fbpx

Sexul da dureri de cap… barbatilor!

Home  >>  Dragoste & Sex  >>  Sexul da dureri de cap… barbatilor!

Sexul da dureri de cap… barbatilor!

18
ian.,2012

0

Dureri Cap
O durere de cap severa cauzata de actul sexual sau orgasm apare la un mic procentaj de oameni. Durerile de cap in timpul actului sexual sau „cefaleea coitala” este o afectiune rara ce duce la aparitia durerilor de cap in timpul oricarui tip de activitate sexuala, inclusiv masturbare.

Acest tip de durere de cap este simtita adesea din frunte pana in ceafa si este mai puternica chiar inainte de a ajunge la orgasm. O asemenea durere de cap este tipica barbatilor tineri, in special, si poate dura pana la cateva zile.

Desi cauza este incerta, este o problema destul de serioasa.

Asadar, sexul determina dureri de cap atat femeilor, cat si barbatilor, doar ca din motive diferite.

Durerile de cap distrug viata sexuala a multe cupluri. Dr. Vincent Martin, specialist in dureri de cap, a dezvoltat o ipoteza interesanta pe baza serotoninei.

De ce este ilogic ca sexul sa dea dureri de cap
Serotonina joaca rolul unui neurotransmitator chimic pentru durere. Ea stimuleaza reflexul peristaltic si este o substanta psihoactiva care ne determina starea de spirit.

Dr. Martin spune ca orgasmul poate usura o migrena. Teoria este urmatoarea: orgasmul elibereaza serotonina si activeaza caile nervoase din creier care ar putea scapa de atacul migrenei. In termeni mai simpli, orgasmul poate trata migrena.

Nu numai sexul da dureri de cap
Durerile de cap sunt cel mai frecvent sindrom de durere la oameni. Exista mai multe tipuri de dureri de cap. Cele mai comune sunt durerile de cap primare, a caror cauza medicala este dificil de determinat. Acestea apar la 10-20% dintre adulti.

La femei, durerile de cap sunt de trei ori mai frecvente decat la barbati.

Inspirat de aici . . .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.