fbpx

#ȘtiațiCă – Suveica.Eu #14

Home  >>  Cărți  >>  #ȘtiațiCă – Suveica.Eu #14

#ȘtiațiCă – Suveica.Eu #14

29
apr.,2016

0

Dacă tot stai toată ziua la calculator, ar fi bine să mai şi înveţi câte ceva. De aceea îți recomand să treci cu ochii peste următoarele 10 de curiozități interesante.

Pentru cei care vor să citească și primele articole cu curiozități, puteți să le deschideți chiar acum – utilizând hastagul ȘtiațiCă direct pe blog sau pe facebook, iar pentru a vedea și alte curiozității noi și la momentul potrivit, nu ezitați să dați like și să vă abonați la pagina de Facebook Suveica.Eu! ?

251. #ȘtiațiCă – O companie din Portugalia a realizat un proiect al unei case care se învârte după Soare și produce de 5 ori mai multă energie decât consumă. Programată să urmărească lumina solară, casa utilizează echivalentul a 6 becuri de 6 wați, care funcționează timp de 1 oră, ca să se rotească 1 zi întreagă. Întreg proiectul combină 2 mișcări: 1 – rotația proprie a clădirii, la 180 de grade, pe tot parcursul zilei, și 2 – rotația acoperișului mobil, la 90 de grade, pe care sunt dispuse panouri fotovoltaice.
Acoperișul mobil controlează efectele luminii și umbrei oferind în timpul verii protecție împotriva arșiței și reducând astfel costurile cu aerul condționat la 80% iar în timpul iernii, acoperișul casei se învârtește în jurul axei sale, în partea superioară a structurii casei, captând astfel un maximum de căldură. Rotația are efecte și asupra dinamicii interioare a casei.
Prețul estimat pentru un metru pătrat este de 6.387 euro.
[Aș vrea și eu așa o casă unde dimineața, bucătăria poate fi mai mică, deoarece, rareori, în secolul 21, micul dejun se mai servește în familie, iar seara, bucătăria să poată fuziona cu sufrageria oferindu-mi posibilitatea să petreacă mai mult timp împreună cu familia.]
252. #ȘtiațiCă – Sudoku a fost inventat în SUA de către un jurnalist liber specializat în jocurile de tip enigmă, Howard Garns, iar inițial acesta se numea „Number Place”.
[Dar voi când ultima dată ați rezolvat o grilă Sudoku?]
253. #ȘtiațiCă – Pe 2 februarie 2009, Guvernul din Zimbabwe a anunțat tăierea a 12 zerouri din dolarul zimbabwian. Astfel, un trilion de dolari zimbabwieni au fost reevaluați la doar un dolar zimbabwian nou.
[Cu siguranță până în 2009 Zimbabwe era unica țară unde toți locuitorii ei erau milionari!]
254. #ȘtiațiCă – Pe 2 februarie în fiecare an se celebrează Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului.
[În R.Moldova, circa 48 de mii de persoane sunt diagnosticate cu cancer, iar peste 6 mii de bolnavi decedează anual din cauza acestei maladii.
Trist dar adevărat!]
255. #ȘtiațiCă – Rețeaua de socializare Facebook a împlinit ieri 4 februarie 2016 – 12 ani, iar fondatorul acestei – Mark Zuckerberg a propus ca în această zi de 4 februarie să fie sărbătorită Ziua Prieteniilor.
[Întâmplător sau nu aceasta este celebrată exact de Ziua Mondială a Cancerului. :))
Ei cum s-ar zice: La mulți (b)ani Mark!]
256. #ȘtiațiCă – Pe 6 februarie este celebrată Ziua Internațională a Barmanului.
[Un sincer la mulți ani tuturor celor care ne fac cu multă grijă coctailurile!]
257. #ȘtiațiCă – Pe 7 februarie este celebrată Ziua Mondială a Baletului.
[Sacrificii și perseverență sunt cele 2 cuvinte care reprezintă perfect acest sport-artă pe nume BALET!
Câți din voi ați visat să ajungeți balerini și balerine?]
258. #ȘtiațiCă – În această noapte 7 spre 8 februarie 2016 Chinezii sărbătoresc Anul Nou Chinezesc – Anul Maimuţei de Foc.
[Oficial a început Anul Maimuţei de Foc.]
259. #ȘtiațiCă – Astăzi 9 februarie este marcată Ziua Internațională a Siguranței pe Internet (Safer Internet Day).
[Această zi are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei on-line și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți, precum și conștientizarea și educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.]
260. #ȘtiațiCă – Ieri a fost Ziua Siguranței pe Internet iar Google ne-a pregătit o surpriză plăcută cu această ocazie.
Dacă acceseazi linkul https://myaccount.google.com/ și în partea stângă jos a paginii începi Verificarea Securității contului tău, primești 2 GB în plus de stocare în contul tău de Google Drive.
[Combinăm utilul și necesarul cu plăcutul!
Cine încă nu a încercat?]

Nu uitați să dați like și să vă abonați la pagina de Facebook Suveica.Eu! ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.