fbpx

#StiatiCa – Suveica.Eu #4

Home  >>  Cărți  >>  #StiatiCa – Suveica.Eu #4

#StiatiCa – Suveica.Eu #4

14
oct.,2015

0

Dacă tot stai toată ziua la calculator, ar fi bine să mai şi înveţi câte ceva. De aceea îți recomand să treci cu ochii peste alte 25 de curiozități interesante.
Pentru cei care vor să citească și primele articole cu curiozități, puteți să le deschideți chiar acum – aiciaici sau aici, iar pentru a vedea și alte curiozității noi și la momentul potrivit, nu ezitați să dați like și să vă abonați la pagina de Facebook Suveica.Eu! 😉

Lectură plăcută!

 1. #ȘtiațiCă – Cea mai veche berărie se află în Munchen, Germania, și a fost fondată în anul 1 040.
 2. #ȘtiațiCă – Cea mai veche rețetă scrisă a fost gravată pe plăci de piatra, în urmă cu 5 000 ani.
 3. #ȘtiațiCă – Cea mai scumpă bere din lume costă 1 000 de dolari (sticla) și se vinde într-un singur loc: în Londra, în barul Bierdrome.
 4. #ȘtiațiCă – Berea conține aproape toate mineralele de care avem nevoie ca să supraviețuim. Tocmai de aceea, în trecut, nu era consumată doar de adulți – și copiii o foloseau ca sursă de energie și nutrienți, de exemplu în secolul 19, în Germania, mamele beau până la 7 halbe pe zi, deoarece se considera că berea ajută la alaptat, tot ea te face și mai deștept. Un studiu britanic susține că femeile care consumă bere au o activitate cognitivă mult mai activă.
 5. #ȘtiațiCă – Pe 8 Aprilie se sărbătorește Ziua Internaţională a Romilor.
 6. #ȘtiațiCă – Pe 9 Aprilie 1970, a fost inaugurat Aeroportul Internațional București–Otopeni.
 7. #ȘtiațiCă – Golful este singurul sport care a fost vreodata practicat pe Luna.
 8. #ȘtiațiCă – Dacă ai călători de la un capăt la altul al Universului cu viteaza luminii, ți-ar trebui 100.000 ani, doar pentru a traversa Calea Lactee.
 9. #ȘtiațiCă – În Danemarca legea permite deținuților să evadeze din închisori.
 10. #ȘtiațiCă – În Danemarca există o lege care-i obligă pe toti posesorii de automobile să se uite sub propriile mașini în căutarea unor eventuali copii ascunși acolo, înainte de a urca la volan și a demara.
 11. #ȘtiațiCă – Pe 16 aprilie 1953, Regina Elisabeta a II-a lansează Yacht-ul regal HMY Britannia.
 12. #ȘtiațiCă – Berea te face mai deștept. Un studiu britanic susține că femeile care consumă bere au o activitate cognitivă mult mai activă. În secolul 19, în Germania, mamele beau până la 7 halbe pe zi, deoarece se considera că berea ajuta și la alăptat.
 13. #ȘtiațiCă – La primele Jocuri Olimpice moderne, dersfășurate la Atena, Grecia, în 1896, au participat 14 țări și 241 de sportivi (doar bărbați) care s-au întrecut în 43 de probe din cele 9 discipline olimpice.
 14. #ȘtiațiCă – Un bărbat obişnuit mănâncă în jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vieţii pentru a menţine o greutate de 80 de kg.
 15. #ȘtiațiCă – Un strănut iese din gură cu o viteza de peste 965 km/h.
 16. #ȘtiațiCă – Ursul Polar este cel mai mare animal de pradă de pe uscat, având 700 kg (masculii), înalţime de 1,8 metri şi 3 metri lungime.
 17. #ȘtiațiCă – Pe 22 aprilie în fiecare an se marchează aniversarea nașterii mișcării moderne a interesului pentru mediul înconjurător, adică Ziua Pamantului.
 18. #ȘtiațiCă – Pe 23 aprilie este Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor (Copyright).
 19. #ȘtiațiCă – Pe 23 aprilie este Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale.
 20. #ȘtiațiCă – Conform calendarului Creștin Ortodox, în Duminica a 3-a după Sfintele Paşti, numită şi Duminica Mironosiţelor, se sărbătorește Ziua Femeii.
 21. #ȘtiațiCă – Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Legislativ, iar în această ordine de idei, pe 27 aprilie este sărbătorită Ziua drapelului național al Republicii Moldova.
 22. #ȘtiațiCă – Pe 29 aprilie este Ziua Internațională a Dansului.
 23. #ȘtiațiCă – Propoziţia: „The quick brown fox jumps over the lazy dog” foloseşte fiecare literă a alfabetului englez.
 24. #ȘtiațiCă – George Edmonston, fondatorul Uniunii Dulgherilor şi Tâmplarilor, a iniţiat în 1886 împreună cu Federaţia Sindicatelor din Statele Unite şi Canadei (precursoarea Federaţiei Americane a Muncii), introducerea unei rezoluţii care stipula ca „8 ore să constituie ziua legală de muncă de la şi după 1 mai 1886”, sugerându-se organizaţiilor muncitoreşti respectarea acesteia.
 25. #ȘtiațiCă – În prima duminică a lunii Mai a fiecărui an se sărbătorește Ziua Mondială a Râsului.

Sugestii legate de #hashtag sau curiozități, le puneți în comentarii. ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.