fbpx

Sporirea operativităţii deservirii pasagerilor pe Aeroportul Internațional Chişinău

Home  >>  Aeroport  >>  Sporirea operativităţii deservirii pasagerilor pe Aeroportul Internațional Chişinău

Sporirea operativităţii deservirii pasagerilor pe Aeroportul Internațional Chişinău

6
iun.,2016

0

Aeroportul Internaţional Chişinău îşi continuă dezvoltarea dinamică iar preocuparea majoră este de a transforma unicul aeroport internaţional funcțional din ţară în unul din cele mai competitive din regiune. De aceea, un alt accent importat se pune pe crearea condiţiilor optime pentru fluidizarea traficului de pasageri.

În acest sens a fost majorat numărul ghişeelor de înregistrare a pasagerilor de la 12 până la 18, acestea fiind schimbate integral şi dotate cu echipament nou şi performant. Zona în care sunt amplasate ghişeele check-in a fost reînnoită în totalitate.

În prezent, înregistrarea pasagerilor a devenit mai operativă şi mai comodă, ceea ce a contribuit efectiv la evitarea aglomerărilor din aerogară şi deservirea companiilor aeriene mai rapid şi eficient.

Mai mult decât atât, în scopul optimizării procesului de deservire a pasagerilor care pleacă de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, a fost instalat un nou sistem modern automat de procesare a bagajelor. Acesta permite procesarea rapidă a oricărui tip de bagaj, indiferent de formă, dimensiune sau greutate.

Deja a fost suplimentat şi numărul benzilor rulante la plecări, la cele două existente s-a adăugat încă una, ceea ce face mai accesibil prelucrarea bagajelor. Totodată, este diminuat semnificativ timpul de deservire a pasagerilor la rute. Acest sistem performant este unul complex, cu dotări ce permit procesarea bagajelor cu o viteză de 0,25m/s. Durata de funcţionare utilă a acestui ansamblu de echipamente depăşeşte 20 de ani. Caracteristicile tehnice corespund întru totul standardelor Europene.

Sistemul este produs de către liderul german “SRK Systems”, specializat în producţia sistemelor automate de procesare a bagajelor pentru zonele plecări şi sosiri ale aeroporturilor. Compania deţine o poziţie dominantă în acest domeniu, livrând până în prezent acest tip de echipament în peste 40 aeroporturi ale lumii din ţări cum ar fi: Germania, Austria, România, Bulgaria, Ungaria, Danemarca, Norvegia, Rusia etc.

Reamintim faptul că, în contextul creşterii continue a fluxului de pasageri, “Avia Invest” implementează noi soluţii şi investeşte în infrastructura aeroportuară pentru a asigura fluidizarea traficului de pasageri.

Credit Foto: www.airport.md

Credit Foto: www.airport.md

Credit Foto: www.airport.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.