fbpx

Secrete ‘ascunse’ despre dinti dar si despre tubul pastei de dinti

Home  >>  Frumusețe & Modă  >>  Secrete ‘ascunse’ despre dinti dar si despre tubul pastei de dinti

Secrete ‘ascunse’ despre dinti dar si despre tubul pastei de dinti

30
mart.,2014

0

Sângerările gingivalesensibilitatea dentară și cariile sunt doar câteva din problemele care pot afecta dantura. Dinții tăi sunt sănătoși?
Chiar dacă întâlnirea cu medicul tău stomatolog nu-i tocmai plăcută, e bine să lași temerile deoparte și să-i faci o vizită măcar o dată pe an. Iar acesta e doar unul din obiceiurile care-ți păstrează dinții sănătoși!

Credit foto: www.oradestiri.ro

Protecție simplă în doar 3 pași:

Igiena strictă

Faptul că te-ai spălat pe dinți pe fugă nu înseamnă că ai rezolvat problema igienei oralePeriajul de dimineață și seară trebuie să dureze minimum două minute. Puțin, dacă te gândești că în gurile noastre își duc traiul câteva sute de bacterii. Ai grijă să  nu lipsească nici ața dentară, care trebuie folosită măcar o dată pe zi, și nici apa de gură, singura care nu vizează doar dinții, ci te scapă și de bacteriile din restul cavitații bucale.

Dieta

Ca să-ți păstrezi dinții puternici, e bine sa ai o dietă bogată în calciu, magneziu, fosfor și vitamine. Asta înseamnă că nu trebuie să-ți lipsească din meniu fructele și legumele, iaurtul, brânza, nucile sau peștele. Evită dulciurile și băuturile răcoritoare îndulcite: sunt cele mai periculoase când vine vorba de deteriorarea dinților!

Adio tartru!

Puțini sunt cei care calcă pragul stomatologului fără să fie zoriți de o durere insuportabilă de dinți. Totuși, vizita anuală la medicul stomatolog este necesară atât pentru depistarea din faza incipientă a problemelor, cât și pentru un detartraj profesional. E o metodă sigură de reducere a riscului de inflamare gingivală, știut fiind faptul că tartrul este principala cauza a parodontozei, o problemă care afectează aproape 85% din populație și care poate duce la pierderea dinților.

Îți place să spargi bomboanele, bobițele de popcorn ori alte bunătăți crocante cu dinții? RENUNȚĂ! Chiar dacă pe moment te mândrești că ai dinți puternici, microfisurile care se formează astfel slăbesc structura dinților.

Ce secrete ascunde tubul de pastă de dinți?

Încă de mic copil îmi puneam întrebarea ce se ascunde în spatele imprimeului color de pe tubul cu pastă de dinți,  ar fi trebuit să treacă câțiva ani ca să aflu un răspuns. Este vorba de pătratul sau dreptunghi colorat și situat la capătului tubului.
Inițial am citit, precum că acesta ţi-ar arăta cât de bună sau nu, este pasta respectivă conform unui cod cu explicaţiile aferente:

Linia verde – pasta este naturală 

Linia albastră – pasta este naturală şi medicinală

Linia roşie – pasta este naturală dar are şi chimicale în compoziţie

Linia neagră – pasta este chimică în totalitate

Acum recunoașteți dacă ați fugit să verificați cum arată defapt pasta D-tră! 🙂

Cât de adevărat este asta?

Desigur, că acest indicator colorat – Nu este menit să transmită compoziția chimică a pastei de dinți! Linia colorată, indicatorul, nu este altceva decât o unealtă utilă maşinăriilor din linia de asamblare, pentru senzori sau altfel numite – Mărci ochi.
Deşi au fost mulţi care să se încreadă în explicaţiile culorilor liniuţelor de pe tubul de pastă de dinţi, specialiştii ne spun că pentru aflarea compoziţiei pastei de dinţi este necesar a se citi ingredientele menţionate de producător.

Ce pastă de dinți folosesc eu?

Eu personal folosesc Glister un produs de Amway, Made in U.S.A.

Nu încerc și nici nu vreau să fac publicitate unei bune companii, dar după o perioadă de testare de 6 luni a produsului, mi-a plăcut mult și mi-am achiziționat și eu una, dacă e să luăm în linii generale, ea costă puțin peste 10$, pare a fi scump, dar e foarte bună, iar pe periuță e necesar să pui doar o picătură, adică 1/4 din dimensiunea ei, ceea ce înseamnă că îți ajunge pentru foarte mult timp!

5 ‘mituri’ de ce folosesc Glister?
1. N-o să vezi niciodată pasta de dinți Glister pe rafturile farmaciilor, magazinelor sau la piață;
2. Este recomandat de medicul meu stomatolog;
3. Conține ingredientul-minune – Fluorura de sodiu;
4. Este un produs fabricat în U.S.A;
5. Conține linia aia albastră ceea ce ‘înseamnă’ că este un produs natural și medicinal.

Ce pastă de dinți e bine să folosești și de unde o procuri?

Ei bine, multitudinea de sortimente de pastă de dinți de pe piață îți oferă soluții pentru toate problemele dentare, fie că ai dinți sensibili, îngălbeniți sau carii. Nu ceda în fata publicității atunci când cumperi pasta de dinți.
Locul de unde cumperi pasta de dinți depinde de starea danturii tale. Dacă nu ai probleme deosebite cu dinții, poți cumpăra de oriunde pasta de dinți, din moment ce acorzi atenție deosebită dozei de fluoruri.
Dacă ai dinții stricați (carii, infecții, pete), mergi la medicul tău stomatolog, pentru a afla dacă este o problemă de igienă sau de alimentație. Acesta îți va prescrie pasta de dinți adaptată nevoilor tale.
Fie că vei avea nevoie de pasta de dinți pur naturală, sau pentru gingii inflamate, carii, cea care albește sau chiar cea pentru dinți foarte sensibili este recomandat să asculți sfatul medicului tău stomatolog.

Credit foto: www.icmovie.info

PS: Aveți grijă de dinții dar și de sănătatea D-tră dentară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.