de cel mai mare constructor auto din lume, fiind devansat de Toyota în 2008. Americanii au revenit însă pe prima poziție în 2011, iar în 2014 a cedat 2 poziții, casându-se pe poziția a 3-a după Volkswagen și Toyota cu 8 milioane de vehicule de pasageri vandute (doar în 2014).
[Las aceste cuvinte aici:
Buick, Cadillac, Chevrolet, DaewooElmoreGMC, Holden, Opel, Pontiac, Vauxhall, Viking.
Vă zic ceva?]
174. #ȘtiațiCă – Pe 16 sepmbrie este Ziua Internațională pentru Protecția Stratului de Ozon, marcată pe baza unei rezoluții a Adunării Generale a ONU, la 16 septembrie 1987 semnată la Montreal.
[Cine și ce știe despre starea fragilă a sistemului ecoterestru de O3?]
175. #ȘtiațiCă – Pe 17 septembrie 1939, în Al Doilea Război Mondial: Armata sovietică a invadat Polonia dinspre est, la şaisprezece zile după ce Germania Nazistă a atacat-o dinspre vest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.