fbpx

Redirecționează 2% din impozitul pe venit în susținerea Parapantismului în Moldova

Home  >>  Călătorii  >>  Redirecționează 2% din impozitul pe venit în susținerea Parapantismului în Moldova

Redirecționează 2% din impozitul pe venit în susținerea Parapantismului în Moldova

2
mart.,2021

0

În fiecare an, tu alegi unde vrei să ajungă banul tău, cu 2% din impozitul tău pe venit din anul anterior poți contribui la o cauză nobilă, de a susține sportul aeronautic recreativ și în special a aparatelor ușoare de zbor dirijabile – Parapantismul. 

Ca să înțelegeți de la început, desemnarea a 2% NU PRESUPUNE achitarea unei taxe suplimentare, ci simplu, din cei 12% care deja iai achitat fiscului, 10% îi lași statului să decidă ce face cu ei, iar ceilalți 2% rămase ai libertatea să decizi tu cui îi redirecționezi, doar nu uita că termenul de depunere a declarației fiscale este până la data de 30 aprilie a anului curent.

O procedură care, chiar dacă îți răpește un pic de timp, îți oferă transparență și încrederea că banul tău contează și face diferența în viața de zi cu zi.

Împreună putem să oferim o șansa să promovăm și dezvoltăm în rândul tinerilor, dar și tuturor celor care vor să practice acest stil de sport și în Republica Moldova, redirecționând cele 2% din impozitul pe venit la AO Federația de Parapantism din RM – 1012620007539.

Ce trebuie să faci?

1. Modalitatea Online:

 • Mergi la operatorul tău de telefonie mobilă pentru a obține GRATUIT semnătura electronică (valabil doar pentru Orange sau Moldcell), în cazul în care o ai deja, foarte bine, mergi la următorii pași:
 • Accesează serviciul de autentificare și control al accesului mPass (https://mpass.gov.md/login/)
 • Autentifică-te pe portalul https://servicii.fisc.md/ – Autentificare prin M-Pass – Persoane Fizice – Declarație electronică – Accesarea serviciului (sau direct-> https://servicii.fisc.md/edec.aspx ) Decalarații – declarație Nouă – Declarație Precompletată – CET18
 • Accesează Modifică, jos, la finele declarației precompletate
 • Opțional – bifează Diseminarea mesajelor (cu caracter fiscal)
 • Completează câmpul M1, jos la secțiunea a cincea, introducând codul fiscal al AO Federația de Parapantism din RM – 1012620007539.
 • Accesează declarația de la „NOI” – CET18 Declarația
 • Previzualizează pentru verificare suplimentară – după care aplică ”Semnătura” și accesează ”Trimite”.

2. Modalitatea cu prezentare Fizică:

 • Mergi, cu buletinul de identitate, la cel mai apropiat Serviciu Fiscal de Stat pentru a completa formularul CET 18
 • Selectează M1 în cadrul rubricii facultative (ultima din formular) – Desemnarea procentuală
 • Introdu codul fiscal al AO Federația de Parapantism din RM – 1012620007539.

Autoritățile responsabile vor transfera banii pe contul organizației AO Federația de Parapantism din RM, iar eu pot să te asigur că donația ta ajunge cu succes și v-a fi utilizată pentru promovarea și dezvoltarea acestui stil de sport, aici pe www.paragliding.md, pe Facebook precum și în rapoartele anuale.

Vă mulțumesc anticipat și sperăm că împărtășim aceleași valori care urmăresc promovarea modului de viață sănătos, activ și interactiv!

PS: În cazul în care întâmpinați dificultăți în semnarea electronică a declarație, îmi puteți scrie în privat [aici] iar eu o să vă ajut cu mare drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.