fbpx

#ȘtiațiCă – Suveica.Eu #12

Home  >>  Cărți  >>  #ȘtiațiCă – Suveica.Eu #12

#ȘtiațiCă – Suveica.Eu #12

16
apr.,2016

0

Dacă tot stai toată ziua la calculator, ar fi bine să mai şi înveţi câte ceva. De aceea îți recomand să treci cu ochii peste următoarele 10 de curiozități interesante.

Pentru cei care vor să citească și primele articole cu curiozități, puteți să le deschideți chiar acum – utilizând hastagul ȘtiațiCă direct pe blog sau pe facebook, iar pentru a vedea și alte curiozității noi și la momentul potrivit, nu ezitați să dați like și să vă abonați la pagina de Facebook Suveica.Eu! ?

231. #ȘtiațiCă – Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere – se marchează în a treia duminică a lunii noiembrie.
[În fiecare zi, la nivel global decedează peste 3400 de oameni din cauza accidentelor rutiere, majoritatea dintre ei fiind persoane tinere.]
232. #ȘtiațiCă – Pe 16 noiembrie în fiecare an este marcată Ziua Internaţională a Toleranţei.
[„Orice om are dreptul la libertatea de gândire, conştiinţa şi religie” şi „orice individ are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării” – se stipulează în articolele 18 şi 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.
După mine a fi tolerant presupune a te pune în postura celui de lângă tine măcar pentru 5 minute, pentru a-l înţelege mai bine.
Ce înseamnă toleranța pentru voi?]
233. #ȘtiațiCă – Pe 16 noiembrie 1979, s-a dat în folosință, experimental, primul tronson al magistralei 1 a metroului din București între stațiile Timpuri Noi și Semănătoarea (actuala Petrache Poenaru [din 2009]).
Lungimea liniei era de 8,63 km și avea 6 stații (Timpuri Noi, Piaţa Unirii, Izvor, Eroilor,Grozăveşti și Semănătoarea (actuala Petrache Poenaru)).
[La Chișinău probabil se așteaptă 2079! :D]
234. #ȘtiațiCă – Astăzi 17 noiembrie este Ziua Internațională a Studenților.
A fost declarată oficial în anul 1941, de către Consiliul Internațional al Studenților, pentru a comemora evenimentele din 1939, desfășurate la Praga.
[În urma suprimării demonstrațiilor din Praga, Cehoslovacia din 1939, 9 studenți au murit, iar peste 1.200 au fost trimiși în lagăre de concentrare.
Asta încă odată demonstrază că stundeți sau în general noi tinerii suntem forța majoră a schimbării spre bine!
Viitorul ne aparţine, așa cum îl construim și cum îl stăpânim!
De aceea mă alătur și eu cuvintelor de bine și vă doresc sănătate, înțelepciune și răbdare, speranțe și credință, putere de a învinge dar și tărie de a merge mai departe!
LA MULȚI ANI!]
235. #ȘtiațiCă – Astăzi, 19 noiembrie anual este sărbătorită Ziua Internaţională a Bărbatului (ZIB).
[Las asta aici!
Și apropo care totuși este rolul bărbatului în viața de zi cu zi?
Aștept părerile voastre în comentarii…]
236. #ȘtiațiCă – Luna decembrie este caracterizată de chinezi „Sacul cu bani”. Acest fenomen se întâmplă o dată la 824 de ani, atunci când decembrie are 5 sâmbete, 5 duminici si 5 zile de luni, așa cum a fost în anul 2012.
[Va fi la fel și în anul 2836, să ajugem sănătoși până atunci! :D]
237. #ȘtiațiCă – Dacă faci rezervare astăzi 25 noiembrie pentru toate zborurile și toate destinațiile #WizzAir, beneficiezi de 20% reducere la procurarea biletelor.
*Reducerea este valabilă doar pentru membrii Wizz Discount Club
238. #ȘtiațiCă – Dacă faci rezervare astăzi 26 noiembrie pentru toate zborurile și toate destinațiile #WizzAir, beneficiezi de 20% reducere la procurarea biletelor.
*Atenție reducerea este valabilă acum TUTUROR, și nu cum era ieri 25 noiembrie doar pentru membrii Wizz Discount Club
239. #ȘtiațiCă – Pe 1 decembrie 1918, Transilvania se uneşte cu Regatul României, format din principatele unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti. Acest eveniment a stat la baza constituirii Zilei Naţionale a României.
[LA MULȚI ANI ROMÂNIA!]
240. #ȘtiațiCă – Virusul HIV SIDA a fost recunoscut oficial la data de 1 decembrie 1981 de către OMS. Acesta include 26 de boli – majoritatea infecții oportuniste care afectează rar persoanele sănătoase. Se transmite prin: contact sexual, sânge și produse de sânge, ace contaminate, droguri de administrare intrevenoasă, piercing, tatuaje.
[De Ziua mondială de combatere a HIV SIDA!]

Nu uitați să dați like și să vă abonați la pagina de Facebook Suveica.Eu! ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.