fbpx

Restaurantul “PLAI” din incinta Aeroportul Internațional Chișinău

Home  >>  Aeroport  >>  Restaurantul “PLAI” din incinta Aeroportul Internațional Chișinău

Restaurantul “PLAI” din incinta Aeroportul Internațional Chișinău

20
apr.,2016

0

Despre cum am mâncat un burger și o plăcintă tradițională cu un ulcior de compot, la restaurantul “PLAI” din incinta Aeroportul Internațional Chișinău!

Ieri am avut ocazia să iau masa la unul dintre restaurantele care se află în incinta Aeroportul Internațional Chișinău.
Și pentru că îmi era foame și aveam suficient timp pentru asta, am hotărât să-mi iau un burger, dacă tot ți-l prepară de față. A durat c-am 10 minute întreg procesul, dar la final vreau să vă zic că și-a meritat tot timpul, gustos al naibii, și asta o zice cineva care nu prea preferă burgerii.
Pe lângă burger, mi-am luat și un ulcior de compot din fructe de pădure și bineînțeles tradiționala plăcintă cu brânză de vaci.
Ceea ce m-a făcut pe mine să scriu acest articol este faptul că am văzut acolo și oameni care vin din oraș și preferă să mănânce aici, la fel ca mine. E o ideea foarte faină. De ce să mergi undeva în oraș să mănânci? Apoi să mergi acasă să îți iau bagajele și doar după asta să ajungi la aeroport, când poți veni cu 30 minute mai devreme de ora când ai de făcut Check In-ul și să ei masa aici, în liniște, fără prea multă grabă și desigur la un restaurant tradițional unic într-o atmosferă plăcută.
– Ar trebui să explic de ce unic?
– Pentru că unde poți găsi un restaurant în Chișinău cu un peisaj la fel de impunător, acolo unde decolează și aterizează aeronavele de zbor?!
– Simplu – Nicăieri!

Mergând pe această idee, am hotărât să vă zic și vouă careva detalii și fotografii despre acest restaurant superb.

“PLAI” este până când, unicul restaurant modern în stil tradițional, situat la etajul 2 al terminalului Aeroportului Internațional Chişinău, în sala de plecări din zona publică. Fiind suficient de spațios încât să bucure de delicii culinare ale bucătării naționale toți pasagerii dar și rudele acestora.
Cu un interior al elementelor culturii naționale ce-și reprezintă perfect denumirea și imaginea sa de “PLAI”.
Predomină foarte mult materialele naturale și culorile calde creând o ambianță relaxantă și o atmosferă nemaipomenită, cu atât mai mult că ai posibilitate să alegi locurile, unde poți vedea cum decolează și aterizează aeronavele de zbor.
Acolo unde ornamentele tradiționale au fost folosite până și la decorarea mobilierului, a tavanului, a lămpilor suspendate și a elementelor de decor. Peretele cu logoul principal este o improvizare a covorului moldovenesc, ţesut manual. Tejgheaua stilizată sub forma cămărilor bogate, butoaiele decorative, cu denumirea vinurilor încrustate pe ele, amintesc despre savoarea vinului moldovenesc.
Iar bunăvoinţa, amabilitatea și bucatele tradiţionale moldoveneşti, sunt principalele elementele care se regăsesc în acest restaurant, servite cu drag de către un personal calificat, binevoitor şi cel mai important îmbrăcat în costume naţionale, ținând să amintească călătorilor, despre ospitalitatea plaiului nostru natal.

Mie mi-a plăcut, încercați și voi, iar după, scrieți-mi în comentarii cum a fost și ce experiență ați avut!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.