fbpx

Procesul de turmă sau mintea moldoveanului cea de dinainte

Home  >>  Life Style  >>  Procesul de turmă sau mintea moldoveanului cea de dinainte

Procesul de turmă sau mintea moldoveanului cea de dinainte

20
iul.,2012

0

Absolventii de liceu dar şi  cei de la universităţi care au promovat examenul de Bacalaureat/Licenţă iau cu asalt facultăţile?

Febra examenelor de bacalaureat/licenţă s-a încheiat. Din 16 iulie sa începul lupta pentru admiterea în universităţi. Anul acesta, în instituţiile de învăţământ superior de stat şi private vor fi înscrişi mai puţini studenţi, sună bine şi pare frumos.

Potrivit Ministerului Educaţiei, vor fi înmatriculaţi peste 20 de mii de tineri, cu aproape 2 700 mai puţini decât în anul trecut. S-a diminuat şi numărul de locuri cu finanţare bugetară. Doar 6 745 de tineri vor beneficia de studii fără taxă (cu 213 mai puţin faţă de anul 2011), în timp ce 13 920 vor fi admişi cu finanţare prin contract.

Totodată, numărul de locuri cu finanţare bugetară pentru studiile superioare de masterat s-a majorat cu 717, comparativ cu anul trecut. În total, la ciclul respectiv vor fi înmatriculaţi 7 965 de tineri, şi asta e îmbucurător fiind şi eu unul dintre candidaţi.

Chiar dacă puţin mă interesează, pentru cetăţenii străini, inclusiv studii superioare integrate şi învăţământ medical şi farmaceutic, au fost aprobate 1075 de locuri, dintre care 350 – buget şi 725 – prin contract.

Cu siguranță știm cu toții că în ceilalţi ani la universităţile  **edit***

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.